|
![]() |
#32 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#33 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Destroyer - pohvala na reviewu, pomoglo bi samo kad bi stavio koji link na zvučnike, neki review na netu, i koju sliku samih zvučnika, a još bolje i zvučnika kod tebe u sobi/stanu, da vidimo kako to izgleda uživo... nisam ih čuo, ali vjerujem da za 1000kn vrijede svaku kunu, jer nude snagu, glasnoću, praktičnost PC zvučnika.. uvlačiti u ovu priču Hi-Fi komponente, nema smisla.. to su dva različita svijeta. Fleks svugdje spominje svoje "tanojke", ovo ono, ali to nema smisla uspoređivati... Po tome, mogu i ja početi pisati o svojim bookshelfima i pojačalu, i reći da se nijedan PC zbučnik, a k tome još i 2.1 ne može mjeriti sa "pravim" zvučnicima.. BLA BLA BLAAAA... BORINGGGGGG ![]() Hvala na napisanom review-u, neka se i ostali članovi potrude napisati po par riječi o svojem komadu hardware-a, pa ne mora čak biti ni nov.. |
![]() |
![]() |
#34 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Jooj Fleks nemoj pametovati. Znam točnog kojeg Tannoya imaš, samo tvoj Tannoy ne može proizvesti "glasan" zvuk kao dotični Logitech, a koliko sam skužio na to si mislio. Imao sam prilike slušati kući još davno M1 (70W ulazne) - po meni smeće sa previše basa i nimalo visokih. BTW - nemojte miješati zvučnike u autu i kučne. To je peak snaga, a stvarna se kreće od 40-75W nazivne snage što je više nego glasno, no i o tome bi se dalo komentirati. Previše se pričalo o ovim stvarima da sad opet pametujemo i prepiremo se.
#35 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Daj molim te razmisli na šta bi forum ličio da svi krenu: "Moj review: ovo ovno ovnov onov" ![]() Kad bi svaki forumaš reviewo svoj novi/stari komad hardware-a ![]() Pa gledam samo sebe kolko sam toga izmijenjo u godinu dana, a kamoli nas tu 1000 aktivnih forumasa ![]() Kuzite me? E skuzio sam na autu da su 90W RMS-a, pise na magnetu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Lika u mom srcu
|
ne mislim da bi sad svatko trebao nešto napisati o svemu što ima, ali kad netko kupi najnoviju ATI XyX99xx karticu.., ili neki egzotični komad hardvera... zašto ne? ili tipkalo za 100ojra, ili slušalice za 600-700kn... iskustva korisnika su najbolji pokazatelj da li nešto valja ili ne... reviewi po netu? pih, to su plaćeni oglasi. ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Sad mi se ne da citat sve no dal se netko dotaknuo mp3-ca i same (ne)kvalitete istih. Uglavnom su one na kompu, pa igre, pa filmovi (dobro sad...). Mislim da za komp i sve oko njega ne treba kupovat nesto jace od z2300. |
![]() |
![]() |
#39 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
misliš? prevario bi se ![]() evo sada je tu frend kod mene. Bose Companion 3MM su tu i ovako nabrzaka njegove riječi: "bass je slabiji, ali kvaliteta zvuka neopisivo bolja nego na Z2300.", živi bili pa čuli, sutra ćemo testirat ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Ajd istestirajte pa da cujemo. No trebao bi objektivan ispitivac, ne netko tko favorizira ili ima jedan ta dva sistema. Najbolje Fleks, on izgleda ima sluh sismisa. ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne pitaš se zašto BOSE ne daje nigdje snagu svojim zvučnicima.. Dakle daješ 2400kn za sustav koji "nema snage" i koji je manji od pol 240W PMPO zvučnika.. E sad ili je koliko para toliko muzike ili je banana.. ja bi prije rekao ovo prvo.
#42 |
JDM
|
Razocarat ces se sa bose. Za te pare sam se stvarno razocaro. Aletec fx me jedino ocaro. Jos da ga ima u crnoj boji.... |
![]() |
![]() |
#44 |
Ex-Gastarbajter
|
Ma Fleks je obična pica ![]() ja ništa ne favoriziram, ja jednostavno hoću čim više za neke novce... ali gledaj da ovi Bose koštaju 2200kn, a Z-2300 1100kn. znači razlika je DUPLO... |
![]() |
![]() |
#45 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#46 |
Lika u mom srcu
|
2.1 kompleti, neovisno bio to logitech, genius, ili BOSE, svi pate od istog problema. a to je srednjotonsko područje, koje svi navedeni slabo reproduciraju, ili to uglavnom radi subwoofer... i tu je kraj priče. svi oni imaju i preveć basa, visoki pršte, ali nema sredine. |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Ma BOSE je prenapuhan. Kupce love na veliku cijenu, izostanak snage, ime. No dal se dobiva duplo za razliku od z2300? Cisto sumnjam. Dobro je, al ja bi dva puta razmislio kad bi trebao dat toliko para za to. No gdje granicu povuci nemam pojma. Dal ce ikad prvenstveno kompjutorski sistemi moci konkurirat pravim hifi sistemima? Sigurno ne. Meni se nije dalo trazit, citat na stotinu review-a i onda trazit gdje sto naci i kako dostaviti do mene najsigurnije. Zato sam uzeo gotov sistem. I opet dosta vremena slusam sto slusam na slusalice. Mislim da je z2300 dobar izbor za sve sto se vrti preko kompa jer se i na njemu odlicno cuju smetnje iz tri put prekodiranih mp3-ca, sumovi i pucketanje iz EAX-a i "preodlicnih" creative drivera, lag iz losih zvucnih i SS-a i slicno. |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Ma bose je odličan, nismo renesis i ja uspjeli još testirat, ali sljedeći vikend ćemo malo, snaga u usporedbi sa z2300 je na strani bosea, jedino šta je slabiji bass koji se osjeti kod nekih brijačina , zvučnici su jači, kvaliteta zvukova je najbolja šta sam ikad čuo, još kad mi dođe audigy 4(sad još imam internu), sve se bojim...
