PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Miranda vs Trillian vs Gaim... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41019)

Overvide 11.06.2006. 21:50

Miranda vs Trillian vs Gaim...

Kako bih izbjegao korištenje ICQ-a, MSN-a,... htio bih probati neki multi-protocol instant messenger.
Sada me zanima koji je po vašem mišljenju najbolji i zašto?

EDIT: Pretpostavljam da niti jedan ne podržava Skype?

domy_os 12.06.2006. 00:12

Podržava Miranda, al Skype mora bit instaliran.

Vuco 12.06.2006. 01:42

Votao za Trilian, sam po sebi je ok program, neznam dal podržava skype (mislim da nema plugin još za njega), ali u ostalom briljira...

2 mane:
-katastrofa izgled smajlića :D
-kad se jednom metneš na invisible i opet vratiš normalno, nitko te ne vidi pa moraš usera po usera staviti visibility na on

Tomo 12.06.2006. 09:20

gAIM: stabilan, svi razgovori mogu biti u jednom prozoru, malo zauzece rama...

Bubba 17.06.2006. 09:44

Koristim Mirandu od 0.2.x (sredina 2002.) i jednostavno je najbolji IM koji sam ikada isprobao; doduse, koristim samo ICQ, pa... Tu istu verziju vucem od diska do diska, Windowsa do Windowsa svih ovih godina a najvise me fascinira izuzetno brza i kompaktna baza (prakticki je to cisti txt, jer eksportirana baza u *.txt format priblizno je isto velika kao i originalna), sama velicina programa (sa svim pluginovima, <500kb - mozes je nositi na sticku gdje god hoces jer ne zahtijeva instalaciju), zauzece memorije (sa 20ak otvorenih prozora, oko 4MB) i ogromna baza pluginova. Naravno, zadnje, ali ne i najmanje bitno, Miranda je open source!

immortal 17.06.2006. 09:48

Koristim mirandu v 0.4.0.3. Koristim samo icq i program mi je OK, nema reklama i drugih gluposti.

niksy 17.06.2006. 11:07

Miranda FTW
Jos kad sam trazio neki multi-protocol program, Trillian je bio prvi izbor. No onda sam isprobao Mirandu i sve se promjenilo. Brz, jednostavan program koji s novim verzijama omogucuje totalno prilagodjavanje interfacea po zeljama korisnika + ima jako puno pluginova.

Ako ne zelis nista od toga instaliranog, mogao bi probati Meebo - internet servis koji koristi cari Web 2.0; multi-protocol, uvijek pristupacan, jednostavan, ...

Vuco 17.06.2006. 11:49

He, bemu miša, ja u Mirandi nisam imal smjalića? Ne kužim, vi ih imate?
NHF, ali u IM-u smajlići su važna stvar..:D

EDIT:
Našao smajliće, prelazim na Mirandu. Brža je puno od Triliana, pogotovo kod load-anja...:)

Tomo 17.06.2006. 23:25

OT:
ja bi ostao na mirandi samo ako postoji plug-in da svi razgovori budu u 1 tabu!

ispricavam se na off topicu...

EDIT: to nekako ovako zgleda...http://www.slibe.com/imagestumb/90f7...titled_JPG.jpg

Vuco 17.06.2006. 23:35

Joj, history od Mirande sucks. Tu ju trilian pere naveliko.
Ali ajde, brža je puno i manje zauzima MB, pa onda mogu preć preko toga.

@snake
Pa mislim da negdje ima opcija za to ili barem da su svi razgovori u jednom prozoru (a ne tabu)

Bubba 17.06.2006. 23:50

Citiraj:

Autor Vucko
Joj, history od Mirande sucks. Tu ju trilian pere naveliko.

Jednom si otkrio cari plugina, zasto to ne ucinis ponovno? Ja koristim nHistory, recimo, no ima ih jos pregrst, IIRC.

