|
![]() |
#1 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Jeftini procesori na ebayu?
Malo gledam po ebayu bartone i semprone za sck A i ne mogu se ne zapitat u čemu je kvaka kad se dotični procesori nude već od 0.99 američkih zelembaća! Evo par primjera: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...0456&rd=1&rd=1 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...8859&rd=1&rd=1 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...7628&rd=1&rd=1 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...7551&rd=1&rd=1 Fascinantan je odaziv kupaca nakon kupnje, koji je u pravilu jako blizak sa maksimalnim postotkom. U kom grmu leži zec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
paaa... kao prvo ono nije odaziv kupaca nakon kupnje konkretno tog proizvoda (možda i ima negdje ta statistika, ali nije ona na prvoj stranici) nego rejting prodavača odnosno broj ljudi koji su kao trejdali s njim pa ga ocijenjivali. ne znam da li se taj rejting može "napumpat"... drugo, ono je aukcija, kao i sve na ebayu, i ništa ne kaže da će i ostat na onoj cijeni... na kraju krajeva ako mu se ne svidi cijena može reć nekom frendu da povisi cijenu i osvoji aukciju. (možda se čine paranoične primjedbe ali malo paranoje u internacionalnim trejdovima ne škodi) zanimljivo je da konkretno ove aukcije šalju na bilo koju lokaciju a većina stvari s ebaya je ograničena samo na SAD i Kanadu... međutim kada bi imao neku igraonicu ili neko tržište gdje bi mogao prodat te procesore, isplatilo bi ih se nabavit... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja planiram uzet s emissaryem ovaj sempron 3000+, kaze da je nov i jezgra barton. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...0456&rd=1&rd=1 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ne radi taj link... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hehe lik prodaje procesore i... dijelove za bmx?! ![]() uglavnom, sretno s kupovinom (iskreno) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
hahahahaha da da jeftino... slušajte: taj će sempron dan prije završetka aukcije koštati 15$ a na kraju će sigurno koštati 40-ak $ do 50$ procesori koji nemaju worldwide dostavu ostaju nešto jeftiniji a oni koji imaju budu još skuplji. npr 50 + 25 shipping = 75$x5.8=puno kuna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
uglavnom bilo bi lijepo od vas da javite kako je proslo... sempron 3000+ za socket a je punokrvni 512keša barton, mislim da ih je bilo cak i sa fsb-om 200. uglavnom javite kako je proslo ![]()
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Jul 2005
|
jel zna neko kolko se plati dostava za hrvatsku kad kupuješ na e-bayu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Rejting se nikako ne može napumpat. ![]() Nemojte ljudi gledati na www.ebay.com, nego na www.ebay.de ili www.ebay.at (jer je obično jeftinija dostava, ali u ovom slučaju kod emissary-a je dostava za hr $7) Treba paziti kod cijene dostave. Na kraju svakog oglasa postoji forma u kojoj se izabere država u koju treba ići dostava, tako da to obavezno morate napraviti. Negdje je dostava ograničena samo na EU, negdje samo na Njemačku ili Austriju, a negdje može u cijelu Europu. Na ebay-u ima stvarno jeftinih stvari. Ja polovne niti ne gledam, nego samo one s oznakom Sofort&Neu (Odmah&Novo). To obično prodaje neka firma iz DE ili AT, a zna biti i do 50% jeftinije nego u Hrvatskoj. Ja sam kupio Sonic Towera za 210kn, s uključenom poštarinom, preko Ebay-a. Još nešto, postoji puno ljudi koji žele zaraditi na poštarini, tako da cijena poštarine NIJE fiksna. Dakle, uvijek treba dobro pogledati na dnu stranice koliko dođe poštarina za Hrvatsku i postoji li uopće mogućnost slanja u Hrvatsku. Što se tiče ovog procesora, ostalo je još 6 dana do kraja aukcije. Zadnji dan će se cijena dosta popeti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
ČLAN FKTa
|
Pa ako imaš malo širu familiju sve je moguće ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
To se plača kad ti dođe paket ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
naravno poštarine su različite od jednog do drugog sellera ali jedno je sigurno.cijene pred sam kraj aukcije enormno porastu. pratim procesore već par tjedana. idu preko 50$ samo tako. sad 6 dana prije kraja se čine povoljni... po meni je najveći bed što njih jako malo nudi dostavu u hr...
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ČLAN FKTa
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
otkad sam registrirao paypal i ja pratim ebay i već sam dosta licitirao ali dosad nisam osvojio nijednu aukciju....zadnji dan cijene lete prema gore..tako da u zadnje vrijeme samo pratim aukcije kojima je istek do 3-4 sata....na ovo istek 6 dana ti se ne isplati gubit vrijeme... ...potraži i po ovim drugim ebay stranicama....cijene pojedinih komponenti u nekim stvarno dalekim dijelovima svijeta su iznenađujuće niske a i dostava nije puno veća ..nove ili novije stvari bi se tribale isplatit... ..stavi translator ekstenziju za Firefox pa možeš pretraživat i druge ebay-eve... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
DragonBall Z Fan
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |