|
|||||||||||
|
|
#20881 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jer imam sličan tv s jačim hardverom, dosta štuca i šteka. Pogotovo kada neki zahtjevniji film pustim na Stremio, često samo ugasi OS ili izbaci van. Moraš čekati par min da load padne, CPU ne može gutat. |
|
|
|
|
|
#20882 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Koji TV imaš? Imam dosta Xiaomi uređaja i sa svima sam izrazito zadovoljam. |
|
|
|
|
|
#20884 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
A sad ne znam na pamet, mislim da je Xiaomi A PRO 65. Ali imam i 2 TCL-a s sličnim i jačim hardverajom, svima je spor android. Sve budžet TV-i. Čak mi je LED Philips bolje radio, PUS neki model. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 06.11.2025. u 12:11. |
|
|
|
|
|
#20885 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2013
|
Eto i meni jučer stigao 65C6K nakon sto je 55-ica otisla u spavacu. Na prvu, prelazak na 65" odmah bacio osmijeh na lice ![]() Nego..od vlasnika tu sa slicnima i/ili istima imate neke preporuke oko kalibracije ekrana za SDR/HDR/dolby itd, osim naravno staviti u movie mode? Nemam kalibracijski tool da mogu sebi individualno pa pitam šta bi mogao ovako poboljšati out of the box? |
|
|
|
|
|
#20887 | |
|
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
To ti je C6K model ali za US i AU tržište, iste su postavke. |
|
|
|
|
|
|
#20888 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2025
|
|
|
|
|
|
|
#20889 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
LG je maknuo podršku za DTS na C5 i G5. Nema rješenja osim da tražiš filmove koji nemaju zvuk u DTS, ili imaš neki Media Server između koji to može hendlati, probaj s Plex recimo Ovo je samo još jedan slučaj gdje novo ne znači nužno i bolje. C4 i G4 podržavaju DTS https://www.techradar.com/television...ns-in-practice
|
|
|
#20890 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2025
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#20891 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
"If your TV can't decode DTS, you may have other devices that can. So if your source device is connected to an AV receiver that's DTS-compatible, then you don't need to worry whether your TV has DTS: the decoding happens on your receiver, not on your TV." Ja sam na onom svojem B7 55" iz 2017. i sada na ovom C4 77" kupljen ove godine svako toliko na nekom filmu dobio LGevu poruku da ne podržava zvuk, ali on bi ipak radio, a sada tek kužim i zašto je radilo, zato što mi je sve spojeno preko AV receivera pa tek onda ide u TV. To je dosta šupčinski od njih moram priznati, jer da nisam imao od prvog dana AV ja ne bi imao zvuk na 70% filmova koje sam pogledao! Hvala na info ![]()
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. Jučer u 16:26. Razlog: TV naziv |
|
|
|
|
|
|
#20892 |
|
The mighty pirate
|
DTS isto kao i Dolby Vision. Nemaju jer trebaju plaćati licencu, pa to povlači i cijenu TV-a sa sobom. Ljudi se žalili pa su dodali. Na kraju toliko malo korisnika to treba i koristi pa su opet maknuli i sad opet ne valja ![]() Imate loše dilere koji ostave samo jedan audio track na filmu, i to baš bude DTS ![]()
|
|
|
#20893 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Zato sam ja uzeo Sony koji podrzava sve pa se ne zamaram vise sa trazenjem formata koji je LG i Samsung izbacio (imam i LG i samsung te Sony u kuci).
|
|
|
#20894 |
|
49%winner
|
Ili uzmes neki bolji box pa tv gledas samo da je lijep i kakav mu je panel. Ne zanima te kakva mu je pamet. Cuvam ovaj Shield pro ko oko u glavi i samo ga seljakam s tv-a na tv.
|
|
|
|
#20896 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#20897 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Čak i moj stari B7 55" iz 2017. je dobio update i proradio mu je Dolby Vision iako nije originalno imao podršku za isti. Ono upalim film i sve je ljubičasto , kad ono pola godine kasnije, isti video radi, i svi ostali od onda.![]()
|
|
|
|
#20900 |
|
The mighty pirate
|
Navodno hardver ne podržava DV, pa bez obzira što imam zadnji firmware, imam i dalje ljubičastu sliku. Ovisi o filmu tj. kako je prekodiran. Oni koji imaju HDR kao bazni, onda imaju i fallback na njega. Oni koji imaju samo DV bez HDR fallbacka, bit će ljubičasti na starijim modelima. Nego, pitanje za pametnije od mene. Preslagivao sam kućno kino i slagao kabele. Oprezno izvukao optički kabel iz zvučnika i kad sam vadio, uz kabel su u komadima izašli van komadići vratašca koje drže optički kabel u zvučnicima. Plastika se doslovno dezintegrirala. Jel postoji kakav adapter ili nešto što mogu ugurati u takav port, a da barem nekako drži kabel? Trenutno imam zvučnike spojene bluetoothom...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Danas u 02:00. |
|
|
|
![]() |
|
|