|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Preporuka napajanje (Links)
Ovako, s više strana mi preporučiše Seasonica S12 430W, ali ga nažalost više nigdje nema. Koje bi ste mi (iz ponude u Linksu) napajanje preporučili? Konfiguracija je otprilike: Intel C2D E6600 Asus P5B Deluxe WiFi Seagate 320 SATA ATI 1650 2 GB ram (kasnije 4) Kasnije će u njega ići još jedna grafička (ne SLI, već samo za 3 display, znači neka slaba kartica), još diskova (npr. 3 diska u RAID 5 polju), 4 GB memorije, te će na komp biti priključeno dosta vanjskih uređaja (eksterni disk, tablet, eksterni audio interface itd.). Prvo sam razmišljao o Fortron BlueStorm 500W, ali budući da se svi kunu u taj Seasonic, htjedoh ubost njega. Seasonica nema, pa me zanima da li da uzmem taj Fortron ili nešto drugo (za otprilike takve novce)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nemoj BlueStorm 500W (pogledaj kaj piše u sticky-ju od wolva za njega). Gledajući cijenu koju uzimaš u obzir, mislim da ti Hiper 580W Type M taman paše ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
|
OK, pogledao sam ga malo, čini se dobrim, jedino me zanima taj samo jedan PCI-e konektor (eventualno se dva molexa mogu konvertirati za drugi PCI-e), budući da će druga kartica biti u drugom PCI-e utoru (samo na x4, P5B nema SLI opciju)? Također me zanima da li bi bilo bolje da nije modularno (zbog gubitaka napona), jerbo ionako ne patim na neku opasnu urednost i sl. Ili je to zanemarivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
šteta kaj Seasonica nema...s njime nemreš fulat! ali slažem se sa Vučkom u svezi napajanja. btw - imaš opasnu konfu. : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Nisam još vidio sticky od VW-a ( ![]() Za Hipera imam stvarno poprilično nisko mišljenje,mnoge testove,među kojima je bilo mac napajanja,nije uspio izvršiti do kraja,da ne pričam o bajnim naponima koji su bili sve samo ne stabilni...bilo je preko 20 napajanja na testu,pobjedio je Seasonic S12 600W...slažem se da mnogi testovi nisu mjerodavni,ali ovaj nije bio daleko,pobjednik je zasluženo dobio a Hiper je realno prikazan jer sam 5 kupovao napajanje u proteklih godinu dana i dobro sam iscijedio sve informacije s razno raznih foruma,gdje su samo osobna iskustva ![]()
![]() |
#9 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Svi koštaju preko 1000kn, osim 380W, a njega NEMA trenutno u dućanu (a to što piše "dostupno u roku od 24 sata" ne znači apsolutno ništa - isto je pisalo 2 tjedna za 430, pa nikad nije došao. Zato još jednom - molio bih preporuku nekog napajanja KOJEG TRENUTNO ima u ponudi u Linksu, i da ne košta preko 700kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi zvao u Links i pitao? Možda ti ga mogu dofurat u roku 24h iz Rijeke, tj trebali bi ako ih malo zagnjaviš. ![]() Inače evo onda ovo: Enermax Liberty 400W http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.721.007
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Čovjek
|
Ok, samo bi bilo jako poželjno da je iz Links (frend mi daje konfiguraciju kao kompenzaciju za dug, pa ga ne bih htio gnjaviti da uzima po sto dućana komponente, a ionako sam našao sve ostalo u Linksu...) to Wolverine: nisam za napajanje pitao, ali sam prije za jedan drugi artikl, pa su muljali neš...mogu probat i to, ali bih svejedno volio znati koje bi bilo najbolja alternativa Seasonicu, u rangu do 700kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|