PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem kod podizanja windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54184)

khm 10.12.2006. 11:05

Problem kod podizanja windowsa

nedavno sam reinstalirao windowse xp i otad imam čudan problem, kad resetiram pc i kad se windowsi počnu podizat, nakon nekoliko sekundi ekran se zacrni i tako stoji, i windowsi se ne podignu do kraja, ali sam skužio da mu smetaju uređaji priključeni u PC preko USB-a, kada odspojim adsl modem (USB) i printer (USB) onda sve nastavi normalno...

jel zna netko kako ovo riješit jer stvarno je iritantno kod svakog restarta ili paljenja pc-a odspajat modem i printer...

coconut 10.12.2006. 11:45

Šta ne možeš spojiti ADSL preko LAN-a?

khm 10.12.2006. 15:54

ma nije problem samo u adsl-u, nego mi nije jasno zasto moram iskopcavati sve uredjaje spojene preko usb-a kada resetiram ili palim PC jer se windowsi uopce ne mogu podici ako je nesto ukopcano preko usb-a?
Prije par dana sam stavio napajanje od 500W (imao sam 300 prije toga), jel to igra kakvu ulogu?

coconut 10.12.2006. 16:36

Htio sam reći da bi ti bilo bolje da ADSL modem spajaš preko LAN-a, a ne usb-a.
Novije napajanje ne bi trebalo imati nikakvu ulogu u tome. Doduše, jednom sam imao problema na kompu kada sam spojio svih 24 pina od napajanja na ploču. Kada sam ostavio samo 20 sve je bilo ok.
Reci malo ostatak konfe i koji XP imaš.

IceFisherman 10.12.2006. 17:27

Citiraj:

Autor khm (Post 589477)
Prije par dana sam stavio napajanje od 500W (imao sam 300 prije toga), jel to igra kakvu ulogu?

.. čisto iz znatiželje .. o kojem napajanju je reč ?

khm 10.12.2006. 17:49

Citiraj:

Autor coconut (Post 589510)
Reci malo ostatak konfe i koji XP imaš.

Athlon XP 2600+
768 MB RAM
Radeon 9200 128 MB
XP Pro SP2 itd...

Kao sto rekoh, nedavno sam sve pocistio i digao nove windowse i sve radi ok samo me to zeza

E i da, kada sam mjenjao napajanje stavio sam i novu matičnu, imao sam problema s prošlom, sad je neka Asus unutra, ali svejedno ne vidim zbog cega mu smetaju USB uredjaji...

@IceFisherman: SmartBox

stuc 11.12.2006. 02:08

E ovo i mene zanima, kad odnaprijeda na usb spojim prenosni hard isto mi neće bootat ?
Ekran se isto samo zacrni i tako stoji dok ne ugasim hard ili ga otpojim sa usb-a.
Tak svejedno dali je hard pun ili prazan a iza na bilo koji od 6 usb-a ako se spoji problema nema. : stoopid

Nikky 11.12.2006. 10:37

Nisi napisao sav potreban info, koja je matična u pitanju?.
Predpostavljam prije zadnjeg reinstall - a prozora to se nije događalo?.
Ovo je preporučeni redosljed instalacije:
1 Fresh Operating System Installation
*
2 Latest Service Pack or Patch
*
3 Chipset Software Installation Utility (INF Utility)
*
4 video card drivers
*
5 LAN drivers
6 audio drivers
7 Modem drivers
8 Wireless Network Card drivers
9 BlueTooth® Module drivers
10 PCMCIA/Smartcard controller
11 Touch Pad/Track Stick/Pointer
12 firewall/viruscanner
13 windows update/virus update
14 printer/java/etc/crap like that
* = Obavezno Reboot (Preporuka napraviti i između ostalih stavki)
Imao sam u praksi sličnu situaciju, install napravljen po svim pravilima ukljućujući ovo poviše. Čak je bios flash - an na zadnju verziju. Jedina razlika je bila što bi se to pojavilo svako xy boot - anja. Jedino je ostalo "rješenje" da kad se to desi povadi sve sa USB - ova, podigneš OS (tada prođe sve ok) i potom uštekaš jedan po jedan USB uređaj.

mat 11.12.2006. 10:59

i ja sam imao problem s tim. ali iskreno, ne sjecam se kako sam ga rjesio. mislim da je bio problem u ploci (Abit NI8 SLI), ali ne mogu tvrditi za sigurno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:27.