Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2025., 16:52   #7741
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Zaggy111 Pregled postova
https://www.amazon.de/-/en/Suptek-Mo...s%2C120&sr=8-3

Imam ovaj model. Preporuka. Puno puno jeftnijie. Ako baš nemaš neke jako teške monitore.
Thnx. Nemam teške, ali imam 32'' i 27'' tak da ova ruka je možda preslaba za njih?

Edit: a možda u nekom trenutku uzmem neki ultrawide, pa čist da imam futureproof rješenje
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 23:28   #7742
wolfgoc
Registered User

Datum registracije: Apr 2024
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako ko naleti na neki jeftin odvlaživač kapaciteta 16-20 L / 24h nek baci link.
trenutno je mislim na pevexu najjeftiniji neki grundig za 190eura.
https://www.pevex.hr/odvlazivac-zraka-gorenje-d20m
imam već jednog od 10 L ali si mislim, možda da uzmem neki malo jači za veću prostoriju i sušenje robe?
naletio na 13L/24h Xiaomi Smart Dehumidifier Lite - 199€ spušteno na 139€ - xiaomi hrvatska

https://mi.hr/xiaomi-smart-dehumidif...vac-zraka.html
wolfgoc je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 08:07   #7743
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor wolfgoc Pregled postova
naletio na 13L/24h Xiaomi Smart Dehumidifier Lite - 199€ spušteno na 139€ - xiaomi hrvatska

https://mi.hr/xiaomi-smart-dehumidif...vac-zraka.html
Ta cijena je uvijek takva. Ja sam ga uzeo prije 6 mj za 130 eura

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 08:21   #7744
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Znači da je cijena opravdana i postoji razlog za takvu cijenu. Samo kod nas očito nema veze, dobil lagan odjeb i nikome ništa.

EDIT: Links prihvatio narudžbu.

275EUR me ispalo, 299EUR manje 162 boda.

Sljedeći najjeftiniji je 800EUR.
Znači brutala, vidim da su ga maknuli sa većine stranica
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 12:02   #7745
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Evo jedne dobre akcije:

RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 12:12   #7746
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
još da si napisao koja je to trgovina...
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 12:18   #7747
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Konzum.
Staro 05.11.2025., 12:43   #7748
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel je taj čemu uopće?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2025., 12:58   #7749
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Da. Ja bih rekao neki best buy. Pogotovo sa tom cijenom.
Staro 06.11.2025., 11:13   #7750
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova

Imate na njemačkoj roborock stranici nasljednika Roborock Qrevo S za 399 eura.
Ja sam Qrevo S u hrvatskoj platio 550 eura.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2025., 11:19   #7751
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Jel je taj čemu uopće?
Pere i čisti za 150EUR, stvarno ne može bolje, slažem se s kolegom.

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Mall.hr ga ima po 399., no ne znam hoće li ga dostaviti. 4 trgovine sam zvao, nitko ga nema.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2025., 11:27   #7752
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Zašto ne naručiš iz Njemačke i riješena briga nego danima pisat kak ha dućani u Hr nemaju na stanju?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2025., 12:03   #7753
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Zašto ne naručiš iz Njemačke i riješena briga nego danima pisat kak ha dućani u Hr nemaju na stanju?
Pa jer sam već kupio...

To što oni nemaju na stanju, kak da ja to znam? Svi su objavili cijene i artik na prodaju, ja sam redovno platio i možda pomognem nekome ako ga zanima taj usisavač. Usisavač je dobar, cijena je dobra, samo treba naći gdje ga ima. Nisam naručio nešto što nije na zalihi, na sva 3 šopa gdje sam kupio je bio na zalihi, tj. nisam ni sumnjao da nemaju, vidio cijenu, kupio. Kada me prvi odjebao, kupio sam još na 2 stranice, mislio sam da će prvi biti jedini koji nema.

3 sam kupio u isto vrijeme, jedan mi je prihvatio narudžbu, 2 su me odbila.

Tko mi garanira da će ga iz Njemačke poslat? Pošto ga nema ni na službenim stranicama više?
Staro 06.11.2025., 12:05   #7754
Colop
Premium

Ako netko naleti negdje na popust na diskove koji idu u NAS, 5 godina garancije, 10+ TB neka pliz javi
Staro 06.11.2025., 14:40   #7755
Xiaomi
Premium

Datum registracije: May 2018
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako ko naleti na neki jeftin odvlaživač kapaciteta 16-20 L / 24h nek baci link.
trenutno je mislim na pevexu najjeftiniji neki grundig za 190eura.
https://www.pevex.hr/odvlazivac-zraka-gorenje-d20m
imam već jednog od 10 L ali si mislim, možda da uzmem neki malo jači za veću prostoriju i sušenje robe?
Imam zadnju godinu ovaj https://www.pevex.hr/odvlazivac-zraka-tecro-pvde-t20f50

Super je za tu lovu. Ima možda i najveći spremnik od svih odvlaživaća ispod 300-350 eur, pa rijetko treba izbaciti vodu.
Xiaomi je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2025., 17:44   #7756
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Moj trotec je star već 5 godina i glasan je u tri pm. Kad je bio nov pisalo je 48db a sada je duplo glasniji. Nešto je otišlo u k🤣 ali radi...

Sestra uzela novi trotec 72 i ima isto 48 dB navedeno ali je 3x manje glasan od mog

Razmišljam uzeti novi a ovaj eliminirati...

