|
|||||||||||
|
|
#5522 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
|
|
|
|
|
#5523 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobra klima
Razlika na moru 5 stupnjeva i unutrasnjosti je dosta velika ponekad. U npr Zagrebu na 5 stupnjeva imam otkopcanu jaknu, kad sam na moru na 5 stupnjeva hladnoca mi uđe u kosti, zagrlim pec 30 minuta. U Delnicama sam na minusu imao kapu, debele čarape i zimsku jaknu i šetao se. Na moru na minusu ostaješ doma ![]() |
|
|
|
|
|
#5524 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Svaki put kad smo ko klinci isli na interliber, u zgu na susnjezici bi hodali maltene otkopcani, a na vratima jadrana su nam se jaja uvukla dok bi tih 5min ispusili jednu ispred busa. I danas se smijem kad idem na advent po zgu i samoboru kako je vas zimski ugodjaj zapravo ugodan iako je temp slicna kao na moru. I onda dodjem doma u taj prokleti propuh, hocu se ubiti i ne mogu se dovoljno obuci
|
|
|
|
#5525 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: jucca. 22.11.2025. u 14:10. |
|
|
|
|
|
#5526 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
U principu, slicno sam se i ja smijao kako je kopnenjacima vruce kad upekne na 40 C. Pfff big deal, ljeto je, jel. Dok nisam ovo ljeto u 8.mj otisao sa vruce obale na kopno. 10 najgorih 39+C dana u zivotu hahaha. To je neki poseban level topline koja dolazi odasvud, a nema daska vjetra. Nas more stalno hladi, a da toga nismo ni svjesni.
|
|
|
|
#5527 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Vraćam se iz Zagreba, tankam na Ziru, vani - 16. Izadem u jaketi natankati auto , bez rukavica i kape, nije strašno, osjetim malo po ušima kako mi bridi. Stanemo na Vrpolju na benzinskoj, temperatura vani - 5, osjećaj hladnoće neusporedivo gori nego na - 16. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5528 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Kad malo bolje razmislim, svaki put kad prodjem sveti rok ko da sam u himalajama, ta carobna granica di postaje hladno prema jugu ![]() A sad ozbiljno, ne znam jel kod vas u kuci nema humora ili sta (a dalmatinci su generalno po tom pitanju bolji). Imate najbolju klimu u europi, pola zime ljudi na suncu u laganim jaknicama. A vjerojatno sam prosao puno vise toga nego ti. I sve sto sam napisao je iz ljubomore sto moram trpiti ljigavu zimu, s non stop oblacima, maglom i kisicom ili snijegom - uzivajte sto imate, stvarno vam nije tesko makar nekad bura puse. ![]() Zadnje izmijenjeno od: rendula. 22.11.2025. u 14:36. |
|
|
|
|
|
|
#5529 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Modulacija i dalje katastrofa, zakucava na max pa stane, čekam dijagnostiku pa ću spojiti. Kamin još nisam naložio, ali bit će spreman za sljedeću noć kad najavljuju do -9°C. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#5531 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
Jučer i danas su bili lijepi dani pa sam se bacio na sanaciju. Grijanje radi, cijevi su tople i izolacija se iznutra vjerojatno osušila, ako je ostalo što kondenzata od ljeta ili vode od kiše. Ova cijev je jedina bila zaštićena odnosno omotana drugim cijevima pa sunce nije dopiralo do nje, ostale sam već zamotao u novu odjeću. ![]() Zatim sam pripremio kablovsku kanalicu 200 x 20 x 6 cm (realno je nešto manja, prevaranti, nisam računao na to). S unutarnje strane sam zalijepio 5 mm spužvaste izolacije, a s vanjske dva sloja aluminijske folije. Nemam fotke iznutra, žurio sam pa zaboravio fotkati. Premjerio situaciju više puta, kanalicu odrezao pod kutem krova, napravio rupu gdje ulaze cijevi, učvrstio je tiplama za stiropor i onda omotao ostatak cijevi do same klime u aluminijsku foliju. Bome je teško bilo sve to raditi po već spojenoj instalaciji, pogotovo što je sve totalno knap, ali uspio sam nekako. ![]() Jesam li napravio dobro ili ne, vrijeme će pokazati, ali svakako je bolje nego što je bilo. Dalo bi se diskutirati i o estetici, ali ponavljam, nemoguće je motati ravno već savijene cijevi, tako je, kako je. Ostaje još srediti kabele, njih ću na proljeće kad je budem rastavio jer ću imati bolji pristup, sad mi se nije dalo i nije hitno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#5532 |
|
EMP moderator
|
Jutros sam updateao Home Assistant i samim time MELCloud integraciju te dobio vanjsku temperaturu. Čitam release notes i nigdje riječi o tome... ![]() Ne znam još odakle vuče podatke, je li baš sa senzora ili s neta, jer trenutno u MELCloud web app pokazuje 7°C, a na ostalim web servisima 3-5°C. Pratit ću očitanja i eventualno premjestiti svoj vanjski senzor negdje kod klime pa usporediti. Isto tako mi se pojavila nova MELCloud Home aplikacija u Play Storeu pa ako netko hoće isprobati... https://play.google.com/store/apps/d...cloud.home.app Navodno nova generacija WiFi adaptera u AP i novijim serijama radi samo s tom aplikacijom.
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.12.2025. u 11:02. |
|
|
|
|
|
#5533 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Očito gledaš release notes od HA 😄. Integracija od 3.November kaže da je dodana vanjska temp Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5534 |
|
EMP moderator
|
Pa da, taj release notes sam gledao, nisam se uopće sjetio pogledati full change log... ![]() https://github.com/home-assistant/core/pull/150722
|
|
|
|
|
|
#5535 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
|
|
|
|
|
|
#5536 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
Krajnje zanimljivi grafovi, složit ćete se, a sve se to fino i čuje... ![]() ![]() Potrošnja zabilježena u MELCloudu ne odstupa puno u plus u odnosu na realnu, izgleda mi kao da MELCloud računa s faktorom snage 1 fiksno, a kako je uređaj deklariran na 0,99 u papirima, mjerač mjeri 0.96 u prosjeku, to je tu negdje. Što kompresor češće radi, to je faktor snage veći i potrošnja je realnija. MELCloud: ![]() Home Assistant: ![]() Dijagnostika mi još nije stigla...
|
|
|
|
|
![]() |
|
|