|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
NOT, Iskon će uvijek biti za nijansu jeftiniji.... Ako ništa ovo im je prilika da "odbjegle" korisnike ostave pod svojim kišobanom, i u međuvremenu i dalje gule korisnike koji su još uvijek pod ugovorom.... |
![]() |
![]() |
#182 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Inace, danas bili neki monteri kod susjeda (firma) i kad ono na majstoru pise VODATEL. I ja odmah ![]() Jeee stigo vodatel triple play do moje zgrade!!!: evil : Pitam ja lika kada bi mogao meni fino optiku smontirat, a on veli "nije to optika" ![]() U biti oni postavljaju nesto drugo i nije iz vodatela, vec samo izvode radove za njih (last mile).: hitthewa I onda se sjetim kako sam negdje procitao da je netko uzeo vodatelov triple play i da su mu jos dodatno nesto naplatili i da je malo previse ispalo. Pa sam onda procitao da to nije vodatel kriv, vec oni koji su montirali u stanu (dakle ovi koje sam danas vidio), tj masno su naplatili one PVC kanale i bog te pita sta. I tako odmah mi pao mrak i ja ode. Pa onda lijepo nazvao vodatel da vidim da li jos uvijek imaju mene u planu za 2 godine i kad ono ugodno iznenađenje. : goood : Navodno tekom im neda da udu u DTK u neka 2 kvarta, a poslije ta 2 kvarta im je centar na redu ![]() I pitam ja kada ce to biti i kaze zenska prije proljeća. ![]() I da za sve koji bi si to uzimali, dobra vijest. Oko nove godine ce KONACNO napraviti detaljniju kartu dostupnosti. Toliko...: evil : |
|
![]() |
![]() |
#183 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da malo osvježim temu - c/p maila koji sam im poslao > Molio bih par informacija. Obzirom da ću postaviti precizna i > konkretna pitanja, molio bih i takve odgovore. Ako ne znate > odgovor, recite "Ne znam", a ne mi 'muljati'. > 1. da li namjeravate povećati brzine ADSL-a i kada? Vani se > komercijalnim ADSL2+ smatra ADSL brzine 16Mbit/s! Ne očekujem > takve brzine ovdje, ali sve 5-10Mbit/s bi bile realne. Na zalost trenutno nemamo informacije o promjenama brzina. Nasa usluga zasniva se na aDSL2+ tehnologiji, a trenutna telefonska infrastruktura ne omogucuje vece brzine. > 2. u slučaju potpisivanja ugovora, ako se brzine ADSL-a > povećaju, da li će se i korisniku povećati uz istu cijenu? Kod svih nasih usluga promjena usluge odnosi se i na postojece korisnike odnosno koristenje usluge po novim uvjetima. > 3. molio bih više informacija (mogu biti i linkovi) vezanih > za uređaje koji će se koristiti kao modemi/routeri, jer na > Vašim stranicama o njima nema ni riječi. Prilikom on-line prijave za Iskon.DUO na stranici http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...liko_potrosite nalazi se link do informacija o uredjaju koji se koristi Informacije koje Vam mozemo pruziti o uredjaju su: Besplatno dobivate u najam modem: THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) - (Wireless) Broadband Voice IAD * za bežično povezivanje do 10 računala, odnosno klijenata * ethernet switch - s ulazima koji omogućavaju spajanje do 4 računala * 2 analogna Voice ulaza (port) - omogućuje spajanje do 2 analogna telefonska uređaja * aDSL2+ brzi Internet > 4. da li se može postojeći XXLadsl ugovor promijeniti u > IskonDuo ugovor? Postojeci XXLadsl ugovor moguce je promjeniti u Iskon.DUO U slucaju novog ugovora za Iskon.DUO na 12 mj za taj period se produljuje ukupno trajanje ugovora. Za dodatne informacije molimo Vas nazovite nas besplatni info telefon 0800-1000, svakim danom od 8 do 20 sati. S postovanjem, Bojan Nikocevic
#184 |
Premium
|
@raf Vodatel ima daleko najbolju i najkvalitetniju ponudu, nažalost ne živim u nekoliko odabranih Zg kvartova nego u Rijeci, a iz razgovora s voditeljem TriplePlay odjela sam saznao da je Vodatel TriplePlay u Rijeci i u 2008.