|
![]() |
#1 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
preporuka linuxa
jel mi možete preporučiti neki linux koj da si nabavim..Suse ili kaj već ![]() Na jednom bug DVDu imam bootabilni linux .. s dvd a se digne OS. .Meni to sve super ljepo izgleda , ali je komplicirano... napravio bi dualboot.. XP za igre, muzika, filmovi linux za net ,office .. Dosta mi je virusa i inih sranja.. pa bi zato surfao preko linuxa..Možete mi prporučiti neki jednostavan.. I objasniti malo to.. Tražio sam tu ali ko da je sve nestalo.. ? I jel ima linux podršku za 64bit? Jel bi mi bilo brže neg XP.. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
imam ti ja ubuntu 64 bitne linuxe nisam nikad inst
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ja bi ti preporucui da se neigras sa dual bootom asim ako nemas dva diska. Tolko puta su mi se win i linx poklali da ono... Istina ja sam uvijek nes kenjao al i dalje... Ubuntu je dosta popularan i dosta ono friendly za preci sa windowsa. Baci pogled na njihov site. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Da, i ja sam par puta sebi pokusao sredit dual-boot sa xp-om ali mi ni fedorina ni ubuntuova instalacija nije prepoznala windowse na hardu, par puta sam s***************ao i Master Boot Record pa je srecom tu bio Hiren's Boot CD i utility koji je to popravio, nisam mogao dignuti windoze uopce... Moja preporuka je da instaliras sebi VMware ako imas dovoljno rama (min. 512 MB, pozeljno 1 GB) i onda sebi stavis Fedoru Core 5 ili Ubuntu 6.06 na virtualni disk (IDE) tako da ih mozes pokrecat iz windowsa, i namjesti u VMware-u NAT tako da se spojis u XP-u na net, a preko linuxa surfas (automatski ti prepozna konekciju kad se boota)... VMware ti instalira svoje "hardverske" drivere i sve ti sredi, jako je jednostavan za koristenje, a i mnogo elegantnije/jednostavnije rjesenje od konfiguriranja GRUB/LILO boot loadera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
"fixmbr" Casa vina i curica fina, i svaki problem je rijesen. Tko vina ne pije, a cure ne ljubi, taj skoro ziv da i nije.
![]() |
![]() |
#10 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako si novi definitivno Ubuntu ili SuSE. ili Gentoo Za pocetak se igraj sa live cd-om (tu preporucam Ubuntu 6.06). Mozes na net, mozes office i ostale pizdarije radit i sa live cd-om ![]() Kada se odlucis na instalaciju Dual Boot. Kada vidis sto su windowsi, a sto linux onda ce znat sto trebas ucinit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |