PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Plavi ekran poslije Turn Off.....Zašto se ne gasi? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44781)

tomasini_ 17.08.2006. 15:41

Plavi ekran poslije Turn Off.....Zašto se ne gasi?

Dakle, idem ugasit računalo....pritisnem Turn Off, i cijeli ekran mi je svijetlo plave boje, sa strelicom od miša. Tako stoji par minuta i onda se restarta sam od sebe. Zašto se ne gasi?

Toxic 24.08.2006. 13:06

I ja imam istih problema i nikako nemogu rijesiti.
Ako otkrijes u cemu je problem javi.

G0RKI 25.08.2006. 14:47

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 500206)
Dakle, idem ugasit računalo....pritisnem Turn Off, i cijeli ekran mi je svijetlo plave boje, sa strelicom od miša. Tako stoji par minuta i onda se restarta sam od sebe. Zašto se ne gasi?

Zato sta su ti windowsi satrani ...kratko i jednostavno... OC mašine koji je neispravan dokrajci win kompletno... :clap:

Toxic 25.08.2006. 22:57

Ajd molimte pojasni malo ako ti nije problem, nista mi nije jasno Sta znaci OC "strani windowsi".
Sta da uradim sad...

McG 25.08.2006. 23:12

Citiraj:

Autor Toxic (Post 506555)
Sta da uradim sad...

Ako ti je komp overclockan, sve fino deni na default radne taktove. Počisti registry (klik), pregledaj dal imaš kakvih napasnika (Ad-aware, Spybot, HijackThis, Ewido), defragmentiraj disk (PerfectDisk, O&O Defrag), pogasi nepotrebne autorun gluposti (Autoruns), provjeri dal ti je memorija ispravna i dal je cijeli komp kolko-tolko stabilan (Memtest86+, StressPrime, SuperPi). Ukratko probaj deti Windowse vred, a nakon kaj se uvjeriš da im nema spasa bez obzira kaj napravil...razmisli od formatiranju ili stavljanju image-a (ako ga imaš).

Toxic 09.09.2006. 11:30

Pokusao sam sve sto si predlozio osim formata i nista ne pomaze :/

Ako netko ima neki bolji savijet neka slobodno predlozi.

rendula 09.09.2006. 11:38

možda možeš probati repair windowsa, ali sumnjam da će pomoći...

Buger 09.09.2006. 13:24

mali OT, kako napraviti repair win-a, tj. kada se ide na repair koju tipku treba stisnuti (crni ekran i kaže da se nešto pritisne)???

Buger 10.09.2006. 09:24

bump

immortal 10.09.2006. 09:49

Citiraj:

Autor blablu (Post 518257)
mali OT, kako napraviti repair win-a, tj. kada se ide na repair koju tipku treba stisnuti (crni ekran i kaže da se nešto pritisne)???

Ideš kao da instaliraš windowse (znači klikneš enter na početnom ekranu) i onda instalacija nađe već instalirane windowse i ponudi ti repair (onda stisneš R za repair).
Ako odma na početku stisneš R onda uđe u recovery consolu, a to nije to što ti želiš.

Mortal 10.09.2006. 10:31

Znaš da sam ja svoj problem pred par godine riješio sa biosom. Abit AN7 ili NF7 su imali grešku u biosu i nisu mogli ugasit komp. Onda su izbacili ispravku i riješili. Dakle pokušaj staviti drugi bios novi/stariji

Buger 10.09.2006. 21:16

Citiraj:

Autor immoRt4L (Post 518813)
Ideš kao da instaliraš windowse (znači klikneš enter na početnom ekranu) i onda instalacija nađe već instalirane windowse i ponudi ti repair (onda stisneš R za repair).
Ako odma na početku stisneš R onda uđe u recovery consolu, a to nije to što ti želiš.

što treba stisnuti u toj recovery konzoli, može se pritisnuti samo jedna tipka, e koja je to tipka?

Toxic 11.09.2006. 02:20

Citiraj:

Autor Mortal (Post 518843)
Znaš da sam ja svoj problem pred par godine riješio sa biosom. Abit AN7 ili NF7 su imali grešku u biosu i nisu mogli ugasit komp. Onda su izbacili ispravku i riješili. Dakle pokušaj staviti drugi bios novi/stariji

Zanimljivo ja imam Asus A7N8X-X, i potrazio sam najnoviji bios na sluzbenoj stranici i verzija je 1010 koju ja vec imam.

Ja mislim da sam updejto preko programa (asus update), prije 1mj prvi put i onda se poceo pojavljivati problem s gasenjem racunala. Sad me zanima kako da vratim staru verziju biosa?

immortal 11.09.2006. 20:07

Citiraj:

Autor blablu (Post 519457)
što treba stisnuti u toj recovery konzoli, može se pritisnuti samo jedna tipka, e koja je to tipka?

Za repair windowsa ne ulaziš u recovery konzolu... Ideš kao da instaliraš win, i onda ti veli da imaš već instalirane windowse i pita te da li ih želiš repairati.

mirkoB 13.09.2006. 19:17

Prije repaira možeš probati vratiti windowse u vrijeme kad su radili stabilo. Restore point, ne - nalazi se unutar System toolsa. Ako to ne pomogne, na defaultnim vrijednostima za hardver, onda repair ili komplett reinstall.

Mortal 14.09.2006. 11:31

Citiraj:

Autor Toxic (Post 519632)
Zanimljivo ja imam Asus A7N8X-X, i potrazio sam najnoviji bios na sluzbenoj stranici i verzija je 1010 koju ja vec imam.

Ja mislim da sam updejto preko programa (asus update), prije 1mj prvi put i onda se poceo pojavljivati problem s gasenjem racunala. Sad me zanima kako da vratim staru verziju biosa?

Stari bios skini kao fajl i spremi ga na disk, te onda sa "winflash" ga učitaj. I to je to. Ili možeš preko dosa. Butaš sa diskete na kojoj je program za flešanje i bios.

Ja ne koristim te programa koje automaski apdejatju bios, ne volim to.

Toxic 15.09.2006. 02:06

Insteliro sam windovse ponovno i sve radi super, tak da ocigledno ipak nije bio problem u biosu.

Hvala svima koji ste mi pokusali pomoci.... Zivjeli : cheers2

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30.