-oj godini iluzija. @coconut Ma pusti ih kvragu, baljezgaju bez veze... kakve postojeće instalacije... po toj logici nitko u hrvatskoj ne bi mogao imati MAXTV drekec... Da su instalacije u qrcu, jesu; ali ruku u vatru stavljam da je 90% od njih u stanju nosili minimum 5MB, a vrlo vjerovatno 8, pa i 10MBita... (dokaz u tome je i činjenica da ljudi sa 3 MB DSL-om gledaju MAXtv uglavnom bez beda [kažem uglavnom]) Iskonova ponuda je vrlo dobro proračunat keksić više za one koji nisu toliko inertni i promijeniti će operatera u slučaju bolje ponude. Zašto T-Com nije dignuo i svoje pakete... pa vrlo jednostavno, dobar dio (rekao bih više od polovice) korisnika je još uvijek pod ugovorom i nema im smisla dati previše, kad su već ugovorno vezani... a korisnici su uglavnom oFce koje brzo zaboravljaju i MAX "keksić" u pravo vrijeme (kad statistike počnu pokazivati odlijev korisnika) će prema T-Comu biti sasvim dostatan. Do tada je za hrabre na raspolaganju Iskon keksić.... naravno, opet uz ugovor, bez obzira što vi njima pilili preko telefona o tome kako već posjedujete ADSL2+ capable modem i kako vam novi ne treba.... Hajde, ovaj je barem u njihovom vlasništvu, kada krepa ćete dobiti drugog.... za razliku od T-Comovih isprika za modeme/routere koji su mi u nešto manje od 2 godine uspjeli 3 puta crknuti... Zašto je Iskon.DUO slabo dostupan kad Iskon ima ulaz u sve T-Com centrale? Ah da, pa Optima kreće sa ADSL-om već krajem ovog ili početkom slijedećeg mjeseca... i to gle slučajnosti... baš u gradovima kamo je startao i Iskon.DUO i.... I već se unaprijed mogu opkladiti da će baš kroz mjesec dana Iskon.DUO povećati dostupnost jedno 17 puta... vjerovatno baš u "Optima" centralama... PS. Nagradno pitanje: Znate li kamo je u Hrvatskoj dostupan wiMAX@T-COM? |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
wimax koliko ja znam vž i okolica, al nisam ni za to siguran. meni nije nikak jasno zasto netko (optima, vodatel) ne uvedu bezicni net ko sta je logosoft u bosni. za to nemoraju kopat nis, samo postave antene i mir. jel bi mi neko mogo objasnit jel to uopce isplativo? |
![]() |
![]() |
#186 |
Premium
|
beeeeeeep, NOT, wrong answer.... odgovor je međimurje, razlog Novi-Net... Wireless oprema je poprilično skupa i alternativcima se više isplati platiti 30tak kuna najma "zadnje milje" bakrene parice iz centrala negoli korisnicima "dijeliti" poprilično skupu wireless opremu... Ne kažem da dugoročno nije isplativo, ali brži povrat investicije za sada vide u DSL-u.... (mislim na Optimu, Portus, Metronet bla bla, Vodatel je priča za sebe, no meni se čini da su se oni malo zaletili s optikom i čini mi se da baš i nemaju para normalnu brzinu širenja dostupnosti usluge) |
![]() |
![]() |
#187 |
Administrator
|
Vodatel možete zaboraviti. Njihova usluga je orijentirana na poslovne korisnike i to radi odlično. Imam optiku od njih na poslu za net i VoIP telefoniju. I to šljaka odlično. Pričao sam s mojim KAM-om o triperu (tripleplay) za kućne korisnike i banana. Ako si u zgradi mooooožda i imaš šanse. Kuća - tamo negdje kad moji unuci počnu ševiti. Tak da kako god okrenemo - osuđeni smo na otpatke koje iza sebe ostavlja t-com... |
![]() |
![]() |
#189 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#194 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
|
Mali ot: danas su neki likovi prčkali po šahtama po Opatiji i vukli neke kablove. Pitam ja njih što je to i za koga, a lik kaže da je to Iskonova optika. Kako je na kombiju (registracija SB) pisalo Optima-Commerce, pomislio sam da su tu zbog Optime, ali ne..
#201 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Ili su ti rekli da je Iskonova jer T-HT tad neće doć blokirat autima i čupat ![]() ![]()
#202 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ajde neka mi netko onda kaže šta mi je isplativije uzet (pošto mi je sve "dostupno") Triple Play od Vodatela (meni osobno se čini najisplativijim) Iskonov ADSL2+ Optima telekom ....(zaboravio naziv) Želim da mi download bude isti kao i sada na MaxADSLu (2mbit/s) i želim flat uz to P.S. Ovo od ikona mi se čini jeftinijim od HT-a, ne plaćam dodatnu pretplatu za telefon, niže cijene impulsa, obračunska jedinica "S", a ne "MIN" Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
#203 |
Premium
|
Po meni, Vodatel 3P jer za 300kn dobiješ TV (jest da je izbor programa od **rca), telefon sa 2 broja i besplatnim minutama i flat internet 2Mb/s. Iskon je jeftiniji od HT samo ako uzmeš u obzir i HT pretplatu jer se same cijene telefoniranja ne razlikuju puno. A ADSL2+ brzine su im crni humor i prije spadaju u 'obični' ADSL nego u 2+.
