|
|||||||||||
|
|
#5071 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
To se meni na nekim loading screenovima znalo događati. Ali u igri sve ok. |
|
|
|
|
|
#5072 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da treperenje kod loadinga nema veze sa oledom, bila je neka fora sa treperenjem i nvidia driverima kad je gsync uključen. Ili do igre, ali uglavnom nije do ekrana. Što se suzenja tiče, moguće da je jednostavno do svjetline. |
|
|
|
|
|
#5074 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Ako se još netko dvoumi kaj od 27" uzet, mogu reći da sam s Dell p2725qe prezadovoljan, s 3008x1692 rezolucijom taman scalira na Macu, prostora i previše u DaVinciju, spaja se jednim kabelom (usbc), ima 3 usb-a, 1 dodatni usb-c. Definitivno preporuka. I da, onog coil whinea što na Redditu spominju nema, neovisno el se nešto na usb-c puni ili ne. |
|
|
|
|
|
#5075 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
|
|
|
|
#5076 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedan kratki osvrt na tandem woled LG 27gx700a. Da krenem od poznatog issuea koji je poznat na woled monitorima. Vertical banding je kod mene malo vidljiv dok je brajtnes na 0, u pitanju je siva (ako se krene u analiziranje) podloga 95%, tu se vide te vertikalne linije, o tome nisam ni znao puno to dok nisam počeo čitat o vb. Uglavnom, to se da riješit pixel cleaning-om, u najgorem slučaju, nešto ostane malo vidljivo, firmware isto riješava u većini slučajeva.. Uglavnom, kod mene je vertical banding malo vidljiv u određenim situacijama na 0, iznad 6-7 se praktički ne vidi, al to su opet određene situacije, win podloga je bijela, tak da je tu sve ok, siva boja je očito problematična za woled tehnologiju, bar je tak napisano u dost članaka što se tiče toga. Zbog tog "problema", bio sam na vagi da ga vratim (unutar 14 dana). Mislio sam uzet 27" 4k qd-oled, asus, ali, ne mislim spuštat rolete u sobi radi manjka nitsa, a upravo je to problem kod oled monitora, kao i prisutnost purple tint kod podizanja osvijetljenja ak prićamo o qd-oled monitorima. Što se tiče manjka (oled monitori su poznati po tome, a to mi je praktički bio jedan od uvjeta) brajtnesa, to je riješeno na tandem woled monitorima; znači, vani je sunčano, brajtnes je na cca 25, mat ekran, nema odbljeska i sl. slika je odlična, inky black, raskoš boja u punom sjaju, malo je reći da sam oduševljen. Nije da sam pao na guzicu dok sam vidio oled u akciji, pošto sam prije njega imao ips mini led koji je bio odličan bar što se tiče boja, al tu sve prestaje oko hvalospjeva miniled monitora. Crna boja je (a upravo je to tandem woled jedan od najačih aduta nove tehnologije) postojana čak i na višem brajtnesu (25) dok velim da je 25 jako dobro, onda to i mislim, u uvjetima koji sam koristio prijašnje ips monitore, sad koristim oled i ne, ne fali mu nitsa ni malo, (a 335nits) je i više neg dovoljno, znači, nema spuštanja roleta, gašenja svijetla u sobi i sl, ovaj monitor se ponaša kao i obični ips (s pun kufer nitsa) odličan za sve uvjete rada. Text fringing sam primjetio kod prvog paljenja monitora, al nije bilo niš dramatično, kako vrijeme ide, sad ga više ne vidim.. Jedina mala zamjerka bi bila taj vb, sve ostalo je odlično |
|
|
|
![]() |
|
|