|
![]() |
#211 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
#213 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
A Riječanin vidi telefonski pozivi nisu baš jeftiniji ali internet je npr za 300kn dobijem 2mbit flat, telefon a kod t coma 1mbit flat plus telefon kakvih 350kn. Znači kod iskona za 50ak kn manje dobijem duplo brži net. A telefoniranje ionak mjesečno me dođe 20-30kn pa me to nezanima previše ![]()
#214 |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
hm. tjedni su u pitanju kažeš? po dosadašnjem iskustvu s optimom to bi moglo biti 50 tjedana ili više: bonker : ... da sam svaki put kad sam kontaktirao optimu ili h1 i pitao će bit što u ri i dobio taj isti odgovor- kroz par tjedana, najviše mjesec dana odvojio 100kn imao bih love za osnovati malba telekom i razvući optiku do svakog stana u rijeci ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao što rekoh, Iskonova ponuda jest povoljnija (pogotovo u flat "vodama"), samo sam htio upozoriti ljude da se ne zanose previše sa "40% jeftinijim" računima... Uopće nije diskutabilno da je MAX ADSL trenutno najlošija opcija.... |
![]() |
![]() |
#216 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#217 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja ovih dana prelazim na Optimu sto se tice fixne telefonije (Cijene medjunarodnih poziva) T-Com Fiksni - 2,26kn/min Mobilni - 2,56kn/min Optima Fiksni - 1,81kn/min Mobilni - 2,31kn/min H1 (+0,07kn uspostava poziva) Fiksni - 1,70kn/min Mobilni - 2,18kn/min Kako mi 99,99% poziva ide prema medjunarodnom cjeniku, optima mi izgleda najpovoljnije rjesenje, a govorili su da bi do kraja godine trebao biti i kod mene dostupan njihov DSL.
#218 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
#219 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sto se tice MaxTV-a, Deutsche Telekom propisuju 5mbita za tu uslugu, sa naglaskom da je minimum nekih 4-4,5mbita. T-HT daje 3-3,5mbita bas zbog problema sa infrastrukturom. Cheers i bez prepirki.
![]() |
#220 | |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#221 |
Premium
|
Tu ti nema nekih pravila, ja sam na Pećinama pa sam u "Sušak" centrali... bo... pojma nemam kamo su uopće smještene telefonske centrale. Znam za glavnu, Barčićevu i onu čudnu montažnu romboidnu zgrdu na vojaku... koja je sušak?, pojma nemam.... |
![]() |
![]() |
#222 | |
Premium
|
Citiraj:
Da tvoja tvrdnja stoji (s čime se ne slažem) iz kojeg razloga T-Com ne bi ponudio UltraPakete... Kao fol, najbrže veze u hrvatskoj, upiši broj i provjeri dostupnost, surfaj na 24/2 MBitnoj vezi za samo XY kuna?! za ostalu stoku sitnog zuba je i dalje tu "internet do daske" (fakat jest, samo vuče k'o Trabant) T-Com je u biti uslužna firma, čije poslovanje ovisi isključivo o konkurentnosti usluge. Pod konkurentnosti smatram povoljnu cijenu, adekvatan support, i kvalitetu veze. Meni u mjesec dana, obavezno barem 2 ili 3 puta ping podivlja i veza ode u qrac, od telefonskog supporta se mogu čuti slijedeći odgovori "resetirajte modem", "ne znam stvarno u čemu je problem", i "prijaviti ću kvar na liniji"... To je to, mislim smiješno je da tvrtka čiji se profiti mjere u milijardama kuna ne može imati po jednu dežurnu ekipu za svaki veći grad, i da ako treba u 3 ujutrno netko ide u centralu riješiti problem. Navesti ću samo situaciju od prekjučer, ping mi se kretao od 300 do 1000 uz nebulozni packet loss, naravno "prijavljen je kvar" jer su "problemi u centralama uobičajeni, i sutra ujutro će to ekipa prespojiti", dan kasnije sam imao najbolji ping ikad (na public serverima čak i ispod 50). Dakle, može se, kad se stvar ne raspada... Broj radnika u HT-u prije privatizacije je bio oko 11 tisuća ako se ne varam (ok, vjerovatno je i postojao višak zaposlenika, pogotovo jer je obim posla bio puno manji), dok je danas u T-Comu zaposleno oko 6000 ljudi, s tim da se Mudri planira ove godine riješiti još oko 1200 radnika. Vjerovatno ni tu nije kraj i za očekivati je da je prema Mudrome oko 3000 zaposlenika "optimum". Očekivati jednaku kvalitetu usluge sa 4 puta manje zaposlenika je iluzija. Znam da svaki korisnik ima svoje prohtjeve i čimbenike koji vezu čine idealnom, iskreno meni se stvarno pljucka za flat (ok, optima flatMini mi je stvarno uber) ono što želim je kulturan upload, što niži ping i KVALITETNU vezu... bez pucanja, bez packetlossova i support koji neki qujac znači.... dakle 2 sisate plavuše u Rozim T-Com tangicama koje mi se obraćaju sa gospodine korisniče u 2 ujutro ispred mojih vrata ako ih zatražim (ok pretjerujem, ali sad smo u drugoj krajnosti pa imam pravo)... |
|
![]() |
![]() |
#223 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo dosao i meni taj famozni ADSL2 i imam najjaci paket (3072/512 Kbps), ali upload nisam nijednom uspio natjerat iznad ~30kB/s. Je li komad uploada rezerviran za VOIP ili koji vrag?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
