Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koje matične ploče su najkvalitetnije???
Asus 38 34.23%
ASRock 9 8.11%
Epox 10 9.01%
Abit 21 18.92%
DFI 25 22.52%
Gigabyte 6 5.41%
MSI 2 1.80%
Glasači: 111. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 22.08.2006., 19:31   #31
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
DFI...
Staro 22.08.2006., 19:50   #32
LuXor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2004
Another voice for ASUS...jednostavno nikad nisam imao problema s pločom iz siga...

LuXor je offline  
Staro 22.08.2006., 22:59   #33
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ASUS, jednostavno-stabilno
Staro 23.08.2006., 00:26   #34
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
DFI
jonyb je offline  
Staro 23.08.2006., 08:08   #35
Quake2
Guest

Quake2's Avatar

Datum registracije: May 2006
Abit
Quake2 je offline  
Staro 23.08.2006., 14:53   #36
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
.....da ali je po inzinjera iz abita preslo u dfi,zato dobre ploce..da postoji soltek definitvno bi njega..
Ja bi isto solteka definitivno da se jos proizvode,moja ova u kompu radi skoro 4 godine bez greske.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

Zadnje izmijenjeno od: acer. 23.08.2006. u 15:29.
acer je offline  
Staro 23.08.2006., 16:57   #37
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
asus... all the way...
Staro 23.08.2006., 17:49   #38
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ma i ja sam za Asus,makar..krepala mi je jedna kt133 A7V-ica,koja je u to vrijeme bila poprilično skupa..neki kondenzator je otišao..i stalno je gubila podatke nekako..nije bilo ni do harda,ni do proca..sve sam mijenjao ...i na kraju u ploči prob..ipak bi za njih glasao...

Ali imam gigabyte k8ns trenutno i šta mu fali,koštao je 400kn,drži me već 2g,kao i clockani a64 na njemu i giga 500 rama..ne znam šta bi im zamjerio..

Ali ajde eto..rejtinga radi..asus,abit,dfi..ne bi epox..ne vjerujem im bash..frendu se klala jedna nf2 stalno sa 6800le..: nono :
thedream je offline  
Staro 04.09.2006., 12:22   #39
hatebreeder666
Premium

hatebreeder666's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
MSI
hatebreeder666 je offline  
Staro 04.09.2006., 12:29   #40
hatebreeder666
Premium

hatebreeder666's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Prije MSI da ASUS
Nvidia GeForce 9800GT
WD Caviar Black 500 GB
LG
DVDRAM GSA-H66N
Chieftec 450W
hatebreeder666 je offline  
Staro 04.09.2006., 17:42   #41
AuX
Premium

AuX's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ASUS imam ovu plocu jos od kada je ova masina kupljena. i nije me nikada iznevjerila.
AuX je offline  
Staro 04.09.2006., 17:44   #42
AuX
Premium

AuX's Avatar

mali OT kada se soltek prestao proizvoditi i zasto??????
zelim znati jer mi brat ima soltek
AuX je offline  
Staro 04.09.2006., 18:23   #43
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor AuX Pregled postova
mali OT kada se soltek prestao proizvoditi i zasto??????
zelim znati jer mi brat ima soltek

..kraj prosle godine,zasto neznam,ali steta
Staro 04.09.2006., 19:59   #44
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
..kraj prosle godine,zasto neznam,ali steta
Da bas je Soltek bio zvijer
SRV je offline  
Staro 04.09.2006., 20:29   #45
micro
Premium

micro's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
1.DFI
2.Asus
3.foxconn
4.gigabyte ili gigashyte.
5.msi

DFI i nije tako mlada firma, ali dolaskom Oskar Wua (glavnog inžinjera koji je prije bio u abit-u, sad se vidi zašto je abit otišao kvragu njegovim odlaskom) od layouta do kvalitete, sad ga kopira kod nekih ploča i asus. sad je definitivno dfi predvodnik u inovacijama a ostali ga prate.samo da ne propadne
ili ga neko kupi i upropasti ko abit.

abit je bio kralj prije, od legendarnih dual celeron ploča bp6, bh6 itd. i postavio je neke standarde (soft menu bios), danas ima ono marketinško fatality sranje, ali mi je zanimljiv onaj guru clock.

