Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.09.2006., 14:56   #1
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Zalman 7000A i Asrock dual sata 2

Kupio sam tu ploču ali još čekam proc pa sad gledam kako ču staviti zalmana i nije mi jasno jel trebam skinuti ono crno s ploče,gdje se montira box hladnjak ili kroz to neke duže vijke provuč da uhvate zalmanov backplate?Ne da mi se skidati zalmana pa pitam da pripremim sve
EDIT:Na ploči je napravljen "Vcore mod to 1.55V for Venice Cores",jel taj mod sad vrijedi samo za Venice jezgru?Što ako stavim Winchester?

Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 12.09.2006. u 15:07.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 15:37   #2
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Kupio sam tu ploču ali još čekam proc pa sad gledam kako ču staviti zalmana i nije mi jasno jel trebam skinuti ono crno s ploče,gdje se montira box hladnjak ili kroz to neke duže vijke provuč da uhvate zalmanov backplate?Ne da mi se skidati zalmana pa pitam da pripremim sve
Mislim da ces morat skinut taj crni okvir ako zelis stavit zalmana... svakako pripazi da ti matice na ledima ploce ne diraju na golo samu plocu (ako nema hladnjak sa sobom neke gumice stavi ih..sam).
Inace ok.
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
EDIT:Na ploči je napravljen "Vcore mod to 1.55V for Venice Cores",jel taj mod sad vrijedi samo za Venice jezgru?Što ako stavim Winchester?
Ne taj mod ce raditi sa svim procevima koje ubacis na plocu neovisno o jezgri.
G0RKI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2006., 16:19   #3
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
samo drukčije podešavaš voltaže u Biosu...

malo pretraži moj thread..
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 16:19   #4
damir1
Ancient
Moj komp

damir1's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Sad sam pogledao-*ono crno* je tu,znači nisam ga skinuo zalman je 7000b ali mislim da su gotovo isti a i b

Asus Z97-A-i5 4690K-xfx 470 -Kingston DDR3 1866 SDRAM 2x4GB -dvd ladice-asus 450W-sve to u chenbro gaming bomb, jedinici + Dell U2412HM

damir1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 16:29   #5
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Autor damir1 Pregled postova
Sad sam pogledao-*ono crno* je tu,znači nisam ga skinuo zalman je 7000b ali mislim da su gotovo isti a i b
Sad baš gledam,kod mene "one četiri" od "tog crnog" nisu progurane do kraja,tj "ono što se raširi" nije progurano pa ovo mogu prstima izgurati tak da bi zalman 100% otkinuo to a ne mogu to nikako progurati?
Staro 12.09.2006., 18:14   #6
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ja sam kod sebe "okvir" skidao. zalman se montira na "poodrasle" distancere (valjda si ih dobio, visoki su oko 1cm, debeli oko 8mm i nazubljeni izvana da se mogu prstima zaviti)). dio sa sharafom se progura kroz plocu, kroz rupe dis e ucvrscivao "okvir"-ono crnno plasticno.s donje strane ide backplate i distanceri se zasarafe u njega. ako nemas backplate, bit ce snalazenja . onda zalamna stavish standardnim postupkom
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 19:12   #7
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
ja sam kod sebe "okvir" skidao. zalman se montira na "poodrasle" distancere (valjda si ih dobio, visoki su oko 1cm, debeli oko 8mm i nazubljeni izvana da se mogu prstima zaviti)). dio sa sharafom se progura kroz plocu, kroz rupe dis e ucvrscivao "okvir"-ono crnno plasticno.s donje strane ide backplate i distanceri se zasarafe u njega. ako nemas backplate, bit ce snalazenja . onda zalamna stavish standardnim postupkom
Hvala na informaciji Imam distancer,onda ču tako staviti.
Staro 12.09.2006., 23:08   #8
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Još me zanima da li je zvuk na ploči bolji od moje zvučne u sigu,da je stavljam ili?
EDIT:Ipak ne može distancer jer se naslanja na one male čipove,što li je to več,točno ispod proca s druge strane ploče.Al skužio sam da je "ono crno" imale neke bijele uloške u nogicama i sad sam to izvadio pa se može normalno ugurati

Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 13.09.2006. u 00:18.
Staro 13.09.2006., 08:18   #9
damir1
Ancient
Moj komp

damir1's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
HM,da i kada uguraš nogice onda te uloške ponovo blago nabij unutra.oni drže da nemože samo ispasti.To su osigurači

Asus Z97-A-i5 4690K-xfx 470 -Kingston DDR3 1866 SDRAM 2x4GB -dvd ladice-asus 450W-sve to u chenbro gaming bomb, jedinici + Dell U2412HM

damir1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2006., 08:24   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zvuk na ploči nije bolji od tvoje kartice.
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2006., 11:12   #11
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Autor damir1 Pregled postova
HM,da i kada uguraš nogice onda te uloške ponovo blago nabij unutra.oni drže da nemože samo ispasti.To su osigurači
Ok.Još bi te pitao kako si montirao zalmana,koliko ja vidim morao bi kroz one rupe progurati neke duže vijke i onda sa stražnje strane matične staviti matice?

@coconut Ok,hvala.
Staro 13.09.2006., 12:16   #12
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Svakako moraš skinut taj Lotes nosač i stavit onaj Zalmanov backplate, a za detalje pogledaj manual, ja se sad ne sjećam kako sam ga ja montirao...

http://www.zalman.co.kr/Upload/produ...000B%20LED.PDF

BTW, razlika između A i B verzije je u tome da B dolazi s Fan Mate potenciometrom dok A ne dolazi.

Posted by Domy
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge