|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Plavi ekran poslije Turn Off.....Zašto se ne gasi?
Dakle, idem ugasit računalo....pritisnem Turn Off, i cijeli ekran mi je svijetlo plave boje, sa strelicom od miša. Tako stoji par minuta i onda se restarta sam od sebe. Zašto se ne gasi?
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
I ja imam istih problema i nikako nemogu rijesiti. Ako otkrijes u cemu je problem javi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Zato sta su ti windowsi satrani ...kratko i jednostavno... OC mašine koji je neispravan dokrajci win kompletno... :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ajd molimte pojasni malo ako ti nije problem, nista mi nije jasno Sta znaci OC "strani windowsi". Sta da uradim sad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako ti je komp overclockan, sve fino deni na default radne taktove. Počisti registry (klik), pregledaj dal imaš kakvih napasnika (Ad-aware, Spybot, HijackThis, Ewido), defragmentiraj disk (PerfectDisk, O&O Defrag), pogasi nepotrebne autorun gluposti (Autoruns), provjeri dal ti je memorija ispravna i dal je cijeli komp kolko-tolko stabilan (Memtest86+, StressPrime, SuperPi). Ukratko probaj deti Windowse vred, a nakon kaj se uvjeriš da im nema spasa bez obzira kaj napravil...razmisli od formatiranju ili stavljanju image-a (ako ga imaš). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pokusao sam sve sto si predlozio osim formata i nista ne pomaze :/ Ako netko ima neki bolji savijet neka slobodno predlozi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
možda možeš probati repair windowsa, ali sumnjam da će pomoći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
Ako odma na početku stisneš R onda uđe u recovery consolu, a to nije to što ti želiš.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rambus 3xtr1m
|
Znaš da sam ja svoj problem pred par godine riješio sa biosom. Abit AN7 ili NF7 su imali grešku u biosu i nisu mogli ugasit komp. Onda su izbacili ispravku i riješili. Dakle pokušaj staviti drugi bios novi/stariji |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
što treba stisnuti u toj recovery konzoli, može se pritisnuti samo jedna tipka, e koja je to tipka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja mislim da sam updejto preko programa (asus update), prije 1mj prvi put i onda se poceo pojavljivati problem s gasenjem racunala. Sad me zanima kako da vratim staru verziju biosa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kernel panic
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Prije repaira možeš probati vratiti windowse u vrijeme kad su radili stabilo. Restore point, ne - nalazi se unutar System toolsa. Ako to ne pomogne, na defaultnim vrijednostima za hardver, onda repair ili komplett reinstall.
![]() |
#16 | |
Rambus 3xtr1m
|
Citiraj:
Ja ne koristim te programa koje automaski apdejatju bios, ne volim to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Insteliro sam windovse ponovno i sve radi super, tak da ocigledno ipak nije bio problem u biosu. Hvala svima koji ste mi pokusali pomoci.... Zivjeli : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|