PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Zalman 7000A i Asrock dual sata 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46634)

Veki-os 12.09.2006. 14:56

Zalman 7000A i Asrock dual sata 2

Kupio sam tu ploču ali još čekam proc pa sad gledam kako ču staviti zalmana i nije mi jasno jel trebam skinuti ono crno s ploče,gdje se montira box hladnjak ili kroz to neke duže vijke provuč da uhvate zalmanov backplate?Ne da mi se skidati zalmana pa pitam da pripremim sve :)
EDIT:Na ploči je napravljen "Vcore mod to 1.55V for Venice Cores",jel taj mod sad vrijedi samo za Venice jezgru?Što ako stavim Winchester?

G0RKI 12.09.2006. 15:37

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 520774)
Kupio sam tu ploču ali još čekam proc pa sad gledam kako ču staviti zalmana i nije mi jasno jel trebam skinuti ono crno s ploče,gdje se montira box hladnjak ili kroz to neke duže vijke provuč da uhvate zalmanov backplate?Ne da mi se skidati zalmana pa pitam da pripremim sve :)

Mislim da ces morat skinut taj crni okvir ako zelis stavit zalmana... svakako pripazi da ti matice na ledima ploce ne diraju na golo samu plocu (ako nema hladnjak sa sobom neke gumice stavi ih..sam).
Inace ok.
Citiraj:

Autor Veki-os (Post 520774)
EDIT:Na ploči je napravljen "Vcore mod to 1.55V for Venice Cores",jel taj mod sad vrijedi samo za Venice jezgru?Što ako stavim Winchester?

Ne taj mod ce raditi sa svim procevima koje ubacis na plocu neovisno o jezgri. ;)

Gabre 12.09.2006. 16:19

samo drukčije podešavaš voltaže u Biosu...

malo pretraži moj thread..

damir1 12.09.2006. 16:19

Sad sam pogledao-*ono crno* je tu,znači nisam ga skinuo zalman je 7000b ali mislim da su gotovo isti a i b

Veki-os 12.09.2006. 16:29

Citiraj:

Autor damir1 (Post 520840)
Sad sam pogledao-*ono crno* je tu,znači nisam ga skinuo zalman je 7000b ali mislim da su gotovo isti a i b

Sad baš gledam,kod mene "one četiri" od "tog crnog" nisu progurane do kraja,tj "ono što se raširi" nije progurano pa ovo mogu prstima izgurati tak da bi zalman 100% otkinuo to a ne mogu to nikako progurati?

Matesonik 12.09.2006. 18:14

ja sam kod sebe "okvir" skidao. zalman se montira na "poodrasle" distancere (valjda si ih dobio, visoki su oko 1cm, debeli oko 8mm i nazubljeni izvana da se mogu prstima zaviti)). dio sa sharafom se progura kroz plocu, kroz rupe dis e ucvrscivao "okvir"-ono crnno plasticno.s donje strane ide backplate i distanceri se zasarafe u njega. ako nemas backplate, bit ce snalazenja :). onda zalamna stavish standardnim postupkom :)

Veki-os 12.09.2006. 19:12

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 520904)
ja sam kod sebe "okvir" skidao. zalman se montira na "poodrasle" distancere (valjda si ih dobio, visoki su oko 1cm, debeli oko 8mm i nazubljeni izvana da se mogu prstima zaviti)). dio sa sharafom se progura kroz plocu, kroz rupe dis e ucvrscivao "okvir"-ono crnno plasticno.s donje strane ide backplate i distanceri se zasarafe u njega. ako nemas backplate, bit ce snalazenja :). onda zalamna stavish standardnim postupkom :)

Hvala na informaciji ;) Imam distancer,onda ču tako staviti.

Veki-os 12.09.2006. 23:08

Još me zanima da li je zvuk na ploči bolji od moje zvučne u sigu,da je stavljam ili?
EDIT:Ipak ne može distancer jer se naslanja na one male čipove,što li je to več,točno ispod proca s druge strane ploče.Al skužio sam da je "ono crno" :) imale neke bijele uloške u nogicama i sad sam to izvadio pa se može normalno ugurati :)

damir1 13.09.2006. 08:18

HM,da i kada uguraš nogice onda te uloške ponovo blago nabij unutra.oni drže da nemože samo ispasti.To su osigurači

coconut 13.09.2006. 08:24

Zvuk na ploči nije bolji od tvoje kartice.

Veki-os 13.09.2006. 11:12

Citiraj:

Autor damir1 (Post 521336)
HM,da i kada uguraš nogice onda te uloške ponovo blago nabij unutra.oni drže da nemože samo ispasti.To su osigurači

Ok.Još bi te pitao kako si montirao zalmana,koliko ja vidim morao bi kroz one rupe progurati neke duže vijke i onda sa stražnje strane matične staviti matice?

@coconut Ok,hvala.

Lihto 13.09.2006. 12:16

Svakako moraš skinut taj Lotes nosač i stavit onaj Zalmanov backplate, a za detalje pogledaj manual, ja se sad ne sjećam kako sam ga ja montirao...

http://www.zalman.co.kr/Upload/produ...000B%20LED.PDF

BTW, razlika između A i B verzije je u tome da B dolazi s Fan Mate potenciometrom dok A ne dolazi.

Posted by Domy

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19.