|
|
Rezultati ankete: Najbolji multi IM je... | |||
Miranda |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 47.06% |
Trillian |
6 | 35.29% |
GAIM |
1 | 5.88% |
neki drugi (navesti koji) |
2 | 11.76% |
Glasači: 17. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() Kako bih izbjegao korištenje ICQ-a, MSN-a,... htio bih probati neki multi-protocol instant messenger. Sada me zanima koji je po vašem mišljenju najbolji i zašto? EDIT: Pretpostavljam da niti jedan ne podržava Skype? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Podržava Miranda, al Skype mora bit instaliran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Votao za Trilian, sam po sebi je ok program, neznam dal podržava skype (mislim da nema plugin još za njega), ali u ostalom briljira... 2 mane: -katastrofa izgled smajlića ![]() -kad se jednom metneš na invisible i opet vratiš normalno, nitko te ne vidi pa moraš usera po usera staviti visibility na on |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Koristim Mirandu od 0.2.x (sredina 2002.) i jednostavno je najbolji IM koji sam ikada isprobao; doduse, koristim samo ICQ, pa... Tu istu verziju vucem od diska do diska, Windowsa do Windowsa svih ovih godina a najvise me fascinira izuzetno brza i kompaktna baza (prakticki je to cisti txt, jer eksportirana baza u *.txt format priblizno je isto velika kao i originalna), sama velicina programa (sa svim pluginovima, <500kb - mozes je nositi na sticku gdje god hoces jer ne zahtijeva instalaciju), zauzece memorije (sa 20ak otvorenih prozora, oko 4MB) i ogromna baza pluginova. Naravno, zadnje, ali ne i najmanje bitno, Miranda je open source!
![]() |
![]() |
#6 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Koristim mirandu v 0.4.0.3. Koristim samo icq i program mi je OK, nema reklama i drugih gluposti.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Miranda FTW Jos kad sam trazio neki multi-protocol program, Trillian je bio prvi izbor. No onda sam isprobao Mirandu i sve se promjenilo. Brz, jednostavan program koji s novim verzijama omogucuje totalno prilagodjavanje interfacea po zeljama korisnika + ima jako puno pluginova. Ako ne zelis nista od toga instaliranog, mogao bi probati Meebo - internet servis koji koristi cari Web 2.0; multi-protocol, uvijek pristupacan, jednostavan, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
He, bemu miša, ja u Mirandi nisam imal smjalića? Ne kužim, vi ih imate? NHF, ali u IM-u smajlići su važna stvar.. ![]() EDIT: Našao smajliće, prelazim na Mirandu. Brža je puno od Triliana, pogotovo kod load-anja... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 17.06.2006. u 13:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Joj, history od Mirande sucks. Tu ju trilian pere naveliko. Ali ajde, brža je puno i manje zauzima MB, pa onda mogu preć preko toga. @snake Pa mislim da negdje ima opcija za to ili barem da su svi razgovori u jednom prozoru (a ne tabu) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Hm, moze mala pomoc...Navikao sam kada napisem poruku u MSN-u ili ICQ-u ( zasebnim programima) da se poruka odmah posalje... Kada pisem sada poruku u Mirandu i stisnem enter, na kratko sve zastane i onda nakon tri sec (otprilike) posalje poruku...Jel se to moze kako rijesiti? ![]()
![]() |
#13 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Ajd sad sam skinul još jedan pa ću ga probat... Btw si vidio kak je organiziran history kod Trilliana? Pitam tak da mi možeš pobliže pomoć... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Ma ok je...Evo sada sam malo bolje pogledao i radi se o jednoj ili dvije sekunde..Mislio sam da je mozda neki problem u postavkama ili se to samo meni dešava ![]()
![]() |
![]() |
#15 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
http://addons.miranda-im.org/details...viewlog&id=421 Citiraj:
@LordNitro Argh, postoji opcija za ugasiti to ali trenutno me mozes ubiti gdje se nalazi. Trazi neku opciju koja ima u sebi, u zagradi, nesto u stilu: "if you enable this, some messages may not pass bla bla"...
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni se Miranda doima kao jako dobar program, samo ga ja ne znam namjestit. Pa bih molio malu pomoć. 1) Na ICQ listi mi pišu ICQ brojevi, a ja bih htio da mi pišu nicknameovi? 2) Nema smajlića? 3) Ovaj skin koji dođe je preružan. Ja sam skidao neki s neta, koji nisam znao namjestiti (naime, u readmeu piše da odem pod customize a toga nidje nema). Jel bi mi mogao netko preporučiti skin... onako da je lijep, čist, bez egzibicija... recimo nešto kao u Trillianu. : sweating Molim pomoć, jer me ubija ružnoća smajlija u Trillianu. : nuts : : suicide @Vucko: kakav ti je to history u Trilliana? Meni ga samo spremi u txt fajl, pa ga tako i pregledavam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
@Franzi 1. Meni su na nekim contactima pisali nickovi, a na nekima samo ICQ brojevi pa sam morao gledat detalje njihove i sam rename-at 2.Moraš skinuti smiley pack ![]() 3. Istina, i ja sam skinul neki, pa mi je onda falil neki plug-in sve u svemu, sraćka... History ti je iz verzije PRO ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
miranda je puno bolja od triliana usranoga.
![]() |
#22 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Rofl xD Codiac- kako direktan pristup ![]() Hehe, i meni je Miranda bolje od bilo cega sto sam dosad imao, ubija sve svojom jednostavnoscu koristenja, malim zauzecem memorije...ma ko zenska grud je savrsena ![]()
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
mozda je OT, ali ja koristim samo MSN a klijent mi je aMSN. sad, razmisljao sam prijeci na mirandu ali nisam siguran dali podrzava vec u pocetku vecinu funkcija MSN-a kao aMSN. buduci da je aMSN napravljen iskljucivo za msn protokol mislim da ima vise funkcija nego miranda. recimo fale mi funkcije offline poruka, i now playing |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
ja koristim mirandu. isto isprobao gaim, trilian, ali se uvijek vratio mirandi. sredio sam si lijep skin. nconvers. jedino me smajliji ponekad muče. ne mogu ih nikako natjerati da rade. jer koristim na stiku pa se uvijek mijenja. ali nisam siguran. moram provjeriti jer sam prčkao u zadnje vrijeme pa mislim da bi bili ok sad. miranda -> predobar prog |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
Otvorio si joj firewall? Što kaže kad se spajaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Strichek Moderator
|
Evo kad se otvorila tema imam i ja jedno pitanje vezano uz dotične programe ![]() Koji od tih programa bi mogao Instalirat na USB stick tako da kad dođem na neki komp se mogu spojit bez da išta instaliram?
![]() |
#30 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Miranda se moze copypasteati instalirana... Isprobano na win98. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|