Asus, kvaliteta ali ne uvijek, ovisi od ploče do ploče, zna se za onaj pasivni na nforce 2 ploči isto kak i epox na 8rda+ koji su se grijali.
epox- layout sranje ko i uvijek, plagijator
msi- marketinški napuhane reklame i ne vrijedi, bio je nekad dobar
soyo je također bio kvalitetan, sad je slabo zastupjen
asrock je kolko je meni poznato pod asus-om, i postao je dosta dobar.
iwill- kvalitetan, ali otišao u serverske vode
chaintech "we don't imitate, we innovate"- imao nekih dobrih ploča, ali je dobro usrao soundstorm na ploči u svojim zenith high end brandu.

bilo bi dobro kad bi naši distributeri doveli i BFG i evga matične pa da vidimo kolko su dobre jer proizvode i nvidia grafičke.

poznata sranja:
pc-chips
ecs
manli
i ostali kojih se sada ne mogu sjetiti.
ah da, soltek "soul of computer technology" je bio kralj jeftinih a solidnih ploča, šteta da ih nema više, valjda ih je neko progutao ili se prebacili na neki drugi iznis.

Intel Core2Duo E6300

Intel Bad Axe2

Corsair TwinX XMS2 1GB 5-5-5-12 PROMOS

Asus EAX1950Pro

Creative Labs SBLive!

Monitor:LG 1510S

Seasonic S12 550W

Windows XP Pro+SP2

A+Qubic case

_________
End of line
micro je offline  
Staro 04.09.2006., 23:42   #46
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Micro thanks na ovako opisrnom odgovoru i hvala ljudi sto toliko pisete i glasujete ide to vama drago mi je da vam je dobra tema!!!!
pozdrav ekipo
joga bonito je offline  
Staro 04.09.2006., 23:59   #47
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
hm ja cisto gledam ovu anketu i ne vijerujem...

npr asrock 9 glasova???
tolko o vasem hm poznavanju doticnih

mc_fish je offline  
Staro 05.09.2006., 00:10   #48
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
hm ja cisto gledam ovu anketu i ne vijerujem...

npr asrock 9 glasova???
tolko o vasem hm poznavanju doticnih
Hehhehe valjda ljudi poneseni Dual-kama
SRV je offline  
Staro 05.09.2006., 00:12   #49
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Ah, sto ga fish pizdi.

Asus, DFI, Abit, Epox

Od svega nabrojanoga MSI bih stavio na zadnje mjesto.
uf nisam vidio prije...ma joj daj ajde stavio sam prvih 4...od svega 30tak proizvodaca maticnih...msi je oko 10tke neda mi se radit bas sav poredak
a i to je sve hm relativno...enivej ajd da cujem tebe

realnog ledano epox zasluzuje najvece pohvale...shrot komponente ploca koja ide ko dfi/abit/asus...

asus je najkvalitetniji nema dvojbe...al cuj abit gigabyte dfi msi foxconn

micro joj joj da ne budem prost nebuloze...da znas imalo o maticnama(citaj nit ja neznam puno) bi znal zasto epox ima kabel u sredini sto ti 100% pod layoutom smatras....tak??

asrock bio pod asusom?asrok je pod asusom...tj sad pod gigabyteom tj da budemo realni neznam tocno kako je izvedeno onih 49% sto je gigabyte kupio asus...

ecs los??aha ne nudi oc pa je los? ok a sad da te malo sokiram...ecs je najveci proizvodac maticnih na svijetu?jos pametnih izjava???

dfi?aha ti si wua fan?

