|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
P4, 3,0GHz i temperatura
Koja je prihvatljiva temperatura, ajmo reć' - normalna, procesora u radu isključivo u Photoshopu, Flashu, Internet, i sl.? Meni je trenutno na 33ºC (dok je sobna, tj. vanjska, temperatura 18ºC). Kada zaigram Colin McRea Rally skoči i do 43ºC. Radi se, dakle, o P4, 3,0GHz, 2MB cache, FSB 800 MHz Inače imam bočni case vent (80mm) koji upuhuje zrak te stražnji (120mm) što ispuhuje. Naravno, tu je i vent od napajanja. Upute od procesora više nemam, kao ni od coolera. Google mi nije bio od neke koristi, jer me interesiraju konkretna iskustva. ![]() Na procesoru je mrcina od ventilatora. Arctic-Cooling Freezer 7 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
pa možeš biti zadovoljan temperaturama samo šta će ti sad liti porast za 5-10 stupnjeva. Napravi dobar propuh u kućištu i bit će sve dobro |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mislim da se ti nemaš šta bunit oko temperature... sasvim solidno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Zahvaljujem se na odgovorima. Nisam se bunuio, jel, nego me jedino interesiralo je li temp. u granicama normale. Sad mi je lakše. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma to je niska temperatura, pogotovo za Prescotta čak i za neke Northwoode na slabijim hlađenjima ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
|
Yup, ali opet je to niska temperatura
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
Najbolje da se grije ko svinja na Sonic Toweru sa Papstom ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam nortija na 3 ghz, sa BOX hladnjakom od prescotta je na 23-24, load oko 36... ![]() Znam, kuja lazljiva od maticne ![]() ![]()
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak ti je u loadu mlak, onda je ovih 36°C dobra temp.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
ha ha. No way dude moj norti je idle 40c, a load tam negdje oko 60-61c. Dal ploča laze il je problem u onih 500rpma na hladnjaku, neznam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
|
Dude everest je sranje. Meni mjesa case temp sa CPU temp. Tak da ti to ne drzi vodu. 100%. Evo sad probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
@karabaja: Više će ti se grijat ako pokreneš neki stability test, nego kad si u nekakvoj igri
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
iman obicni stock kuler od celerona 2,0: goood : koji je dobara ventilator da stvaim da mi puse u njega, neki od 12 v?! na def naponu ne prelazi 52, a sa 5 posto vise grije se ka pecica : pirate :
MOB: Gigabyte GA-8S655FX(-L) CPU: P4 Northwood 2,8@3,2 VGA: LeadTek 6800LE 16/6 MEM: Dual 3200 DDR(Kingmax 256mb + Vdata 256mb) HDD: 80gb SG Barracuda + 20gb Maxtor OP: DVD RW LG GSA-4163B + DVD Samsung TS-H352A PSU: Fortron 350W, 12cm vent |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
pih, čak je i moj hladniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ploča laže, prescott 3.0 u loadu na 43C, to je malo, to je dobar hladnjak, ako je i dobra pasta nek te ne brine, neće njemu bit ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Staff Sergeant
Datum registracije: Dec 2004
|
S kojim bi programom bilo najbolje provjeravati kolka je temp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |