![]() |
koje matične ploče su najkvalitetnije???
1.) Asus
2.) ASRock 3.) Epox 4.) Abit 5.) DFI 6.) MSI 7.) Gigabyte |
Po meni je najkvalitetnija DFI,koristi japanske kondenzatore koji su najkvalitetniji i
košta dosta ali dio tog troška je u kvaliteti |
Kad bi bio prisiljen birat među samo ovih sedam dvoumio bi se između Asusa i Abita ... mislim da bi izabrao Abit ako bi morao uzet ploču od samo ovdje ponuđenih ...
|
Sa Asusom stvarno nikad nisam imao problema, firma ima stvarno dugu tradiciju dok je DFI na tržište tek nedavno stekao ime...
Zaboravili ste staviti starog kralja za siromašne Solteka : goood : |
Asus definitivno. Druzim se s njim od 1997 i nikad problema
|
Citiraj:
.....da ali je po inzinjera iz abita preslo u dfi,zato dobre ploce..da postoji soltek definitvno bi njega.. |
Nije li vec negdje na forumu postavljeno slicno pitanje. Po mom oduzeo bi bod asusu, a dao ga epoxu, ali posto mogu samo dati, dajem epoxu. To su moja dosadasnja iskustva.
|
Citiraj:
Dat ću glas Abitu mada ni DFI ne zaostaje... Naravno to su među markama za mase, u odnosu na Tyan, Supermicro i sl. su i ovo dvoje ipak u drugoj ligi... :cool: |
proba sam asus, dfi i sad sam na asrocku.
asus mi je najopremljeniji, bundlom i "điđama" na ploči. dfi ima više stvari za podešavat i još k tome možeš spremat profile u biosu! a asrock je dobar ali treba još poradit na layoutu i opcijama u biosu, ali je odličan s obzirom na lovu koja se da za njega. od svih ploča mora bi reč asus jer su dosta kvalitetne ploče, ali za istu lovu u odnosu na dfi nude više opremljenosti. ali da imam love opet bi uzea dfi. |
Ja sam većinom koristio epox matične, iz mojeg iskustva odlične su stabilnosti i vrlo dobri overclockeri. Samo imaju tradicionalno loš layout. Nikad nikakvih problema s epoxom za sad. Naravno da se i nijma podleti loša ploča, ali zato su reviewi. Kad kupujem ploču uvjek idem cost-effective metodom. Epox tu nudi puno po povoljnoj cijeni.
Ja imam negativna iskustva sa Asusom, pa ga izbjegavam. Svi pljuju po Gigabyteu, ja sam bio prisiljen uzeti tu ploču i nemam nikakvih problema. Ljudi valjda očekuju od svake ploče maksimum. Kaj se tiče tvog pitanja vrlo je teško projeniti koja marka je najbolja, svatko ima prednosti i mane. |
Dosta više ovakvih postova, čovjek se registrira samo da bi otvorio poll o najkvalitetnijoj matičnoj ploči. :smoke:
|
ma asus je car
|
asus koristim ga već jako dugo...od pentiuma 4 1.6ghz:)
|
Necu glasat jer su SVE navedene naprosto šrot za mase. Zahtjevam da se u anketu uvrste i druge ploče. Krajnje sramotno....
|
njkvalitetnije? low end asusa je kvalitetan?;)
gle ak kupujes za intela onda glasi ovak asus epox gigabyte abit ako za amd epox dfi abit asus eod.... |
Citiraj:
Citiraj:
|
ne nikako nista ne fali jer je intel u asusu...ak ti nije jasno zasto sam to tako rekao...evo:
intel i asus suraduju oko ploca...doduse sad se jos i 49% gigabyta pridruzilo;) zato asus ima najbilje ocerske ploce...ja sam ujedno uvrstio kvalitetu komponenata layout oc hacin hladenja chipseta i ostalih komponenata bios opremljenosti itd u sam izbor... no kao sto je fleks i reko...ponuda je nadasve mizerna a i vidi se upucenost pc"experata" kad asrok ima kolko glasova;) dobro ipak svi neznaju da je ecs najveci proizvodac maticnih na svijetu?!:D |
Intel.....car......
Što se tiće Asusa.....puno puta sam imao problema s Asusovim pločama..... Ako ćemo o starim pločama, onda je tu Aristo kralj, a ne Asus.... I koliko god asus i intel radili zajedno, ja ću uvjek više vjerovati ploči na kojoj piše Intel, umjesto ove na kojoj piše asus! Što se tiće ECS-a, mogu samo reći da sam radio dosta kompova za urede i da je za takvu svrhu ECS odlična ploča (nije nabrijana, ali je dovoljno stabilna)! |
Asus po meni,ali da je novija od p4s333 znaci kupi p4p800 to ti ja prodam za 300 kn ako hoces,ili nesto novije od moje,s njima nikad problema!
|
asus je nekako najkvalitetnija za oc su najbolje DFI te epox a gigabyte je u sredini dobra ploca ako ne oc-jas
|
Asus: goood :
|
Od navedenih na ovoj listi, Asus. Sada se družim sa Abitom,nadam se da me neće razočarati.
|
Intel. Ali naravno samo za Intelove proceve :D
Za AMD: DFI |
Nema takvih!
Sve ovisi o kojem se socketu i chipsetu radi jer sve imaju svoje prednosti i mane, a ponajvise ovisi o tome sto kupac od njih ocekuje i koliko je spreman love istresti za nju. |
Smijem pitat tko je glasao za Gigabyte???????!!!!!!!!!
|
a kaj te briga?
|
DFI : goood :
|
Glas za Asus! OT RedkinG, neznam zasto ali cudan mi je taj sig :D...
|
Ah, sto ga fish pizdi.
Asus, DFI, Abit, Epox Od svega nabrojanoga MSI bih stavio na zadnje mjesto. |
Soltek
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:44. |