|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Kodiranje dvb-t file-a u divx
Naime prije sam koristio analognu karticu i nakon snimljenog materijala bi manje više ti uspješno prebbacio u divx(gordina knot) No sa dvb-t karticom to ne uspijevam...koristim gordian knot i slika ispadne naprosto fenomenalna,al zvuk se poremeti!! desinkronizira se... primjetio sam da trzne tu i tamo dok snima,i općenito to mi ne smeta.u snimljenom .mpg file-u je sve u redu.no krenem kodirat u divx i sve se poremeti... to me tako izluđuje!!! jel ima neka opcija u gk da to sredi?il da mi preporučite neki drugi program za kodiranje u divx, a da daje dobre rezultate?koji vi koristite za prebacivanje? inače radi se o yakumo dvb-t stick kartici fala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Probaj najprije provuch kroz PVAStrumento ili ProjectX. Imash ovdje detaljne upute: http://www.doom9.org/DigiTV/dvb2divx.htm
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj koristiti xvid za video i vorbis za audio. Trebas li deinterlace-at sliku koristi ili kernel deinterlace ili tomoscorp
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel PVAStrumento nije samo za MPEG? Nisam to koristio 100 god... BTW, ja kodiram ili preko AutoGK-a (kad trebam nešt na brzinu) ili preko VirtualDubModa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Problem sam i sam primijetio i javlja se kad izgubis frameove prilikom snimanja sa dvb-t. Kad gledas snimljeni mpeg2 sve je ok, ali ako ga probas editirati ili prekodirati onda slika kasni za tonom. Program koji to navodno rjesava je VideoReDo (http://www.videoredo.com/?src=VRD2004-09-08). Probao sam ga i u biti radi ali na mjestima gdje je potrebno ispravljati pojavi se slika sa pocetka video materijala, totalno nelogicno kao da sacuva to negdje u baferu. Pokusao sam mijenjati opcije za ispravljanje, da izbaci i tonske frameove gdje nedostaju video, pa da ponovi video... i svaki put ista stvar. Problem sam rijesio boljim usmjeravanjem antene i vracanjem imagea windowsa (jer mi se od silnog isprobavanja sve poklalo). Sad koristim MediaPortal RC4 (http://www.team-mediaportal.com/) i radi super, jedino sto je to HTPC aplikacija sto mi najcesce ne treba ali bolje nisam nasao. Edit: Upravo sam vidio da je izasla finalna verzija MediaPorala 0.2.0.0: goood :
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa di ti hvataš digitalnu TV??? Šta su stavili još neki odašiljač? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001