abit oso gdje?o boze daj mi malo tog sto pusis...ocu i ja malo

edit: ovak ajde se dogovorite sami sa sobom prvo kak ocijenit plocu jer ocito neznate...ak je max oc onda svakako epox jede sve pred sobom...max fsx htt ma zovi kak os...je pak dfi/gigabyte(ovisi)/abit/i ta bolja kompanija...isto tako znate da je epox bio lead team gigabyta???slicno kak je i hiper(napajanja) nastao...CM se podijelio

nije sve oc,layout i skriavnje kablovinja...dide mide i ta sranja...najkvalitetniji je asus i tocka...(ne gledamo serverske platforme)

mc_fish je offline  
Staro 05.09.2006., 00:54   #50
joolka
music freak

joolka's Avatar

...asus je totalno otisao u ku*rac,pa pogledajte samo jedan od foruma na kojemu se ljudi zale:

http://forums.pcper.com/forumdisplay.php?f=8

..a ja narucio a8nsli plocu
Staro 05.09.2006., 01:53   #51
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

dobro sve su vezane uz oc, te ih je samo par problema te je ovaj power suply sam sebi kriv esata box je panj...itd...

gle asus ima tendenciju izbacit poluproizvod...i nakont og napravi totalni redizajn...tipa kao na tvojoj buducoj ploci...a8n sli/deluxe non 32 su ploce i pol...idu ko dfi...i provjerene su...

have funn

mc_fish je offline  
Staro 05.09.2006., 02:18   #52
joolka
music freak

joolka's Avatar

...pa ako bas hoces znati narucio sam premium model i nadoplatio za 3700+ 100kn i dao svog venice,javljam rezultate
Staro 05.09.2006., 10:48   #53
micro
Premium

micro's Avatar

Citiraj:
abit oso gdje?o boze daj mi malo tog sto pusis...ocu i ja malo
abit otišao u ****c, kupio ga neki universal, sad se zove universal abit, sve malim slovima a smiješno kak na pločama i dalje stari logo.
Citiraj:
ecs los??aha ne nudi oc pa je los? ok a sad da te malo sokiram...ecs je najveci proizvodac maticnih na svijetu?jos pametnih izjava???
ne zanima me oc tolko da bi mi to bio neki faktor, ali bi onda radije uzo epox ili još bolje bivši soltek nego ecs. ja sam mislio da je foxconn največi(pogledaj portove pa češ vidjeti kaj piše), nije važno, ako je ecs največi onda je jadno da naprave low cost ploče koje su sranje, možda su se u međuvremenu popravili (i jesu kolko sam imao prilike vidjeti), ali me ne zanimaju.dfi je oduvijek bio solidan i prije pojave lanparty ploča.
Citiraj:
bi znal zasto epox ima kabel u sredini sto ti 100% pod layoutom smatras....tak??
zbog čega ima?, tak da sam jedva na svojem toweru i šrot napajanju dovukel kabel do 8rda+ ploče. ne hvala, pogledaj lannparty seriju i vidjet češ kaj je layout.

Citiraj:
ovak ajde se dogovorite sami sa sobom prvo kak ocijenit plocu jer ocito neznate...ak je max oc onda svakako epox jede sve pred sobom...max fsx htt ma zovi kak os...je pak dfi/gigabyte(ovisi)/abit/i ta bolja kompanija...isto tako znate da je epox bio lead team gigabyta???slicno kak je i hiper(napajanja) nastao...CM se podijelio

nije sve oc,layout i skriavnje kablovinja...dide mide i ta sranja...najkvalitetniji je asus i tocka...(ne gledamo serverske
tu si u pravu, kategorizacija bi bila dobra, ovak je sve više subjektivni dojam.koji to epox jede sve pred sobom ako u specifikacijama ima npr 10V za ram i slično ne znači da če dovesti najstabilniji-največi oc. asus je prvi izbacio SLI ploču i onda se pokazalo da je nestabilna pa je morao napraviti reviziju, neka ne brza previše i muči kupce s tim.

