|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Seagate 320gb 7200.10 je zvjer
Imam Seagate 320 7300.10 hard je fenomenalan, ne čuje se ništa temperatura 34 C, izgleda da je vertikalni zapis prava xtvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
inače 7200.10 ![]() ja sam se mislio između 3 modela od 320GB : western digital hitachi seagate znam da je seagate najbrži a hitachi najtiši. Treba mi tišina najviše ali jel vrijedi to žrtvovat u slučaju ovog ljepotana sa vertikalnim zapisivanjem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da ste frajeri, bi dali neki test te brzine, a ne samo riječi... Neznam što ste zapeli da je taj HDD toliko brži od ostalih...sve sumnjam da je razlika veća od par posto...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma ljudima HD Tach izbacio nesto vece rezultate i svi ga odmah hvale. Ja bih isto Hitachi-ja. Ako se danasnji diskovi po necemu razlikuju onda to sigurno nije brzina, nego buka i zagrijavanje. (naravno i pouzdanost, zato se ne uzima Maxtor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
evo sto kaze jedan zadovoljni user ![]() This is possibly the quietest drive I've ever owned. I've yet to hear any clattering during seek, and it stayed silent throughout the benchmarks. I have an nForce4 controller, and with it, I got about 235 MB/sec burst and 79.6 MB/s transfer speeds =) I also tested with HD Tach, and it reported an average of 67 MB/sec and the graph exceeded 80 MB/sec in a few spots at the beginning. http://forums.whirlpool.net.au/forum...fm/534471.html
![]() |
#7 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
mmmm,bas me interesira kak bi se ponasala 2 u RAIDu......,e to bi me fakat interesiralo,a mislim da nisam jedini.....jel slozil netko Raid polje s njima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
gledam već par dana ovdje postove o hdd-ovima jer trebam novi i jučer sam se odvažio i uzeo dotični 320gb seagate. kaj se tišine tiče fakat je car, moj stari 120gb seagate je dosta bučniji u seeku, a i on je tih! grijanje je druga priča. po mojim hardovima puše utišani 80mm enermax, a na starom seagate 120gb je i pasivni enermax cooler koji sam dobio s kućištem. 120gb ima temp od 31-34 stupnja, ovaj novi se fiksirao na 43 celzijevca... međutim on je malo iznad venta pa po njemu baš ne pirka najbolje. u dogledno vrijeme ću im zamijeniti mjesta i na ovaj novi stavit pasivnjaka jer je očito da se bolje grije pa bum onda usporedil performanse i nisu kod mene nešto full bolje jer nemam sata 2 na ploči (barem ne službeno, probal budem modati slijedeći tjedan ![]() 132 MB/sec burst and 67.5 MB/s average transfer speed. sad sam na poslu, navečer budem malo zavrtio koji test pa bum postal. inače bi i mene zanimal kak bi dva takva izgledala u raidu. sve u svemu, zadovoljan sam kupnjom ![]()
![]() |
#9 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Već je bilo riječi o ovom hardu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44489 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44295 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44224 7200.7 vs 7200.10 ... ![]() ...
![]() |
#10 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
znači seageate da uzmem? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
HDtach ne valja kad se uspoređuju hardovi različitih veličina...Jer normalno da će ovaj veći biti brži, no to u realnosti svakako nije istina... Ima li neki drugi program kojemu testiranje ne ovisi o veličini?
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 03.10.2006. u 17:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
seagate 320gb 16mb je prva liga, oni koji hvale maxtora ili WD izgleda da nikadanisu porobali ovaj hard, apsolutno se ništa ne čuje, stavio sam uho10 cm blizu i ništa se ne čuje, nakon dugog igranja jedva da je mlak imao sam svakakvih diskova ali ovako nešto dobro nisam Preporuka svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Meni je 7200.10 u odnosu na samsunge glasan. Sad ga rabim za backup. U htpcu je PRE glasan i previse se grije.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Idete lagano u offtopic...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.10.2006. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo vam 120str HDtach dijagrama pa si čitajte Imate i RAIDove sa desetkama i sve kaj vam srčeko hoće http://forums.techpowerup.com/showth...=16252&page=14 PS 4x 320GB Seagate 7200.10 ima average read 176mb/s jedan 250GB Seagate 7200.10 ima 65mb/s moj 250GB Hitachi ima 56mb/s
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo i jedan moj brzinski testic ![]() ![]() http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/barracuda_7200.10
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam i ja segate 320 16 cache made in singapore ![]() Citam postove i nekima je nečujan nekima je bučan jako neovisno o kina-singapur... moj je jedan od prvih serija, i mislim da ono šta je bitno je firmware moj ima 3.AAC verziju. Može nego pogledat pa reć da li je bučan ili nije. Mislim da se može vidjet sa everestom , a ako ne piše na disku : hello2 : edit: Da ono povremeno čitanje u idlu nema veze sa optimze disk when idle opcijom u win xp? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|