|
|||||||||||
|
|
#3001 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
> PowerToys 0.96 upgrades Advanced Paste with local AI support |
|
|
|
|
|
|
#3002 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Nekad davno ovakve stvari se nisu gurale na korisnicka racunala vec su bile oznacene kao experimentalne dodatne opcije koje je korisnik sam morao instalirati ako ih je zbilja zelio i bio svjestan mogucih posljedica instalacije i koristenja istih. |
||
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Nekad davno je postojao odjel za kvalitetu i kompatibilnost. Vidim da su i u 2025 otpustili ljude zaduzene za testiranje i zamjenili ih sa AI-em. Ovo je 2014, kad je krenulo nizbrdo. Estimated number of QA testers (SDET/QA) affected: Several thousand (commonly cited internal figure: ~4,000–5,000 SDETs and testers globally) Key change: Microsoft dramatically reduced the traditional tester-to-developer ratio from roughly 2 testers : 1 developer down to ≈1:1 or lower, effectively eliminating thousands of dedicated testing roles.
|
|
|
#3004 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Znam. Ali ovo je odluka managementa - ne developera ni testera. I to je zapravo jedini jebeni problem Windows 11 kao OS-a. Da je to sve opcionalno OS bi bio top. Mislim da cu se poigrat sa Nikky-evom idejom. Problem je samo da je sve to tolko integrirano u sustav da hoces ili neces izbacivanje tih "kljucnih" komponenti rezultira potrganim sustavom. |
|
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
To je odluka indijca kad je postao CEO: Citiraj:
|
|
|
|
#3006 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
|
|
|
#3007 |
|
White Rabbit
|
|
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Nisam pratio tko je na čelu firme... Nego zna li se kada bude ms ugradio tvin view u file manager ![]()
|
|
|
#3009 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Disco. 24.11.2025. u 16:27. |
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
https://freecommander.com/en/summary/ Ima i ostalih alternativa naravno. |
|
|
|
|
|
|
#3011 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#3012 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam sarkastičan, ali evo ovaj free commander ti je sasvim upotrebljiv, pogotovo ako znaš komande tj shrtcoute još iz doba norton commandera, iste su. |
|
|
|
|
|
#3013 | |||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
> How to fix duplicate Task Manager processes in Windows 11 Citiraj:
> How to remove BitLocker drive encryption in Windows 11 Citiraj:
> Bye, Copilot: Microsoft is making Copilot a hands-free experience on Windows |
|||
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Evo, imam jednu situaciju za ljude kojima Windows 11 radi sve kako treba i koji znaju koristiti Windows 11, za razliku od nas ostalih. (doduše, nije ovo moj laptop ali je primjer, rekao bih, pogođen k'o prstom u pekmez) Dakle, normalni (što god to značilo) korisnik ima dva laptopa (neko totalno smeće kupljeno preko fondova, ali nebitno) koji imaju dva accounta, od čega jedan administratorski. Problem je, naravno, što lozinka nije poznata. Disk unutra je neki najmanji Nvme na kojeg je to moglo stati. Pokušaj br. 1: učitam taj neki "PC unlocker" ISO s kojim sam već u više navrata rješavao sličan problem, međutim isti ne vidi disk. Pokušaj br. 2: odem u advanced recovery međutim tamo ne mounta C. HM, sada već pomalo sumnjam na bitlocker. Logiram se u taj jedini standard user account, potražim bitlocker i kaže ovaj da nije aktivan. OK, valjda je u pravu, jer to očito mora sve raditi kako treba. Pokušaj br. 3: bootam linux distro (arch based) i pokušam mountati particiju i dobijem grešku "unknown file system type BitLocker". Očito sve ovo radi kako treba, očito da korisnik ne zna šta radi, očito da je gubitak password događaju max jednom u milion godina.
|
|
|
#3015 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
update ovoga gore, znaci instalirao sam na drugi nvme drive (najeftinije 128gb sto sam nasao. patriot p3, nekakvih 500/600mb/s). stavio na njega win 10 ENT LTSC IoT i paralelno testirao identicne stvari. gore spomenuti problem je sada vjerujem do optiscaler-a, jer se identicna stvar deseva sa w10 kao i na w11. na w10 su nesto noviji adrenalin driveri. neznam kako i zasto se to desava jer doticni problem nikad nisam imao na staroj masini (win10, rx6800). budem kopao i dalje... ako govorim o usporedbi "na prvu", zaista je win10 puno brzi, manje lag-a, "snappier"... kod igara je stanje nesto drugacije. w11 je uvjek nesto sitno jaci po FPS-u, ali u vecini igara govorimo o margin of error. my 2 cents. nastavit cu koristit w11 za gejming, za sve drugo w10. ![]() edit: bit-shitex je na oba OS-a iskljucen/nekoristen. bar se nadam, kad mu pogasis servis (BitLocker Drive Encryption Service) da se djubre nemre pokrenut/aktivirat... am mislite/znate da nije dovoljno pisite da kopam dalje...
|
|
|
|
#3017 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
BTW ja sam ovdje došao da zaključka da zapravo nije moguće utvrditi je li drive zaključan ili nije iz samih windowsa bez administratorskih ovlasti. Što znači da gubitak administratorskog passworda vodi na nezaobilaznu reinstalaciju. Samovoljno paljenje bilockera je vjerojatno MS način da nevjerne Tome privoli da dobro razmisle potrebuju li ipak online account ![]()
|
|
|
#3020 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Znaju da imate TPM, iako ste ga isključili. JK ![]() Meni ništ ne iskače na LTSC iako zadovoljavam sve uvjete, osjećam se diskriminirano. |
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Pitanjce... Jel jos uvijek funkcionira ono hakiranje logina za logiranje na Win11 kad zaboravis password? Rebootas u troubleshooting mod, odes u command prompt, tamo renameas utilman.exe u nesto drugo, onda cmd.exe renameas u utilman.exe i rebootas... Onda odaberes accessibility features sto ti zapravo starta cmd.exe, i onda imas cmd prompt u pre-loginu i tamo zamijenis password za admin usera... https://www.youtube.com/watch?v=ZK5mzXPlEHc
|
|
|
#3023 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
OK, recimo da želiš kupiti Windows 11 LTSC IoT legalno kao firma? Kako bi to napravio jer koliko vidim prodaju ih samo kao Volume License? Koliko bi morao iskeširati za najjeftiniju verziju? Ne kužim iz ovoga ništa: https://learn.microsoft.com/en-us/wi...vots=windows11 BTW kako to da neki dućani prodaju licence pojedinačno, npr. https://www.senetic.hr/product/DG7GMGF0PP49-0001 |
|
|
|
|
|
#3024 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Citiraj:
Dakle...ako imas ugovor sa Microsoftom i kupio si vec 5 licenci zasto nebi mogao kupiti dodatne licence? Barem sam ja tako skuzio. Provjera i sankcije su drugi par rukava. |
||
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Ovo sam ja ranije spominjao pa ti dodje kao siva zona. Mislim da su kljucevi legit samo neiskoristeni, i mogu se naci po tridesetak €. Ali opet, who the fuck knows.
|
|
|
|
#3027 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Posalji sluzbeni upit Microsoftu , taj info sam nasao kao odgovor od MS Supporta i tako je i meni receno na projektu posto grad Minhen nece vjerojatno do 2027 moci na Win11 pa su radili produzivanje licenci i znam da je bila diskusija oko Win 10 LTSC (sluzbeni Support do 12.01.2027) ili produzenje placenog supporta za sve klijente (cca 80.000 Windows 10 klijenata). Edit: https://learn.microsoft.com/en-us/wi...dows-licensing https://community.spiceworks.com/t/e...ense/677472/13 Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. Danas u 16:03. |
|
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Registered User
|
Around 500 million PCs are holding off upgrading to Windows 11, says Dell “We have about 500 million of them capable of running Windows 11 that haven’t been upgraded,” said Dell COO Jeffrey Clarke on a Q3 earnings call earlier this week, referring to the overall PC market, not just Dell’s slice of machines. “
|
|
|
#3030 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
|