Citiraj:
dfi?aha ti si wua fan?
možda, ali pogledaj kak veliki asus kopira raspored dimm modula od dfi, a sad je dfi na novoj 590sli doveo DVRM poznat sa server ploča. dobra je ona nova fora asusa "republic of gamers", trebaju još dovesti nekog quake ili warcraft igrača da se potpiše na proizvode istina je da je asus kvalitetan, ali kod njega kvaliteta varira. u sitnicama se vidi kvaliteta.

Intel Core2Duo E6300

Intel Bad Axe2

Asus EAX1950Pro

Creative Labs SBLive!

Seasonic S12 550W

Windows XP Pro+SP2

A+Qubic case

_________
End of line
micro je offline  
Staro 05.09.2006., 14:25   #54
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

@jolka hehe ma bude sve 5 ak je nova revuizija velim ti asus je svojim inzinjerima hm kak da to velim oslobodio ruke i reko napravite the plocu a oni bili poslusni

@micro ecs ima novi managment...tolko o tome...najveci je zato jer ima srot?km...necemo sad io tomejako dobro znam kaj pis ena portovima i nije samo foxconn...on medu ostalom radi i sata data kablove...dakle i najveci je za hdd-ove? ah da te lanparty jako hvaljenje ploce...sijecam se ja rev a na soketu a...to je bila ploca...NE...ter rev b je valjala...infinity je bil ajos bolja a bila je namjenjena da bude jeftinija od lanparty...isto tako znamo kakve su dfi ploce bile za intel... nhf al dfi je dugo u tom segmentu al tek nedavno je procvijetao i stjekao ime...isto kao i epox...kad smo vec kod njega...recimo 9npa+ ultra je zderala dfi lanparty nf4...obe ultra chipset...epox u vecini je po stocku bio brzi...hladenje...9npa+ ultra je imala pomaknut chipset od grafe...tj sa strane...i temp je bila puno niza isto kao i razina zvuka...tolko o tvom hvaljenom dfiju...nisam reko da je losa ploca...vec samo da niej bogom dana i da ima MANA...dobro nf4 chipset je smijeh al necemo sad ni o tome...
epox ima taj famozni atx konektor u sredini tj iznad cpu-a zasto...ajd malo razmisli kakvi su naponi,smetlje gubici na daljinu?!?!?a ako imas imalo maste lako sredis taj kabel a ti nimalo ne smeta...sad kad opet malo citam...hehe lanparty serija kao kod nf3 lp?onaj sata konektor pokraj cpu.a?to zoves layout inace dfi je onaj koji daje 4 v memi ne epox...epox daje mizernih 3.3 dakle sad si sam sebe pokopao tvrdnjom o dfiju ili?sijecam se ja isto tako o izlascima biosa za dfi?kolko 100 komada u 3 mj? asus kopira raspored meme od dfija?!?! odakle ti ta?!sry mislim da lanaparty govori jednako ko republic of gamers isto kao i fatality...to je marketing o cemu ocito malo znas...da u sitnicama se vidi kvaliteta...istina...npr gigabyte ima sad all solid kapacitetore...(neda mi se prevodit)to znaci da je kvalitetniji od asusa,epoxa,abita,dfia???...gle ruku na srce abit epox dfi gigabyte msi asus foxconn(koji se konacno probio u high end) su sve kvalitetne ploce...koje su dizajnirane da rade na stocku...onda se vidi kolka je razlika u kvaliteti...i znamo tko onda pobjeduje ili

nhf svak ima svoj stav oko voljene ploce...eto ja sam imao skoro sve ploce koje mos nabavit...i mogu ti rec da me epox najvise zadovoljio..ustvari malo vise gore imas moj poredeak po iskustvima