#50 |
Ex-Gastarbajter
|
ja sam ih samo vidio. i ostao zaprepašten kako je to malo... al dobro... kaže vlatko da se čuju, drugi vikend me vlatkec isto nema doma, tako da odgađamo ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
#53 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
#54 |
Avocado
|
to je njegova subjektivna predodzba, ocito nije nikad sluso ono sto mi zovemo hifi ![]() ali stvarno, za racunalnu periferiju i zahtjevnog slusaca iste su predobri, kad nema mjesta za z5500 ![]()
#55 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Cuo sam i Logitech Z-2300 i Bose, tj. slusam ih 8 sati dnevno i naravno da Bose ima bolji zvuk, ali i slabiji su dosta. Inace skroz je neisplativo dat 2200-2300kn za 2.1 sistem velicine oraha, kad se za nesto sitno vise para (100-200kn vise) kupi komplet od 5 zvucnika i reciver, i to ne neki srotni vec Jamo zvucnici i Yamaha reciver. Naravno, ne kazem da Bose nevalja, nego samo da je preskup za ono kaj nudi. BTW, dobar review. ![]()
#56 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja ne kužim, što vam to znači slabiji? Šta vam je cilj srušiti kuću? Kladim se da pola ljudi nije nikad odvrnulo na više od 50% snage zvučnika...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
#57 |
Ex-Gastarbajter
|
ne žive svi u stanovima, nego imaju i svoje kuće... a i vole glasno poslušat muziku tu i tamo ![]() Bose jesu puno slabiji od Z-2300, Z-2300 je slabiji poprilično od Creative-a 250D, a svi oni su puno slabiji od Z-5500. Sve to sam ili imao ili slušao neko vrijeme, tako da ne tučem praznu slamu ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
JDM
|
Citiraj:
Opet me ljutite. n00bs.... Mislio sam da je ova rasprava zavrsena, ali eto nije. Ocito. I opet pisi kloukeri vrte svoju bljezgariju sa 2.1 jajcima od miljardu wata frekvencijskog raspona požeškog mozga. Nemojte me.... Mislim ono koj vrag nije bio jasan u prosloj stranici. Nemres sa 2.1 sistemom imat ugodan zvuk. U odnosu na neki shrotan 2.0 sistem u reziji sonya i kompanije (popularne ''linije'') mozda cak i ima dobar zvuk zbog dodanog woofera koj zadire u ljepe frekvencije <40 Hz, ali to je otprilike TO. Evo vele ljudi da im w vise nisu smijesni meni i dalje jesu. Igrom slucaja mi je prijatelj od starog posudio zvucnik (jedan) koji radi na cijelih 25w. Izgleda poprilicno impozantno. 25 kila itd, velicine oveceg taburea itd.... Uglavnom zvucnik je KOMPLETNO rucno radjen. Sve. I sad caka je u tome da je to jedan od jacih zvucnika kaj sam imo doma. Uglavnom gad ide na neku cudnu foru rabljenja stranica sobe da bi digao buku. Nemogu ga otvorit ( a da ga ne unistim) da vidim sto ima unutra, ali veli mi stari da su unutra brdo komora. Zivo me zanima kak to radi, ali dobro to sad nije poanta. Cudo ide ass low as 15Hz i strah me bilo malo jace otfrljit da nebi skupljao slike sa poda ![]() Sad bas radim na tome da trampim nesto za njih. Stari je davno buduci da je zivio u stanu njih trampio frendu za nesto, pa ja sad gledam kak da ga trampim nazad, buduci da sad frend od starog zivi u stanu. Inace ovo za 15hz sam siguran zato sto je testirno u gluhoj komori na ETFu. Reko sam im da potraze papire, pa ak se nadju skeniram i postam tu. Pito sam za osjetljivost, al se vise tog ne sijecau, al uglavnom ono nebu pod oblake. |
|
![]() |
![]() |
#59 |
Ex-Gastarbajter
|
Fleks, preporuči mi neke zvučnike, 2.1 ili 2.0, da rade buke koliko i ovi, da imaju barem malo kvalitetniji zvuk (da, svjestan sam, da z-5500 nije kvaliteta, ali eto). I da nisu preko 2500kn. ja sam voljan trampiti svoje 5.1 za takve 2.1(0).... |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Vi svi tu očito pucate na sirovu snagu, nije vam važno što čujete, nego kako glasno čujete. ko ovaj frik iznad post iznad, čujem ga do doma kad navije z-5500, naravno da čuje i on mene kad navijem bose, ne toliko, ali ipak. kod mene je kvaliteta ispred kvantitete, uvijek...
|
|