PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem kod pokretanja/instaliranja windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48411)

Mr. M 05.10.2006. 21:33

Problem kod pokretanja/instaliranja windowsa

Neki dan mi se na laptopu, kad sam ga upalio iz cistog mira pojavio BSoD na kojem pise samo REGISTRY_ERROR i na dnu Tehnical information: *** STOP: i neke adrese... Par puta je pisalo nesto Phisical memory dump... E sad, problem je u tome sto se taj BSoD pojavlje par sekundi nakon sto se pojavi boot screen windowsa, onda sam probao u safe mod uci, ali se ista stvar pojavi, tijekom ucitavanja drivera i ostalog (kad se ispisuju putanje do drivera). Tada sam pomislio da je problem u samim Windowsima i htio sam iste Reinstalirati, ali se nakon inicijalizacije i loadanja onog na pocetku opet pojavi isti BSoD. Sto da radim?! Da li je hardverski ili softverski problem? I da, na laptopu takodjer imam i Linux, Fedora Core 5 i oni se najnormalnije bootaju i pokrenu, bez ikakvih problema.

domy_os 05.10.2006. 21:51

Probaj obrisat particiju di su ti Windowsi (pazi na boot loader), ponovo kreiraj i instaliraj Windowse.

Mr. M 05.10.2006. 22:59

Particiju sam izbrisao, i opet umetnuo cd od windowsa da instaliram, ali se opet pojavio BSoD...a neznam kako da napravim ntfs particiju... :(

domy_os 05.10.2006. 23:42

Pa kad kreiraš particiju, kasnije te pita za format.

Mr. M 06.10.2006. 00:55

Citiraj:

Autor domy_os (Post 537103)
Pa kad kreiraš particiju, kasnije te pita za format.

do tog dijela ne stignem, BSoD se pojavi cim se ucitaju svi driveri i treba krenuti instalacija windowsa...

Doom 06.10.2006. 01:43

Takvu sam grešku imao na jednom laptopu gdje je ram bio neispravan , na disku sa bad sectorima, jedanput kad je instalacijski cd bio izgreban i jednom kad je hdd imao bad sectore. Najprije od svega bi rekao da je cd izgreban ili ram neispravan.

spawn 06.10.2006. 02:35

Ja to nikako nisam uspio rijesiti pa sam lijepo uzeo suistemsku disketu od win98 ,bootao s nje i preko fdiska izbirisao NON DOS particiju C i nakon toga sve je sljakalo za 10.

BTW ,kako si izbrisao particiju C ako ne mozes doci do dijela gdje se kreisraju particije??

domy_os 06.10.2006. 10:36

Šta piše na BSOD-u?

Preko fdiska može brisat/kreirat particije...

spawn 06.10.2006. 14:22

Citiraj:

Autor domy_os (Post 537244)

Preko fdiska može brisat/kreirat particije...

Znam, da se moze: :gringo:

Citiraj:

Autor Bruno_Rv
....pa sam lijepo uzeo suistemsku disketu od win98 ,bootao s nje i preko FDISK-a izbirisao NON DOS particiju C....

Ali pitam njega kako je obrisao tu particiju. Ako je s fdiskom to vec napravio onda iskljucujem mogucnost greske s particijom.

Mr. M 06.10.2006. 14:50

obrisao sam s linux instalacijskim dvd-om, ali sam skuzio kasnije da zapravo nisam obrisao, jer bi morao nanovo instalirat linux, tako da je jos stara particija cijela.
S cim mogu obrisati particiju? (nemam sistemsku disketu od win98)

@Domy_os: Na BSoDu pise REGISTRY_ERROR, i ono, ako je prvi put bla, bla, i onda na kraju, ako idem instalirati pise samo STOP i neke hex adrese, a ako bootam wine, onda pise Phisical memory being dump Memory dumped (nesto u tom stilu).

tor 06.10.2006. 19:10

CD od winbloza 99%. Baš mi na to smrdi.

Mr. M 07.10.2006. 18:45

ali probao sam i s WinBorg DVDom, ali ni on nece, ni CD XPa...nemoguce da su oba losa...

Mr. M 09.10.2006. 21:52

uspio sam rijesiti problem, izgleda da je bio u MBRu, skinuo sam super Fdisk i s njim isao obrisati particije, ali mi je isti javio da nema particija na disku, ali nakon brisanja MBRa, normalno sam napravio particije i instalriao windowze. Hvala na savjetima :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:13.