mc_fish je offline  
Staro 05.09.2006., 17:25   #55
micro
Premium

micro's Avatar

Citiraj:
epox ima taj famozni atx konektor u sredini tj iznad cpu-a zasto...ajd malo razmisli kakvi su naponi,smetlje gubici na daljinu?!?!?
samo epox zna to, ostali poput dfi ili asus-a debili rade krivo i rade suprotno radi estetskih razloga i onda im ploče nisu stabilne.
Citiraj:
epox u vecini je po stocku bio brzi
misliš ono kad neki proizvođać nategne default clock umjesto 10*133 a ono 10*135 i onda na testovima dobije određenu prenost.
Citiraj:
inace dfi je onaj koji daje 4 v memi ne epox...epox daje mizernih 3.3 dakle sad si sam sebe pokopao tvrdnjom o dfiju
krivo si me shvatio,ima memorije kojoj treba više voltaže od navedenih, za one koji žele ekstreman OC, inače 8rda+ svojevremeno je bila odabir overklokera i davala je ekstremnu voltažu za te potrebe.
Citiraj:
gigabyte ima sad all solid kapacitetore
neka ima, neznam jel ima još onaj slot 1 za dodatnu voltažu
Citiraj:
to je marketing o cemu ocito malo znas.
dobro da ti znaš puno
Citiraj:
hehe lanparty serija kao kod nf3 lp?onaj sata konektor pokraj cpu.a?to zoves layou
tu si u pravu, ali sata kabel nije isto ko onaj pata i nebi trebalo biti problema.a ona od asus m2n32sli deluxe di bez trikova ne možeš staviti na sata 5 i 6 konektor normalno ako staviš drugu grafičku. i pogledaj kako su kod te ploče stavljeni dimm moduli i onda pogledaj lanparty nf4 i bit će ti jasno ono o kopiranju, ali to nije ni tolko bitno.nove lanpary ploče imaju dimm pomaknut na lijevu stranu prema portovima, tak da više nema problema kod večih grafičkih i ostalo.
Citiraj:
mogu ti rec da me epox najvise zadovoljio
to je u redu, meni je dosad lanparty ploča najbolje sjela u moje stacker kučište i sve mi oko toga odgovara, da imam onu 9npa+ onda bi se namučio oko kabla za floppy više manje i zbog čega ga forsiraju skroz dolje nije mi jasno.
Citiraj:
ecs ima novi managment...tolko o tome...najveci je zato jer ima srot?km...necemo sad io tomejako dobro znam kaj pis ena portovima i nije samo foxconn...on medu ostalom radi i sata data kablove...dakle i najveci je za hdd-ove?
za tvoju informaciju foxconn je jedan od največih proizvođača elektronske i kompjuterske opreme. a kaj se tiče ecs-a največi je jer proizvodi oem za velike firme i onda može biti velik ali to nema veze sa proizvodnjom ploča za mase i to mu je valjda usput, koje i nisu bile nešto.a tu spada i msi.
svako neka odabere kaj mu paše i njegova stvar.
epox radi solidne ploče za svoju cijenu i imao sam 8rda+, ali ecs je smeće.

Intel Core2Duo E6300

Intel Bad Axe2

Asus EAX1950Pro

Creative Labs SBLive!

Seasonic S12 550W

Windows XP Pro+SP2

A+Qubic case

_________
End of line
micro je offline  
Staro 05.09.2006., 17:49   #56
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
E micro, jesi ze zaje*o, pazi kaj si napisao:
Citiraj:
Autor micro
a kaj se tiče ecs-a največi je jer proizvodi oem za velike firme i onda može biti velik ali to nema veze sa proizvodnjom ploča za mase i to mu je valjda usput
Ploča za mase nije ona koje kupuje firme i obični ljudi? Pa firme je su masa, normalni ljudi jesu masa, Oc-eri su manjina i to kakva...

Ti si pobrkao ploče za extreme OC-ere (o tome kasnije) i "normalne" ploče. ECS nije smeće samo zato jer nemreš OC-at nit za jedna megaherc.

Jedna ECS ploča sa npr. NF4 chipsetom će na defoltu biti iste brzine ko i DFI, EPox, Asus i ostala bagra, eventualno sporije za kojih 1-5%, ako i toliko.