Ovi tecro su neki kinezi? Pevex uvoznik vidim

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2025., 08:30   #7757
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
a ono, imam malo više povjerenja u gorenje nego u random pevex marku, a s druge strane sve je to isti šit.

jedino, ono šta me frižiderstvo naučilo je tokom kvarova unazad par godina - uređaji na r290 se češće i lakše kvare nego uređaji na freon. ujedno serviseri će freon htjeti napuniti, dok ovi na propan nitko ih ne dira kad iscuri plin.

gorenje ima freon, ovi kinezi imaju propan.

to su mi rekli i serviseri od frižidera, zato sam nakon reklamacija uzeo whirlpool jer ima freon, dok končari svi imaju propan. 2 končara su mi rikla u jamstvenom roku (od 5god).
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2025., 08:35   #7758
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Dva da krepaju u roku od 5 godina pa to je stvarno nešto posebno.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2025., 11:20   #7759
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ekipa, kakva je politika za BF naših trgovina zadnjih godina? Ove black month cijene su najniže što možemo dobiti ili trebam čekat petak? Nisam dugo pratio situaciju oko petkova....asus 9070xt za 699evradi mi se čini ok pa da sad uzimam il čekam?
snorky_vk je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2025., 11:25   #7760
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor snorky_vk Pregled postova
Ekipa, kakva je politika za BF naših trgovina zadnjih godina? Ove black month cijene su najniže što možemo dobiti ili trebam čekat petak? Nisam dugo pratio situaciju oko petkova....asus 9070xt za 699evradi mi se čini ok pa da sad uzimam il čekam?
Politika je jednostavna.

95% "akcija" nisu akcije.
Nema pravila, ali koliko vidim sad je cijeli studeni "black".

Godinama se veselim BF-u, čekam, gledam, stalkam, ne kupim ništa.

Ako ti nije sila, možda pričekati, no nitko ti ne garantira da će biti nešto na akciji.

Ako je u pitanju grafička, možda baciti oko vani, vani se nekako više drže tog BF-a.
Staro 11.11.2025., 12:37   #7761
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Čak i da bude nekih dobrih akcija, poprilično sam siguran da ih neće biti na grafičke kartice.

Te 9070XT se redovito mogu naći u njemačkoj za malo iznad 600€, ali znam da kupovina vani nije svima opcija.
Staro 11.11.2025., 12:37   #7762
Colop
Premium

Općenito imam osjećaj da je europski trgovci daju jako male popuste u odnosu na amerikance.
Kod amerikanaca bude po 70 % popusta, i to na kvalitetne i skupe stvari.
Staro 11.11.2025., 12:40   #7763
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Mislim da je netko negdje davno pisao o tome da nasi trgovci (ili svi europejci?) ne mogu prodavati ispod nabavne cijene, dok kod amera to valjda prolazi.

Pamtim i ja da se nekad bolje kupovalo za BF. Mislim da je od korone sve oslo u klinac, vise nista ne pratim jer nema smisla.
Staro 11.11.2025., 12:49   #7764
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kad bi prodavali ispod nabavne država bi ubrala manje poreza, a to nije dopustivo
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2025., 12:50   #7765
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Nabavna cijena ujedno ne znači da će biti gubitak na proizvodu, tj. niža cijena to ne znači.

Mislim da i nabavna cijena bude manja u tom periodu, a generalno to je riješavanje zaliha i eventualna evaluacija tržišta (potražnje jelte).

Ja mislim da sve što se prodaje na tržištu, bez obzira na količinu popusta, 99.999% proizvoda koje se proda zarada postoji. Možda neprihvatljiva, ali ne vjerujem da itko posluje s gubitkom per se.

Eventualno ako nešto baš stoji godinama na skladištu, prodaju za siću, ali sumnjam da se tako nešto događa često. I eventualno ako je kakva greška.
Staro 11.11.2025., 13:17   #7766
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Trgovci često akcije dogovaraju s proizvođačima tako da im ovi snize cijene. Trgovcima ne ide iz džepa, ostaje im isti % marže, a igraju na veći obrtaj. Na "akcije" često ide i roba koja se inače slabo prodaje, to je druga shema.
BF popusti kod nas nas ne postoje - nema masovnog "čišćenja skladišta"
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2025., 13:22   #7767
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ali realno, nisam to vidio ni u americi, bili smo taman za BF prije 2 godine.

Vidio sam razne videe gdje se ono trgaju svi za televizore i slično, ja to nisam doživio. Kupili smo neke stvari, Apple je imao super popuste, ali da je to nešto wow, svi se gaze i trgaju za robu, nije.

Apple je imao 50% popusta na neke stvari, kupio sam originalni cover za Ipad i iPen 2. generacije, mislim da je skupa to koštalo 30% manje nego samo kemijska kod nas.
Da, bila je puna trgovina ljudi, rekao bi gužva, ali sam došao na red za 5 min, platio, kupio, račun na email.
Staro 11.11.2025., 13:41   #7768
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Može ispod nabavne ako je outlet, tj da taj trgovac neće ponovo stavljati taj proizvod u prodaju (tj. nabavljati nove količine).

Taj zakon mislim da štiti da se to ne koristi za ubijanje konkurencije...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2025., 13:48   #7769
Colop
Premium

Ja sam prošle godine greškom otišao na amazon.us umjesto DE, i bogme je bilo dobrih stvari.
Sjećam se UniFi POE Switch sa 399 $ na 169 $,a bilo je i većih popusta

Staro 11.11.2025., 13:53   #7770
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Općenito imam osjećaj da je europski trgovci daju jako male popuste u odnosu na amerikance.
Kod amerikanaca bude po 70 % popusta, i to na kvalitetne i skupe stvari.
Pa otvori ti svoju IT trgovinu/webshop i daj nam 70% popusta na hardver.
Evo ja ti garantiram da ćemo svi s ovog foruma kupovati samo kod tebe.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na