|
![]() |
#38221 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A pazi sad... Najbolje lignje na žaru koje sam jeo...su u Donjoj Stubici https://restoran-lagvic.hr/meni.php Bio sam skeptičan, pa me odveli prošle godine i...ostao bez teksta. Deda je imao odlične, ali ovo je par stepenica iznad.
![]() |
#38222 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38223 |
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38225 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Ne znam, mi nismo bili baš sretni s njima. A kaj se mlincov tiče, moji doma imaju peč, Alfa (nije auto) 90 i mlinci pečeni direkt na ploči je ipak nekaj drugo. Naravno, domači picek iak je i toga sve manje danas
![]() |
![]() |
#38227 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Mi uvijek idemo u Tri Piruna kad smo dolje. Ali ja sam više za mesinu, stejkovi, tartarski i slično. Nisam sad bio godinama, pa ne znam kak je. Ima riba, stejkova, rižota, dobrih pršuta, dobra vinska karta. Cijene malo više, ne pretjerano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38228 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Prosli vikend sam, nakon 100 godina, bio kod Srebina aka MZ bistro i sve je isto. Juneca jetrica i raznjici, oboje prva liga. Cijene su ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38233 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38234 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Samo vi zderite, pa cete zavrsiti na piletina/riza sistemu kao ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38235 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#38237 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Jel netko zna, da li bliže ZGu imaju slatkovodnu ribu. Pastrve ima. Ali smuđ, šaran, som, štuka jako rijetko.
![]() |
![]() |
#38239 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Možda jedno neobično pitanje, ali kako u hrvatskim mesnicama zatražiti "baby back ribs" i "spare ribs", hoće li mesari znati o čemu pričam ako tako kažem?
![]() |
#38240 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
za baby back ribs veliš da trebaš gornji dio rebra (prema kičmi), bolje su zaobljena i uža. to je onaj dio za koji se drži "kramanadel" ili kare ili kotlet. u Kudeliću obično u hladnjači imaju cijele kramanadle u komadu, odnosno baby back ribs nisu zasebno izvađeni jer to rijetko tko kupuje i vjerojatno im je neisplativo zasebno prodavati. uvijek uzmem cijeli kramanadel u komadu, odnosno ovisno kolko mi mesa treba, mesar odreže xx cm dužine. zamolim da mi izvadi kosti van, odnosno da ih odvoji od karea, a sjekirom makne neiskoristiv dio kosti od tih baby back ribsa za koje pitaš. puno je bolje to odraditi pilom, al ručno je dosta zeznuto, osim ako imaš cirkular kojim to možeš odraditi s pol snage. tldr; https://www.youtube.com/shorts/8J_j-rRe33Y spare ribs su klasična svinjska rebra, dakle sve što ostane nakon što se odvoji taj gornji, užio dio (baby back ribs) i toga ima za kupiti u đuture. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38241 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
znam da je R&B Food, koji je mislim prvi popularizirao baby back ribs kod nas imao problema da dogovori sa mesarima takav rez jer to kod nas nije postojalo. Sad svaki drugi restoran to ima pa vjerujem da znaju o čemu se radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#38242 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Super su pečeni kesteni u air fryeru. Ne zagore kao na tavi/protvanju. Nego pitanje. Brežice gdje se ima kaj dobro za pojesti?
![]() |
|
|