#204 |
Premium
|
Pazi, Vodatelova usluga je stvarno najbolja, optika je optika, a 2MB upload naspram smiješnih 245/284k je univerzum razlike... Ako ti je dostupna ja ne bih razmišljao previše... Što se tiče ADSL-a, to ti je jedan veliki hmmm... Kod iskona dobivas flat za nekih 240 kuna, (300 ako ćeš 2 MBitnu vezu) što je isti drekec kao i kod Optime (2mb+flat+telefon=310kn) s time da imaš moralnu satisfakciju (barem ja tako mislim) da nisi kod T-Coma. Negativna strana je što Optima traži dvogodišnji, naspram jednogodišnjeg ugovora [pa sam vidi koliko ti je to bitno]... Razlog iz kojega ja preferiram Optimu jeste po meni izvrsni flatMini paket prometa. Meni osobno cijelodnevni flat ne znači apsolutno ništa... iskreno, i kad sam imao flat nisam ga koristio... Onih desetak dana što sam skidao manijakalno, bilo što, samo da se skida, sam ostvario 95% teoretskog maximalnog downloada. Vrlo brzo sam sam sebi rekao "koji si kreten i što se opterećuješ s time"..... Da skratim, flat mini znači od 07-22h 5 GB mjesečno što je meni i više nego dovoljno.... Ako poželim nešto skinuti, a da me stvarno interesira (recimo kakav DiVx ili Jenna Collection :clap: ) cijelu noć se promet ne naplaćuje, dakle flat je.... za vrlo simpatičnih 70 kuna... Dakle, moj zaključak: trenutno najpametniji paket je: 1024/256 - Flat mini - telefon; za 143 kune mjesečno ili u tvom slučaju 2058/384 - Flat mini -telefon; za 230 kuna mjesečno |
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
.
slazem sa rijecaninom . optimov mini flat paket je stvarno privlacan , i cim se pojavi sira dostupnost imaju +1 korisnika vishe ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
#207 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() razlike u telefonskim impuslima se itekako razlikuju, kod tekoma je obracunska jedinica minuta, a kod iskona sekunda sto u prosjeku daje 33% jeftinije cijene razgovora, sve skupa oko 40% manji bi trebao bit telefonski racun |
|
![]() |
![]() |
#208 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
hash, u svim novim paketima i kod t-scumu je obračunska jedinica sekunda
#209 |
Premium
|
i ja sam isto to mislio (neznam zasto) ali kad sam usporedjivao cijene telefonije iskona i t-coma sam se neugodno iznenadio http://www.t-com.hr/privatni/telefon/paketi/ prva recenica ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Premium
|
Citiraj:
Hmmmm, vrlo diskutabilno... ne bih se baš složio s konstatacijom o pričanju gluposti i o 40% manjem računu. Iskon se generalno čini kao povoljniji, ali imaj u vidu da naplaćuju 0,07 kuna uspostavu poziva. Cijene su slijedeće: Iskon (ICom ![]() - Pon–Sub 07h-19h - 0,19kn/min - Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,13kn/min Uspostava poziva 0,07 kn TCom- - Pon–Sub 07h-19h - 0,28kn/min - Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,14kn/min Dakle u skupljoj tarifi u prvoj minuti je cijena gotovo identična, dok je Iskon u jeftninijoj tarifi u prvoj minuti čak i osjetno skuplji (i to junačkih 45%)... .Naravno, s dužim trajanjem razgovora je situacija po Iskon povoljnija, ali ne značajno. Primjera radi 10 minuta razgovora u skupljoj tarifi stoji 2,80 kod T-Coma, dok je kod iskona cijena 1,97 (dakle opet smo kod 45%, ovaj put u korist Iskona. S druge strane, razgovor u jeftinijoj tarifi u trajanju od 10 minua: T-Com 1,40, Iskon 1,37; dakle zanemarivo. Ubaci u jednadžbu 20 kuna za T-Com Flat tefefoniranje i eto ti veselja, sat vremena poziva u T-Coma stoji 0,28 kuna, dok smo kod iskona na 11,47 kuna (degutantno je uopće navoditi postotak koliko je u ovom slučaju Iskon skuplji)... Možemo se ovako igrati do prekosutra, i tjerati vodu na svoj mlin koliko hoćemo ,ali ja osobno mislim da nekakvog 30-40 postotnog smanjenja računa nema; kakve god navike telefoniranja imao. Lopine u T-Comu nisu nimalo glupe, i Iskon Broadband je vrlo proračunato izašao na tržište.... punuda je taman za dlaku povoljnija od TComove, tek toliko da se dio onih koji odlaze na altenativce slije natrag u T-Com [kladim se da 70% populacije nema pojma da je Iskon u vlasništvu T-Coma] Eto toliko... Iz vrlo pouzdanih informacija mogu potvrditi da Optima u najskorije vrijeme (tjedni su u pitanju) izlazi s DSL-om na tržište u Rijeci [za ovo sam 110% siguran] i Zagrebu [nije me toliko interesiralo ![]() Toliko od mene... BTW. Trenutno se igram sa WiMAX opremom, tako da ukoliko ima zainteresiranih mogu napisati kakav člančić (hehe, i tako ga moram napisati, jedino ne znam da li da ga i ovdje zalijepim) |
|
![]() |
![]() |
|
|