|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Problem kod pokretanja/instaliranja windowsa
Neki dan mi se na laptopu, kad sam ga upalio iz cistog mira pojavio BSoD na kojem pise samo REGISTRY_ERROR i na dnu Tehnical information: *** STOP: i neke adrese... Par puta je pisalo nesto Phisical memory dump... E sad, problem je u tome sto se taj BSoD pojavlje par sekundi nakon sto se pojavi boot screen windowsa, onda sam probao u safe mod uci, ali se ista stvar pojavi, tijekom ucitavanja drivera i ostalog (kad se ispisuju putanje do drivera). Tada sam pomislio da je problem u samim Windowsima i htio sam iste Reinstalirati, ali se nakon inicijalizacije i loadanja onog na pocetku opet pojavi isti BSoD. Sto da radim?! Da li je hardverski ili softverski problem? I da, na laptopu takodjer imam i Linux, Fedora Core 5 i oni se najnormalnije bootaju i pokrenu, bez ikakvih problema.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj obrisat particiju di su ti Windowsi (pazi na boot loader), ponovo kreiraj i instaliraj Windowse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Pa kad kreiraš particiju, kasnije te pita za format.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Takvu sam grešku imao na jednom laptopu gdje je ram bio neispravan , na disku sa bad sectorima, jedanput kad je instalacijski cd bio izgreban i jednom kad je hdd imao bad sectore. Najprije od svega bi rekao da je cd izgreban ili ram neispravan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja to nikako nisam uspio rijesiti pa sam lijepo uzeo suistemsku disketu od win98 ,bootao s nje i preko fdiska izbirisao NON DOS particiju C i nakon toga sve je sljakalo za 10. BTW ,kako si izbrisao particiju C ako ne mozes doci do dijela gdje se kreisraju particije?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Šta piše na BSOD-u? Preko fdiska može brisat/kreirat particije...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Znam, da se moze: ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
obrisao sam s linux instalacijskim dvd-om, ali sam skuzio kasnije da zapravo nisam obrisao, jer bi morao nanovo instalirat linux, tako da je jos stara particija cijela. S cim mogu obrisati particiju? (nemam sistemsku disketu od win98) @Domy_os: Na BSoDu pise REGISTRY_ERROR, i ono, ako je prvi put bla, bla, i onda na kraju, ako idem instalirati pise samo STOP i neke hex adrese, a ako bootam wine, onda pise Phisical memory being dump Memory dumped (nesto u tom stilu).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
uspio sam rijesiti problem, izgleda da je bio u MBRu, skinuo sam super Fdisk i s njim isao obrisati particije, ali mi je isti javio da nema particija na disku, ali nakon brisanja MBRa, normalno sam napravio particije i instalriao windowze. Hvala na savjetima ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|