Na defoltu će ploča raditi normalno više godina, kao i svaka druga. Ako je tebi problem što neka ploča dođe 300kn i odma zbog cijene ne valja, tvoj problem...

DFI je razvikan i ima i on svojih problema. A daleko da je layout savršen, pogotovo kad moraš upiknut 4 štekera više na matičnu da bi ona dobivala normalan napon?

A i što se tiče OC-anja, nije ni on tu za koplje jači od ostalih, Asus-a, Abita i Epox-a. Jedan OC-ani proc će ti delat isto na DFI-ju kao na EPox-u ili Abitu/Asus-u. Samo kaj DFI košta 1200kn, pa onda ko ju kupi mora govorit kako je puno bolja od drugih, a nije (99% neće primjetit razliku).

A ja, koji kupim ploču za 400-600kn ispadam "bedak" koji je kupil sve samo ne DFI i moj se komp biti sporiji. Ma daj...

Da se ispred tebe stave 2 kompa, u jednom ECS ili nedaj Bože, npr. Soltek (100kn skuplje od ECS-a bila prije) i u drugom DFI matična i pusti te da radiš u windowsima, ko da bi ti vidio razliku u radu?
I evo kada sam se već dotaknuo Solteka - po meni proizvođač broj 1 - jeftino, ultra stabilno, nema problema sa kompatibilnosti memorija i za OC spremno konkurirat DFI-ju. Pogledaj si samo testove kako se Soltekica sa KT890 chipsetom nosila sa DFI-jem kada je izašao soc. 939 (imaš test tu na PCE-u, davno je to bilo). OC-ani proc je na solteku imao manje Mhz a u dosta testova je bio jači od DFI-ja...

Naravno, sada su druga vremena, Soltek je prestao proizvodit matične, a DFI je prenapuhan...
Staro 05.09.2006., 17:56   #57
jerba
Cro Fire member
Moj komp

jerba's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
imam msi i banana (velika)
jerba je online  
Staro 05.09.2006., 18:22   #58
micro
Premium

micro's Avatar

Citiraj:
A ja, koji kupim ploču za 400-600kn ispadam "bedak" koji je kupil sve samo ne DFI i moj se komp biti sporiji
to uopče ne mislim, niti nisam rekao, naročito ako uzmeš epox ili soltek (r.i.p.).
Citiraj:
Na defoltu će ploča raditi normalno više godina, kao i svaka druga. Ako je tebi problem što neka ploča dođe 300kn i odma zbog cijene ne valja, tvoj problem
nažalost, ponekad uz nižu cijenu dolaze i manje kvalitetni dijelovi, nasreću kod elektronike ne mora to biti tako izraženo,.
Citiraj:
DFI je razvikan i ima i on svojih problema. A daleko da je layout savršen, pogotovo kad moraš upiknut 4 štekera više na matičnu da bi ona dobivala normalan napon?
ima razloga zbog čega ima tolko štekera, a ni drugi nisu bolji po tom pitanju.
Citiraj:
Da se ispred tebe stave 2 kompa, u jednom ECS ili nedaj Bože, npr. Soltek (100kn skuplje od ECS-a bila prije) i u drugom DFI matična i pusti te da radiš u windowsima, ko da bi ti vidio razliku u radu?
I evo kada sam se već dotaknuo Solteka - po meni proizvođač broj 1 - jeftino, ultra stabilno, nema problema sa kompatibilnosti memorija i za OC spremno konkurirat DFI-ju. Pogledaj si samo testove kako se Soltekica sa KT890 chipsetom nosila sa DFI-jem kada je izašao soc. 939 (imaš test tu na PCE-u, davno je to bilo). OC-ani proc je na solteku imao manje Mhz a u dosta testova je bio jači od DFI-ja
nebi primjetio razliku, i da znaš imao sam soltekicu onu sa kt133a i nemam prigovora, ali ecs i dalje ne probavljam.
Citiraj:
Ploča za mase nije ona koje kupuje firme i obični ljudi? Pa firme je su masa, normalni ljudi jesu masa, Oc-eri su manjina i to kakva...
firme stavljaju drugačije zahtjeve pred proizvođača u odnosu na zahtjeve šireg kruga korisnika, s tim da se te stvari ponekad i ne mogu skroz razdijeliti.
kad je u pitanju ecs, ja to govorim iz prethodnih iskustava s njihovim pločama, koje su se valjda u međuvremenu popravile ali me više ne zanimaju.
Citiraj:
Samo kaj DFI košta 1200kn, pa onda ko ju kupi mora govorit kako je puno bolja od drugih, a nije (99% neće primjetit razliku)
ne mislim da je dfi puno bolji od drugih, to neka procijene drugi, meni je moja dfi ploča odgovarala radi dodatka koji mi trebaju i to je razlog kupnje, i kad je izašla nisam imao neku dostojnu alternativu, i sad sam stvarno zadovoljan s njom.

