|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Pomoc pri instalaciji xp preko mreze.
Treba mi pomoc. Dobio sam laptop sony vaio kojem je otisao dvd rom a trebam ubaciti novi hdd sa xp-om na njemu(stari takodje pokvaren). Gledao sam u biosu i nema opcije za bootanje preko usb ali ima preko mreze. Znaci treba mi neko uputstvo kako to da uradim.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sumljam da češ to lako obavit. Jednostavnije bi bilo novi HD spojit na drugi komp (preko adaptera ako spajaš na normalni komp) i na njemu dignit xp, a na drugu particiju novog HD prebaci instalacije, original drajvere koje će ti trebat, xp isto. Vrati novi HD u laptop, prilikom prvog boot - a će prijavit i instalirat novi hardware. Posli toga instaliraj drajvere i software koji si pripremio na drugoj particiji i to bi bilo to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Evo kako bootanje s mreže izgleda: prilikom boota pritisneš.. ermm.. F12 ako se ne varam. I onda komp ode na mreži potražiti ima li tko kaj za njega. Zatim nađe Remote Installation Server i veli mu "bok, stari. ja sam sony vaio, daj mi pliz image za mene" na što mu ovaj odgovori ili "oke, evo ti" ili "bjež odmene, silo nečista!". U prvo slučaju komp skida image i instalira ga, te diže OS. U drugom slučaju prekida boot. Eto, to bi bilo to. Nadam se da sam ti malo pojasnio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
mislim da je F11 LAN boot, no nisam siguran dakako. nego ako je sa crossoverom znaci spojeno na neki running XP. a tamo je opticki pogon sharan. znaci da ce on nac tu shareanu optiku i od tamo pocet instalaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Citiraj:
Napomene: - provjeri i postavi u Bios - u laptopa da je Plug&Play uključen - nezaboravi napraviti drugu particiju sa driverima, aplikacijama koje želiš instalirat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo linka na Technetov članak o RISu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj se tiče podvaljivanja instalacije Windowsa u drugo računalo - to će prolaziti samo ako je hardware tih računala gotovo identičan. Naravno, stvari poput Chipseta im moraju biti iste inače ništa od toga. Primjer: meni dobavljač isporučuje računala na kojima se nalazi image s postavkama i stvarima koje mi trebaju. Onog trenutka kada proizvođač promjeni tip matične ploče ili dobavljač nema istih na lageru i mora korisiti neku drugu, a različitog chipseta, meni fino pošalju jednu konfiguraciju s tom novom pločom, a ja onda instaliram sve što mi treba, podesim, sysprepam i vratim im nazad. Lijepiti image za mašine A na mašine B je prilično beskorisno. Evo par linkića budući da danas surfam po Technetu i pijuckam kavicu: link 1, link 2, link 3. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ja tvrdim da ima velike šanse da mu gornja procedura "prođe". Normalna stvar da je najbolje i tehnički ispravno raditi instalaciju "na čisto". Da mu je ispravan cd drive ne bi se ima šta zafrkavat nego std. install procedura. Kako rekoh gore, spominjana procedura radi. To šta te gosp. Jessica ne želi posjetiti je jedna druga prića, hehe. Win će viditi promjenu hardware-a i automatski će dignit svoje drajvere (šta ih xp ima unutar sebe). Ako ne vjeruješ, probaj sam to napraviti. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ja znam kako, ali za to treba na lokalnoj mreži dignuti ... kak se ono zove... RIS (remote installation server), a to bash i nije tak lako... radio sam to prije kakve 3 godine u bivšoj firmi. moraš imati i DHCP server koji će broadcastat karticama lokaciju PXE boot repozitorija. velka zaj...
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ili ako ti je os orginalni lijepo zoveš Microsoft hrvatska da ti riješe taj problem za to su i plačeni. Baš bi im htio vidjeti facu kad ih budeš pitao da ti riješe problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Najjednostavnije: stavi novi disk za laptop u dekstop preko adaptera, presnimi gore XP (xcopy cdrom_drive:*.* /E /V). Spoji ga na laptop i vozi. Drugo riješenje: Firma (zastupnik Sonyja?) neka ti zghosta hard identičnog laptopa na drugi, novi hard. Treće riješenje: Name laptopi imaju recovery image. Bit će malo zeznuto jer ti ne radi dvd drive s kojeg bi trebao pokrenuti recovery programčić, ali mislim da je izvodljivo, ako staviš recovery image i program za recovery na jednu particiju.... Uglavnom, imaš dva tipa riješenja: jedno uključuje instaliranje drugih windowsa od nule, no tu su problem driveri. Ovo vrijedi i za network boot. Drugo riješenje uključuje upotrebu nekog tipa image-a. Tu u obzir dolazi svašta, uključujući i drugi laptop, spojen crossover kabelom, s odgovarajućim image-om i ghost serverom. Vjerojatno najbolje riješenje je da posudiš dvd drive dok ne instaliraš windowse klasičnim putem, a drivere imaš spremne na disku ili drugom DVD-u.
![]() |
#15 |
Premium
|
Recovery program se na normalnijim laptopima pokreće posebnim gumbom i ne treba ti DVD ROM. Plavi "Access IBM" gumb FTW! : goood : F12, išao sam provjeriti. ![]() Pusti ga neka tupi i dalje. Ja sam odustao od objašnjavanja zašto mu to neće radit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|