LordNitro 18.06.2006. 20:47

Hm, moze mala pomoc...Navikao sam kada napisem poruku u MSN-u ili ICQ-u ( zasebnim programima) da se poruka odmah posalje... Kada pisem sada poruku u Mirandu i stisnem enter, na kratko sve zastane i onda nakon tri sec (otprilike) posalje poruku...Jel se to moze kako rijesiti? :)

Vuco 18.06.2006. 20:51

Citiraj:

Autor Bubba
Jednom si otkrio cari plugina, zasto to ne ucinis ponovno? Ja koristim nHistory, recimo, no ima ih jos pregrst, IIRC.

Tražio taj nHistory i nisam ga našao na homesite-u od mirande? Trenutno koristim History editor, ali velim, on nema finu preglednost po danima ili po osobi pa onda po danima itd.

Ajd sad sam skinul još jedan pa ću ga probat...

Btw si vidio kak je organiziran history kod Trilliana? Pitam tak da mi možeš pobliže pomoć...
Citiraj:

Autor LordNitro
Hm, moze mala pomoc...Navikao sam kada napisem poruku u MSN-u ili ICQ-u ( zasebnim programima) da se poruka odmah posalje... Kada pisem sada poruku u Mirandu i stisnem enter, na kratko sve zastane i onda nakon tri sec (otprilike) posalje poruku...Jel se to moze kako rijesiti? :)

Ćemu? Ti moš i nastavit pisat dalje kad on šalje, pa će ti se nakon te 2-3 sec to pokazat...Istina, malo nervira, ali navikneš se...

LordNitro 18.06.2006. 21:09

Citiraj:

Autor Vucko
Ćemu? Ti moš i nastavit pisat dalje kad on šalje, pa će ti se nakon te 2-3 sec to pokazat...Istina, malo nervira, ali navikneš se...

Ma ok je...Evo sada sam malo bolje pogledao i radi se o jednoj ili dvije sekunde..Mislio sam da je mozda neki problem u postavkama ili se to samo meni dešava :)

Bubba 18.06.2006. 22:00

Citiraj:

Autor Vucko
Tražio taj nHistory i nisam ga našao na homesite-u od mirande? Trenutno koristim History editor, ali velim, on nema finu preglednost po danima ili po osobi pa onda po danima itd.

Mea culpa, zaboravih. nHistory dolazi s nConvers pluginom...

http://addons.miranda-im.org/details...viewlog&id=421

Citiraj:

Btw si vidio kak je organiziran history kod Trilliana? Pitam tak da mi možeš pobliže pomoć...
Nazalost, ne...

@LordNitro

Argh, postoji opcija za ugasiti to ali trenutno me mozes ubiti gdje se nalazi. Trazi neku opciju koja ima u sebi, u zagradi, nesto u stilu: "if you enable this, some messages may not pass bla bla"...

Vuco 18.06.2006. 22:15

E danke Bubba...Probam pa javim...

Evo, da ti pokažem primjer kak zgleda history kod Trilliana, stvarno je super. Imaš History za sve ljude s kojima si pričal po danima, i imaš kliknut za posebno svaki contact
http://www.imagesforme.com/thumbs/9421Clipboard01.jpg

EDIT:
@Bubba
Eh, ovo je već sliči na nešto, dosad najbolji plugin za history. Fala :beer:

Tomo 18.06.2006. 23:25

i ja sam uspio dobiti razgovore u jednom prozoru! Bubba THNX ;) ... Presao sam sa gAIM-a na Mirandu i mogu rec da mi je jako dobra... za sada..... :D

domy_os 19.06.2006. 12:00

Citiraj:

Autor LordNitro
Ma ok je...Evo sada sam malo bolje pogledao i radi se o jednoj ili dvije sekunde..Mislio sam da je mozda neki problem u postavkama ili se to samo meni dešava :)

http://img207.imageshack.us/img207/9...led17cs.th.jpg

frANZi 20.06.2006. 08:28

Meni se Miranda doima kao jako dobar program, samo ga ja ne znam namjestit. Pa bih molio malu pomoć.