vezu... bez pucanja, bez packetlossova i support koji neki qujac znači.... dakle 2 sisate plavuše u Rozim T-Com tangicama koje mi se obraćaju sa gospodine korisniče u 2 ujutro ispred mojih vrata ako ih zatražim (ok pretjerujem, ali sad smo u drugoj krajnosti pa imam pravo)...[/QUOTE] hehe kakav car ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Infrastruktura je takva kava je, dok je T-com bio u državnom vlasništvu nije se bilo šta trpalo u izgradnju, danas samo najjeftinije radi postizanja što većeg profita. Mislite da će DT vječno biti vlasnik T-com? ČIm prvi put počne pušit prodat će Turcima (oni su inače bili u konkurenciji za kupovinu). Atha ima pravo. Pnavljao sam već nekoliko puta da je minimalna brzina potrebana za radi iptv-a 4.5 MBs dok bi 5 MBs bilo onako kako je proizvođač zamislio. Dobijete vi kod nas teoretskih 5MBs kojih vam se onda podjele i na brzinu za net i za IPTV. Zašto ne pustiti ultra pkaete? Pa hoće, samo sve ide savojim hodom, prvo se mora zaraditi na malim brzinama, zamisli da odma ponude 20 MBs..... kako bi išlo dalje.... lakše je ovako držati cjene a polako dizati brzinu.... Broj radnika u T-comu je svakako trebalo smanjiti jer je to kao i većina ostalih firmi bila obiteljska firma pa su se zapošljavali svi živi i neživi sa i bez škole pa se ipak pokazalo da nemaju kapaciteta za rad a ne može ih T-com baš sve poslat u večernju školu..... DT ne zanimaju problemi i kvaliteta već samo statistika prodje, gleda se samo da se što više proda i naplati, sve ostalo je u drugom planu i tako će biti skroz dok zaista ne zaživi prava konkurencija i dok država na bilo koji pa makar i najstroži način ne prekine monopol u DTK mreži, do tada....
#226 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče nebrige za kvalitetu usluge, LOL, ali totalni lol... ne znam samo kako suvlasnici toleriraju ovakav jad i nerad... od apsolutnog monopoliste će se ovim tempom kroz dvije ili tri godine izgubiti polovica tržišta... ne treba ni spominjati da su kod uslužnih kompanija korisnici tako reći SVE!... Strašno,ali strašno... jad, bijeda i teški čemer.... |
|
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#228 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
#229 |
Premium
|
Well, ja znam samo da Optima praktično nije prodisala punim plućima, a već je zgrabila 300K korisnika.... pa neka se roza gospoda reklamiraju do prekosutra.... |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
Prije tjedan dana na razgovoru s direktorom prodaje optima telekoma sektor Zapad... Ili laže on, ili lažu stranice (što me ne bi čudilo s obzirom da za WiMax uredno stoji da je dostupan samo u Čakovcu, a unatrag deset dana se može uzeti u Rijeci) |
![]() |
![]() |
#232 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Odlutao si u sasvim druge vode Rijecanine. Nije moja poanta bila da kazem "oni nude ovo, a nama daju ono no ustvari nas veslaju". Ne otkrivas toplu vodu, to je normalna stvar. T-Com zeli zaraditi uvodeci malo pomalo vece brzine i pakete. Ja sam iznio cinjenicno stanje koje sam evo da ne skrivam saznao od voditelja sektora za provodjenje i organizaciju oko zakupljenih vodova za vece i velike tvrtke. Ako me on laze (u sto sumnjam), lazem i ja vas. 24mbita je moguce, ali ne svima sto je apsolutna istina. Infrastruktura im je koma, ulaganje nula. Preteci ce ih konkurencija (Optima) vrlo brzo ako tako nastave, no niti o tome nisam govorio u svome postu vec samo o trenutnom stanju i ponudi kod T-Coma za gradjane.
#233 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Meni je taj DSL sve manje i manje privlacan. Jest da bi imao 4x brzu vezu, ali nakon sinocnjeg igranja COD2, meni ping 50, vama na T-com 100+ nekako mi se nemrda sa kablovske, barem dok ne srede ping : bonker2
#234 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
#237 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
..sad strpljivo čekam wimax..nekako mi nema smisla prebacivat se sa t-com ADSL-a na Iskon-ov...kad je to sad jedna firma... |
|
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Pozdrav ekipa! Pročitao sam cijeli topic od prve stranice i vidim da se niste previše osvrtali na jedan Amis koji ozbiljno grize, barem u Zagrebu i napravit ce dosta promjena uskoro! Jedini problem je sto nisu jos "toliko" rašireni po Zagrebu i nemaju tu moć da preuzmu velik dio tržišta "za sad". Čuo sam od dosta ljudi cijene koje bi T-com mogao predstaviti uskoro, kao i za druge operatere, ali ono što mogu reći je to da se situacija već polako bitno mijenja i polako se kotač sreće okreće. Uskoro ćemo mi postati ti za koje će se operateri boriti, a ne obratno kako je već 3-4 godine slučaj odkako nam je komercijalnog ADSL-a. |
![]() |
![]() |
#239 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#240 |