![]() |
preporuka linuxa
jel mi možete preporučiti neki linux koj da si nabavim..Suse ili kaj već :D NOOB
Na jednom bug DVDu imam bootabilni linux .. s dvd a se digne OS. .Meni to sve super ljepo izgleda , ali je komplicirano... napravio bi dualboot.. XP za igre, muzika, filmovi linux za net ,office .. Dosta mi je virusa i inih sranja.. pa bi zato surfao preko linuxa..Možete mi prporučiti neki jednostavan.. I objasniti malo to.. Tražio sam tu ali ko da je sve nestalo.. ? I jel ima linux podršku za 64bit? Jel bi mi bilo brže neg XP.. Thx |
imam ti ja ubuntu 64 bitne linuxe nisam nikad inst
|
Ja bi ti preporucui da se neigras sa dual bootom asim ako nemas dva diska. Tolko puta su mi se win i linx poklali da ono... Istina ja sam uvijek nes kenjao al i dalje...
Ubuntu je dosta popularan i dosta ono friendly za preci sa windowsa. Baci pogled na njihov site. |
Metallica io bih ti zahvalan ;)
Od kud si? |
ubuntu (GNOME sucelje) , kubuntu (KDE) ili xubuntu (XFCE)
ako trebas pomoc, MSN, ICQ, PM, e-mail.... ;) |
Slackware :D
|
Citiraj:
Gentoo za pocetak :) |
Da, i ja sam par puta sebi pokusao sredit dual-boot sa xp-om ali mi ni fedorina ni ubuntuova instalacija nije prepoznala windowse na hardu, par puta sam s***************ao i Master Boot Record pa je srecom tu bio Hiren's Boot CD i utility koji je to popravio, nisam mogao dignuti windoze uopce... Moja preporuka je da instaliras sebi VMware ako imas dovoljno rama (min. 512 MB, pozeljno 1 GB) i onda sebi stavis Fedoru Core 5 ili Ubuntu 6.06 na virtualni disk (IDE) tako da ih mozes pokrecat iz windowsa, i namjesti u VMware-u NAT tako da se spojis u XP-u na net, a preko linuxa surfas (automatski ti prepozna konekciju kad se boota)... VMware ti instalira svoje "hardverske" drivere i sve ti sredi, jako je jednostavan za koristenje, a i mnogo elegantnije/jednostavnije rjesenje od konfiguriranja GRUB/LILO boot loadera...
|
Citiraj:
"fixmbr" Casa vina i curica fina, i svaki problem je rijesen. Tko vina ne pije, a cure ne ljubi, taj skoro ziv da i nije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako si novi definitivno Ubuntu ili SuSE. ili Gentoo
Za pocetak se igraj sa live cd-om (tu preporucam Ubuntu 6.06). Mozes na net, mozes office i ostale pizdarije radit i sa live cd-om :D Kada se odlucis na instalaciju Dual Boot. Kada vidis sto su windowsi, a sto linux onda ce znat sto trebas ucinit :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:34. |