|
![]() |
#31 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Semper Fi
Datum registracije: May 2006
|
Cinilo mi se ispravnim covjeku ustedjeti 35 kn, a mislim da Sasa nece imati nista protiv gore napisanog.
![]() |
#33 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zar ne mislite da bi trebao biti barem 1 GB memorije, buduci da WinXP MCE nisu bas toliko jednostavan OS, pa da ne steka. i zar ne mislite da bi trebalo biti barem malo bolje napajanje, posto je tu i puno razlicitog HW-a, i najbitnije, vrlo dugo vrijeme koristenja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
Rekoh, slozio sam identican komp (kao sto sam i napisao na prethodnoj stranici) i nikakvih problema...a covjek je prezadovoljan...Tesko je u 5K Kn smjestiti i 1GB rama i skuplje napajanje, a i paziti da to sve nekako izgleda (kuciste)... Mislim da je enermax 300W cisto ok napajanje za tu namjenu...a ram uvijek moze nadograditi (kad ponovno malo pojeftini)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
ma ne sumnjam da radi kako spada nego eto istrazujem koliko god mogu o tome jer i sam mislim sloziti HTPC uskoro, pa pitam samo. to je moja procjena/ pitanje bilo samo. ja ako cu raditi svoj HTPC, definitivno nebih volio da tokom koristenja steka ili iskacu ikakvi problemi. uskoro cu si instalirati WinXP MCE da probam na kantu. sto mislite o slicnoj konfi za moj mozda buduci HTPC ? Asus P5LD2 SE Pentium 4 630 (3.0, HT, 2mB L2) BOX Kingmax DDR2 512mB 533 Mhz *2 DC Coolermaster 430W Supersilent Gigabyte 7300 GT + 80mm lezi na njoj Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert Genius Soundmaker 5.1 Creative 5.1 zvucnici Seagate Barracuda 80gB S-ATA2 system Samsung 160gB S-ATA2 + Maxtor 160gB S-ATA2 + Seagate 250gB S-ATA2 LG DVD+-RW *2 1*80mm IN, 1*120mm OUT takoder me zanima zna li tko kako se WinXP MCE ponasaju sa mrezom? konkretno me zanima moze li se film citati sa nekog kompa na LAN-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Sve je oke receno ali mala nadopuna: Za Blu Ray ili HD DVD ce trebati kupiti i novu graficku, a ne samo opticki uredaj. Posto je sve napravljeno minimalisticki neznam koliko ce taj citav HTPC izdrzati da decodira H.264 na 100% loada. Zato kazem bilo bi pametno sada ili kada dodu HD sadrzaji da se ubaci graficka kao recimo x1600 pro ili neki ekvivalent od nvidia tako da preuzmu dio sadrzaja dok ce dekodirati 720p ili jos gore 1080p. Edit dodatak: Zato je vazno promisliti za sta ce se koristiti HTPC jer ionako nema neke koristi 720p ili 1080p ako je ekran neki crt ili neka mala plazma,lcd. Vise manje je to sve samo hype kao i obicno.
![]() |
#39 | |
Semper Fi
|
Citiraj:
Windows XP Media Center Edition (codename eHome) is a version of Windows XP designed to serve as a home entertainment hub. The latest version, Windows XP Media Center Edition 2005, was released on October 12, 2004. Windows XP Media Center Edition (XP MCE) is distinguished from other versions of Windows XP by an exclusive preinstalled application, Media Center, which provides a large-font ("10-foot"), remote accessible interface for TV recording and playback, DVD playback, video playback, photo viewing, and music playback. Due to strict hardware requirements, M'zoft has opted not to sell Media Center as an independent retail version. M'zoft only distributes it to MSDN subscribers and OEM System Builders in certain countries. Consumers generally purchase Media Center preinstalled on a new computer, or from a reseller that sells OEM versions of M'zoft software. Although Media Center is based on Windows XP Professional, it notably has the ability to join an Active Directory domain disabled. This effectively precludes the use of Media Center in a corporate environment. Media Center still retains most other Windows XP Professional-specific features, such as Remote Desktop and the Encrypting File System. As of Update Rollup 2, Media Center 2005 supports up to 4 tuners on a single computer (up to two analog tuners, and up to two HDTV turners). It cannot, however, record more than two programs at any one time. M'zoft has released its own first party remote, receiver and IR blaster with MCE 2005. A new specially designed wireless computer keyboard for MCE 2005 was released September 2005. With version 2005, M'zoft has added support for Media Center Extenders—dedicated hardware devices that allow users to view the same content that is available on the MCE computer over wired or wireless Ethernet. Linksys and other companies currently sell Media Center Extenders, and M'zoft sells an add-on kit for the Xbox game console that allows it to function as an extender. The Xbox 360 also has Media Center Extender functionality out of the box, including HDTV support (which is notably absent from current extenders). Media Center 2005 currently can support up to 5 Media Center Extenders per household. Unlike competing commercial PVR products, Media Center does not charge a monthly subscription fee for its TV guide service. Hardware Requirements: Media Center has higher hardware requirements than other versions of Windows XP. MCE 2005 requires at least a 1.6 GHz (or equivalent) processor, DirectX 9 hardware-accelerated GPU (such as a recent ATI Radeon or NVIDIA GeForce), and 256 MB of RAM. Some functionality, such as Media Center Extender support, use of multiple tuners, or HDTV playback/recording carries higher system requirements. Unlike most other software PVR solutions, Media Center is restricted in the range of hardware that it supports. Media Center tuners must have a standardized driver interface, and they must have hardware MPEG-2 encoders, closed caption support, and a number of other features. Media Center remote controls are standardized in terms of button labels and functionality, and, to a degree, general layout.
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
I sam razmišljam o HTCP računalu pa me zanima ovo: Da li ima koja dobra analog/digital kartica, hardversko kodiranje, ali da ima ulaz i izlaz za antenu? Zašto? Zato da TV se može normalno gledati neovisno od HTCP računala, dok HTCP računalo se koristi samo kad se gleda snimljeni materijal, dvd filmovi, dvix itd... Da li ostali to planiraju riješiti nekako drugačije ili planiraju cijeli program gledati isključivo preko HTCP računala (al onda se javlja problem kada treba snimiti nešto jer je nemože gledati drugi program, osim ako se kup tv kartica od 1200kn sa dva tunera). |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ček ti misliš slat antenski signal prema tv-u (koji ima svoj tuner) ili da ti kartica daje sliku na monitor? u prvom slučaju, jednostavno staviš spliter na antenski kabel u drugom slučaju, mislim da neće ići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Ma ja sam se zbunio. Imaš pravo, spliter i sve radi bez beda. Samo mi recite kako planirate spajati HTCP računalo sa TV-om? S-video? Činč (žuti onaj)? Nekako drugačije? Kako je najbolje? I koja je rezolucija običnog tv-a (640x480)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
Eto da se i ja malo uključim u raspravu... Od izlaska MCE 2005 imam HTPC, i mogu reci da sam cijelim konceptom jako zadovoljan. U biti vise uopce ne palim TV a da ne ide preko racunala. Jako se brzo navikne na pauziranje TV-a, vracanje natrag ili jos bolje kada se gleda neki film sa TV-a, jednostavno se pocne snimati od pocetka filma, pa se počne gledati nakon nekih 30min snimanja i kada naidju reklame samo pritsnes carobno dugme FF i evo nema reklama ![]() ![]() Lose strane MCE-a su snimanje u vlastiti Microsoftov MPEG2 property format, te nepostojanje vodiča programa za Hrvatsku. Snimanje se sada lako riješi zato sto postoji gomila programa koje mogu otvoriti i taj format (npr. Nero VisionExpress), pa za snimanje standardnog video DVD-a stvarno treba minimalo truda. Sto se tice vodica, tu nazalost pomoci nema. Jedna od najbitiniji stvari u ovako koncipiranom PC-u je definitivno TV kartica. Najbolje je uzeti karticu sa hardverskim MPEG2 dekoderom, jer gotovo svi (ako ne i svi) snimaju i reproduciraju program u isto vrijeme (time-shifting). Preporuka ide Huppaugeu, Averymediji i Leadteku, posto njih najvise aplikacija podrzava. Eto, raspisao sam se o Microsoftovom riješenju, koje naravno nije jedino. Jako dobar konkurent MS-u je npr. Meedio ili nesto poput besplatnog MyHTPC, ili Myth-a za linux koji nikada nisam uspio natjerati da radi kako treba, ali nekima radi odlicno. Daljinac je također vrlo bitan i njega sam zaboravio spomenuti u cijelo priči. Ja koristim ATI Remote Wonder koji je Ok, ali ima PUNO boljih daljinaca, kao sto je "defaultni" MS daljinac ili nesto slicno njemu, ili cak monstruozni Logitech multifunkcijski daljinci iz serije Harmony (moja sljedeća akvizicija :-)) Sto se tice konkretno moga stroja, on sluzi i kao "normalan" PC i kao HTPC, tako da je konfiguracija malo jača: AM2 Athlon X2 4200+, Abit KN9Ultra, 2x1GB RAM-a, 7600GT, 2x250GB Segate Baracuda, Pioneer DVR 110, Hauppage PVR-150, Microsoft Elite Desktop for Bluetooth... Sve to spojeno na 17" Samsung LCD za svakodevni rad i na 82cm LCD TV i Marantzov cuveni SR 7200 6.1 risiver za uživanciju :-) Evo par slika da se malo pokazem ![]() Eto, ispao malo poduži posto... ne smeta... Uzivajte. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam malo obnovio HTPC hardveraj, stvar radi odlično i ne košta previše. Os softa koristim običan XP pro i uz bluetooth miša zadovoljan sam u potpunosti pa media centar soft i daljinac od tv kartice ni ne koristim. U sig-u su komponente, unutra je još pinnacle hibrid tv-kartica i Audiotrak zvučna, optički spojena na Logitech a grafa rca kabelom na tv. Tu je još i Neotion 501 za snimanje sa satelita. Sa njim se pomalo borim, bugovit je, ali kad radi, radi super. Sempron i soc.754? Kaj da velim, hladno i brzo, za HTPC više nego dosta.