1) Na ICQ listi mi pišu ICQ brojevi, a ja bih htio da mi pišu nicknameovi?
2) Nema smajlića?
3) Ovaj skin koji dođe je preružan. Ja sam skidao neki s neta, koji nisam znao namjestiti (naime, u readmeu piše da odem pod customize a toga nidje nema). Jel bi mi mogao netko preporučiti skin... onako da je lijep, čist, bez egzibicija... recimo nešto kao u Trillianu. : sweating

Molim pomoć, jer me ubija ružnoća smajlija u Trillianu. : nuts : : suicide

@Vucko: kakav ti je to history u Trilliana? Meni ga samo spremi u txt fajl, pa ga tako i pregledavam?

Vuco 20.06.2006. 10:39

@Franzi

1. Meni su na nekim contactima pisali nickovi, a na nekima samo ICQ brojevi pa sam morao gledat detalje njihove i sam rename-at

2.Moraš skinuti smiley pack :D ! Ja sam skinuo Logan Smilies i čist su mi ok....

3. Istina, i ja sam skinul neki, pa mi je onda falil neki plug-in sve u svemu, sraćka...

History ti je iz verzije PRO ;)

Codiac 21.02.2007. 18:23

miranda je puno bolja od triliana usranoga.

rams 22.02.2007. 14:17

Rofl xD Codiac- kako direktan pristup :D

Hehe, i meni je Miranda bolje od bilo cega sto sam dosad imao, ubija sve svojom jednostavnoscu koristenja, malim zauzecem memorije...ma ko zenska grud je savrsena :)

Ivan_1 22.02.2007. 15:06

mozda je OT, ali ja koristim samo MSN a klijent mi je aMSN. sad, razmisljao sam prijeci na mirandu ali nisam siguran dali podrzava vec u pocetku vecinu funkcija MSN-a kao aMSN.
buduci da je aMSN napravljen iskljucivo za msn protokol mislim da ima vise funkcija nego miranda.
recimo fale mi funkcije offline poruka, i now playing

jollyb 22.02.2007. 15:16

ja koristim mirandu. isto isprobao gaim, trilian, ali se uvijek vratio mirandi.
sredio sam si lijep skin. nconvers. jedino me smajliji ponekad muče. ne mogu ih nikako natjerati da rade. jer koristim na stiku pa se uvijek mijenja. ali nisam siguran. moram provjeriti jer sam prčkao u zadnje vrijeme pa mislim da bi bili ok sad.
miranda -> predobar prog

DoX_Chabar 22.02.2007. 15:17

Citiraj:

Autor Codiac- (Post 653229)
miranda je puno bolja od triliana usranoga.

Slažem se!

jollyb 11.03.2007. 20:36

eto, ne mogu se spojiti ni na jedan protokol u mirandi - iamte li vi istih problema? imam najnovije pluginove i dll ali ne radi. za icq sam stavio i ova RC3 ali ništa, već par dana

domy_os 12.03.2007. 09:22

Otvorio si joj firewall? Što kaže kad se spajaš?

Matesonik 12.03.2007. 09:26

Ja mogu na ICQ, ali ne i na MSN. Meni pise authentication (SSL) failed, mislim error 401. Isprobano na par kompova s XP-om --- na svima isto.

Kaj trebam napravit? FW je Zonealarm.

buljo 12.03.2007. 09:27

Evo kad se otvorila tema imam i ja jedno pitanje vezano uz dotične programe :)

Koji od tih programa bi mogao Instalirat na USB stick tako da kad dođem na neki komp se mogu spojit bez da išta instaliram?

Matesonik 12.03.2007. 09:28

Miranda se moze copypasteati instalirana... Isprobano na win98.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:26.