Intel Core2Duo E6300

Intel Bad Axe2

Asus EAX1950Pro

Creative Labs SBLive!

Seasonic S12 550W

Windows XP Pro+SP2

A+Qubic case

_________
End of line
micro je offline  
Staro 05.09.2006., 19:31   #59
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor micro Pregled postova
nažalost, ponekad uz nižu cijenu dolaze i manje kvalitetni dijelovi, nasreću kod elektronike ne mora to biti tako izraženo,.
Da, upravo tako, ponekad. Srecom, "elektronika", odnosno komponente, su danas toliko jeftine i jednako (ne)kvalitetne da ustede po tom pitanju uopce ne postoje.

Citiraj:
firme stavljaju drugačije zahtjeve pred proizvođača u odnosu na zahtjeve šireg kruga korisnika
Naravno. Bas je iz tog razloga zasto se zuti PC-i kvare preko deset puta vise nego brandovi koje kupuju te iste firme.

Citiraj:
kad je u pitanju ecs, ja to govorim iz prethodnih iskustava s njihovim pločama, koje su se valjda u međuvremenu popravile ali me više ne zanimaju.
Vidis, to nije ispravan stav. Sjecam se dana kad je vas DFI na kojeg neki imaju mokre snove i nocne polucije radio ploce jednako kao sto bi FAP radio NASA-in svemirski program. Ne da su sada nesto znatno manje losi, ali su, eto, stekli (nezasluzenu) popularnost kod mladjih wannabeja.

Citiraj:
ne mislim da je dfi puno bolji od drugih, to neka procijene drugi, meni je moja dfi ploča odgovarala radi dodatka koji mi trebaju i to je razlog kupnje, i kad je izašla nisam imao neku dostojnu alternativu, i sad sam stvarno zadovoljan s njom.
Kojih dodataka, a da ih nije imao netko iz "nize lige"?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Staro 05.09.2006., 20:08   #60
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Ajme, kad čitam ove hvalospjeve za DFI ploče...bog-te-oslobodi.
Dosta ljudi tu na forumu posjeduje DFI Ultra-D (ili SLi D/DR) ploču, a većina je dotičnu ploču kupila samo zato jer je to DFI, samo zato da more reći kolko košta i da sveti ovo i ono na ploči, samo zato jer je kutija te i te boje, samo zato jer u bundle-u dobiju to i to, samo zato jer su vidli druge (koji znaju tu ploču iskoristiti) na ovom forumu da postižu zavidne clockove/rezultate na toj ploči, pa se i sami odlučili kupiti ploču, a koju nemaju blage veze iskoristiti kak spada, ali ak se clocka i svi ju hvale...i oni ju moraju imati.

DFI je u rukama takvih clockera/korisnika/vlasnika...prešel iz Design For Innovation u Designed For Preseravanje. Ploče se i usprkos svojim manama hvale na veliko, predlažu u konfiguracijama bez obzira na budžet, jer to je DFI...ostale komponente se budu malo morale stisnuti.

Svašta.: nono :
McG je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno