|
|||||||||||
|
|
#3781 | |
|
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
- to je FWA - Fixed Wireless Access - laički - zamjena za kućni/optički priključak u mjestima di nema žice, a priključak ne nosaš okolo-naokolo (naravno, ako se seliš, javljaš HT-u za promjenu lokacije di će isto raditi provjeru jel dostupan) - dobivaš opremu od HT-a (vanjska i unutarnja jedinica), tehničar ti instalira i namjesti sve - oprema je u najmu (vraćaš je po ukidanju usluge) - kod bilo kakvih problema zoveš njih i oni su ti dužni popraviti problem u što kraćem roku, bilo na daljinu ili dolaskom tehničara - ako uzimaš TV to ne troši onih 2 TB u prometu - ovo daju samo u mjestima di na tornju emitira 5G band n78 i/ili n258 kako bi mogli jamčiti neke ok brzine jer se većina spaja na niže bandove a ovi viši bandovi su manje opterećeniji pa su idealni za FWA. Ako toranj nema ove bandove, ili će ti odbiti dati tu uslugu ili će ti dati mogućnost da to koristiš na 4G mreži ali brzine idu kako idu. Bitna je i udaljenost od tornja. HT Gigabox+: - ili uzmeš samo SIM karticu koji stavljaš u svoj vlastiti 4G/5G router ili uz SIM karticu kupiš i neki 4G/5G router od njih koji je tvoj (jer si ga kupio) - brzine idu u ovisnosti o tvom 4G/5G routeru, agregacijama, brdo drugih faktora i mogu biti žalosne a mogu biti i top - sam se zaj... sa svim problemima kada ti net ne radi jer nije njihova oprema i support ti nije dužan ništa istraživati i popravljati čak i kada je problem u tornju (kojeg je teško njima dokazati) - možeš ga koristiti bilo gdje po HR i trošiti prometa koliko hoćeš - malo jeftinija tarifa od Gigaboxa je HT turistička koja isto nema nikakvog limita ali je na bonove i dođe te ukupno 24 €/mj. što pišemo bar godinu-dvije po forumima. Neki ne vole paziti na bonove pa im je bolja Gigabox pretplata... |
|
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ova moja telemach situacija je danas ovjenčana s skoro kompletnim otkazivanjem modema. Radi možda jednu minutu nakon uključivanja i onda izgubi konekciju. Ista kartica u mobitelu radi OK. Da li ta oprema može biti stvarno toliko loša?
|
|
|
#3783 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2021
|
Zadnjih 6 mjeseci je turistička od Ht-a i A1 15€ mjesečno tak da nije malo jeftinija od Gigaboxa samo je potrebna silna količina energije za tri zamjene kartice u mjesecu pa je to ljudima previše. Zadnje izmijenjeno od: JohnKonj. 06.11.2025. u 13:11. |
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Premium
|
A1 isto ima turističku? Za 15€ mjesečno? HT mi ne igra jer je signal kod nas očajan. EDIT: Ako ja ovo dobro razumijem, može se kartica natankati. https://www.a1.hr/tourist-offer/en Rechargeable SIM, top it up and activate additional days of unlimited data
|
|
|
#3785 |
|
Registered User
|
Za 10€ dobiješ dvije kartice ili 20 dana interneta,nema tankanja išli su na ekološku varijantu izvadiš karticu, baciš i staviš drugu. Zadnje izmijenjeno od: JohnKonj. 06.11.2025. u 13:33. |
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Zbunio si me u prvi tren kako je turistička od HT-a 15€ mjesečno, kad ja uredno plaćam 24€ mjesečno sa uključenom opcijom Flat Surf koja se automatski obnavlja. Onda vidim da si napisao da u mjesec dana promjeniš 3 kartice pa te računica ispadne 15€ :-D :-D Ali to je definitivno za one kojima se s time da zezati.... Meni se nikako ne isplati jer imam vanjski router na tavanu i maknut sam iz CG-NAT-a da mogu portove otvarati :-)
|
|
|
|
#3790 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Kako to se ponaša router na tavanu? Meni je preko ljeta umirao. Na tavanu je 60tak stupnjeva jbg Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Vanjski 5G router je to tak da je naviknut... ali opet bolje mu je pod krovom, nego direkt na suncu i kiši. Trenutno je ZTE MC889, a Zyxel NR7302 čeka da ga zamjeni. :-)
|
|
|
|
#3792 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
|
|
|
|
|
#3793 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Premium
|
Na bonbonu tu cijenu provlače kao popust. Na "simpa" karticama odnosno na turističkoj uredno piše 4,99 kao redovna cijena i to tako već barem pola godine, možda duže. |
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Premium
|
Na kraju se ispostavilo da Telemach blokira sav promet čim detektira spajanje na open trackere. Malo too much, možda A nisu to niti na podršci povezali. Da li je za očekivati da slično radi i A1? Uz CGNAT i onemogućavanje prebacivanja u bridge mod?
|
|
|
#3796 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na turističkoj mi uopće ne nudi internet tjedan, a na voice SIM nudi za 4,99 eura i piše popust 50%. Zato mi nije jasno, koju na kraju karticu imaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Poludrago kamenje
|
Samo na simpa daje taj Internet tjedan pod opcijama. I cijena na mjesec od 30 dana ispadne ista, nije ta Simpa internet tjedan ništa jeftinija od HT turističke, obje mjesečno izađu 24-25 € Koristim obje tarife sporadično bar dvije god EDIT: da, se pospem pepelom, internet tjedan je ipak sitno jeftiniji, oko 21,3 € na mj. od 30 dana, sorry ![]() |
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Imam TM unlimited maknut sa CGNAT-a i nema problema sa torrentima ne blokira se promet. |
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I da, kad odeš na detalje paketa piše da je cijena 4,99 "akcijska", samo se stalno produžuje. Ako ikada ukinu taj popust kartica ide u smeće i vadim novu turističku. ![]() Zadnje izmijenjeno od: franzD. 07.11.2025. u 10:14. |
|
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ovo je sve skupa po meni klasično iz*rkavanje. Dakle, ako imam 2TB prometa pa valjda je na meni da to rasporedim. Nego oni bi htjeli i ovce i novce.
|
|
|
|
#3801 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Poludrago kamenje
|
|
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
|
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja imam taj HT turisticki sim, za NR7302, i moja bazna stanica ima neki rate limiting. Skinut sam sa cg-nata Dakle npr imam 2 mobitela sa svakog udaram speed test, svaki uhvati tocno 100mbps. Nekad zna očepit, jako rijetko, a nekad zna ne dati više konekcija za uređaje pa dijeli tih 100mpbs. Kad je sim u mobitelu svaki al bas svaki put ide 300+ Dosao mi je prijatelj sa svojim turistckim simom i svojim modemom, koji u njega radi najnormalnije moguce, a isto, limitirano, se ponasa u mene, dakle zakljucili smo da je do bazne stanice nešto, pošto je turističko mjesto, očito nešto blokira po uređaju, po opterecenju stanice valjda, neki zanimljiv trothling algoritam je u pitanju svakako. Uglavnom u pravilu sam limitiran na 100mbps. |
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Evo da i ja iznesem nastavak onog mog problema, brzina samo 35 mbita HT turistička i ruter b818 Stavio sam drugu sim karticu (moju iz mobitela bonbon) u ruter spojen na istu baznu stranicu i isti band b1 i preko nje dobijem brzinu 80-130 mbita, znači više nije 35 mbita. HT turističku sim karticu stavio u mobitel i preko nje opet samo 35 mbita i na mobitelu isto kao i u ruteru. Znači da je sve u redu sa ruterom isto kao i baznom stanicom, po ovome govori da je problem u sim kartici samom broju, kao da su limitirani nju. Šta predlažete da napravim? Jel vrijedi zvati korisničku službu. Edit: zvao szk, neka žena se javila napravila reset kartice broja ali i dalje isto brzina 35 mbita, kaže najbolje zamjeniti karticu u t centru, ali mislim da ću ja uzeti novu na benzinskoj i gotovo. Zadnje izmijenjeno od: selk. 07.11.2025. u 17:19. |
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Premium
|
|
|