|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() evo, pošto me winrar nervira u zadnje vrijeme, trebam zamjenu za njega... da raščistimo, ja rijetko kad što kompresiram, eventualno ako nešto šaljem netom... meni je potreban programčić koji će meni rar fileove skinute s neta ili otkud već, moći extractati, te da ima sshortcut u context meniju... kao winrar, jel... i da je free.... ma može i nefree... ![]() drugo; NOD32 me također nervira i neću objašnjavati zašto, ali ga želim zamijeniti.. preporuka nečega što je free, jednostavno, neprimjetno u svakodnevnom radu, a da ipak radi svoj posao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
7-zip. Freeware je i ima sve što si naveo da želiš ![]() Od AV-a, Avast ili AVG. Ima i njih još besplatnih, ali se nemrem trenutno sjetiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam koristim 7-zip već godinu dana, ako ne i više. Dobar mi je. Za zip genious sam isto čuo riječi pohvale, no ja svojeg konja ne mjenjam dok ne usere stvar. A što se tiče AV-a, ja sam već skoro pa 3-4 mjeseca bez njega. Nemam potrebe, ne skidam ono što nisam siguran da je u redu. Firewall postoji, no AV sam maknuo. Mada je meni NOD radio jako dobro...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
AVG Free je sasvim ok, a za drugo ti ne bi znao reći. Ja ionako korisitm winrar i NOD. NOD-om sam posebno zadovoljan.
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
|
ne znam, meni NOD nije "legao", nervira me njegovo skeniranje fileova kad nešto dobivam preko MSN-a, pa moram klikati, ok, hide, pa me prca update... ukratko, nervira... stavit ću AVG. ma gle što mi se događa kod Winrar-a.. skinem neki rorrent s neta, i onda mi na 97% pukne da file ima grešku i prekine extrctanje... i to mi se desilo već nekoliko puta... plus, isto mi baca neke register program, neko slično sranje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Gabre sta se tice antivirusa AntiVir svakako. Pouzdan kad triba ne tlači komp i onoga ko ga korsiti pustim đinđama jednostavan do boli i uz sve to potpuno besplatan (jedini uvjet da ga nastavis kosristit je da ga redovito updejtas a to moze i on sam ako si cesto na internetu)... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
mislim da ću instalirati AVG jer sam skinuo verziju koja u sebi ima i firewall... pošto nemam instaliran nikakv firewall do sada... sad će biti... ![]() iako nemam firewall, nemam nikakvih sranja sa kompom.... ![]() ali eto, sad nek se nađe... ali zašto mi winrar izbaciva ovaj error? kad dekompresira velike rar fileove? odnosno puno malih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da si se malo za*ebao, što se WIN RAR-a tiče. Ako ti puca na fajlovima s neta ko kaže da je stvar u njemu? Možda su fajlovi s*ebani? Meni RAR služi već godinama, još od DOS verzija, odlično i ne bih ga mjenjao za ništa. A isprobao sam ih masu, naravno. Što se NOD-a tiče - stara priča. Nerigistrirane verzije skidaju svako malo po 2MB updatea i to živcira, to je istina. Ali, ovaj drugi problem sa skeniranjem fajlova je stvar u podešavanju NOD-a. On se treba podesiti, po ne znam koji put to pišem. Za svaki modul postoje detaljne postavke u slučaju ovoga ili onoga i kada se jednom podesi - stvar fercera bez problema. Mislim, imam ga instalirano u firmi na više desetaka računla i radi savršeno već godinama. To nije AV koji dođe "tvornički podešen na najbolje" pa ga ti samo trebaš instalirati. Zahtjeva malo truda i vremena ali je to opak AV pa nek kaže ko šta hoče. Na slici je rješenje kako postaviti u svakom od modula (AMON; DMON; IMON; EMON; NOD32) za svaku vrstu detekcije i garantiram da pri ovakvim postavkama NOD ne pita apsolutno ništa, prilikom detekcije virusa ili bilo čega drugog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za mene nema dostojne zamjene za ova dva programa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lika u mom srcu
|
ipak sam skunuo najnoviju reviziju winrara-- probao sam 7zip, ali mi se ne sviđa njegova ikona, previše se uklapa u ostale, pa mi je nepregledno.. ![]() stavio sam AVG i trenutno radi scan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Bilo bi bolje da se malo potrudish nauchiti neshto jer odbacujesh dva kvalitetna programa. Zamjena za WinRAR: http://www.tugzip.com Zamjenu za NOD nemash.. mozhesh jedino staviti neki drugi antivirus.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako oces free av avast mi ej bio full ok
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
..dva savrsena programa koji uz malo truda rade besprijekorno ![]() ..sto se tice pucanja kod paspakiravanja torenta..osteceni fajlovi i samo to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Lika u mom srcu
|
winrar sam definitivno zadržao, a za antivirus sam stavio AVG jer ujedno ima i firewall... ![]() zasad sve radi bez problema, iako je s početka bilo klasično upitkivanja da li želim dopustiti izlazak na net ua MSN, updates, bla bla... ali sad je ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Lika u mom srcu
|
7zip sam probao, ali mi se ne sviša njegova ikona... ![]() ![]() ma ne idem dalje winrar, skinuo sam najnoviju reviziju, i registrirao je, i radi super.. ![]() AVG, zasad dobar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
za win-rar probaj alzip....lud je ja sam tak isto neku curu poslušala i skinula ga i baš mi se sviđa...jednostavan i free avg definitvno od free programa i brzih a kasperski 6 nije loš..al malo uspori pc |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#29 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
7zip. definitivno i bez ikakve daljnje rasprave jedan od najkvalitetnijih freeware packera. i ima nekoliko ikona koje se može koristiti ![]() NOD32 još uvijek bez (meni) kvalitetne zamjene.
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
|
ma za ikonu sam se zezao.. vjerujem da je dobar, ali sam previše navikao na winrar... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|