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Sto se tice softwera, bacite oko na: 1. MythTV - http://www.mythtv.org/ 2. Freevo - http://freevo.sourceforge.net/index.html Ako netko ima iskustva s linuxom ![]() Prema onome sto sam procitao, MythTV je napredniji i brzi mu je razvoj. Nisam ga koristio jos. Freevo koristim na P III 500Mhz sa 64MB SDRAM-a i Radeon7500LE. Sluzi mi za mp3, koncerte, spotove i slike. Znaci odlican je za starije konfe. Postoji i linux distra bazirana na knoppixu koja sadrzi sve potrebno za rad MythTV-a, znaci minimalno potrebnog znanja o linuxu - http://mysettopbox.tv/knoppmyth.html Za daljinac koristim DIY serial IR reciver i daljinski od moje prve Mini linije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Koje programe za WinXP platformu možete proporučiti? Osim samih WinXP Media Edition. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Bas gledam malo, pa nikako izguglat taj Media Donkey? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego ozbiljno sam se udlučio za sastavljanje tog HTPC računala tako da trebam prijedlog za TV karticu i grafičku karticu? Hauppauge HVR-1100 mi zvuči ok (preporučena u BUG-u), ali nigdje ne piše da podržava hardwersko MPEG snimanje. U bugu to piše al to nisam nigdje potvrdio. Inače hard. mpeg je obavezno pošto ne planiram slagati neko jako računalo, neko vjerovatno kupovati starije rabljene dijelove. Dobro bi bilo da uz tv karticu ide i daljinski. Nisam dobio odgovor kako spojiti comp i tv najbolje? Kako ih vi koji već imate HTPC spajate? S-video? Prije sam imao puno problema sa S-videom pa mi se to baš i nesviđa. Hvala unaprijed. :clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam i ja nekoliko pitanja. Vidim da imate iskustva pa me zanima: 1. Koliko je potrebno od uključenja HTPC do njegove potpune funkcijonalnosti? Da li mu treba kao i Windowsima ili je uvijek (smije biti) na Stand By pa se diže za sekundu? 2. Kvaliteta slike tv signala uspoređujući direktni priključak tv-a na antenu i slika koja ide preko HTPC u tv. Koliko znam tv ima finiji tuner nego jedna tv kartica što se tiče analognog, za digitalno neznam. 3. Što je potrebno za HD-TV i koliku ulogu tu igra grafička. 4. Da li može uz dvb-t sa dvb-s karticom gledati i kodirane satelitske programe, a što je sa zemaljskim koje su još na analognom signalu? 5. Da li se može istovremeno gledati zemaljski tv program i slušati radio preko satelita ili muziku iz svoje arhive? 6. Ne želim pored njega imati niti jednu drugu komponentu u dnevnom boravku a želim dobar zvuk. Zar nema nekih internih pojačala, kučišta s ugrađenim pojačalom kao kućna kina. Želim da zamjena za moje kućno kino s 350w RMS bude dostojno (meni čisto dovoljno-nisam prezahjevan). Da li moram onda uzeti zvučnike kao što je Logitech z-5500 ili z-5400. 7. Pa može se valjda tv LCD i HTPC spojiti s DVI, mislim da je bolja slika nego s S-video 8. I za sve to TV, HTPC i zvučnike jedan daljinski? E da mogu još ženu spojiti na daljinski i to na ONE FOR ALL Kameleon 4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
1. Da, to su windowsi ili linux na njemu pa je isto i vrijeme dizanja. Al i ja mislim držati u stanby modu tako da če taj problem biti riješen tako, samo resetiraš htpc tu i tamo. 6. Zar nebi dobra zvučna kartica trebala riješit sve to? Audigy/X-Fi? 7. Trebao bi se moći, zavisi od proizvođača TV-a. Moja plazma ima DVI priključak na sebi tako da ona može. 8. Može jedan daljinski, ja planiram Logitech Harmony 525. Nije PREskup, podržava sve živo, i kolko sam čitao komentare na netu radi savršeno uz HTPC uz malo štimanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Mikeyy vidim da ga ti još nisi kupio, daj ga kupi tako da mi daš odgovore iz prve ruke. Da, sa zvučnom bi riješio stvar za te zvučnike. Trebala bi mi matična s bar 4 PCI utora za zvučnu, dvb-t, dvb-s, i još jedan za svaki slučaj te PCI-X za grafičku, sad su skromne matične uglavnom s 3 PCI utora. Nadam se da ću dobiti odgovore i na ostala pitanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|