Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 23:47   #84001
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
5 godina max i onda ide zamjena.
Van sezone skladistene "by the book", na svom stalku i u pomocnoj prostoriji kraj garaze.
Imam i onaj prenosni aku kompresor, pa je i tlak redovito kontroliran/podesen.

Hebi ga, malo sam freak za gume

To mi je bilo jedno od pitanja na predmetu "Osnove strojarstva"
Koliki se tlak drži u gumama tijekom skladištenja?

Baš me zanima što kaže internet propaganda u odnosu na ono što smo učili iz knjiga?
Juan je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:08   #84002
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Jel realno da je kazna za parkiranje na zelenoj površini 300 EUR?
ja sam se parko na zelenoj. bila je sića. možda 40 eura ...
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:56   #84003
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
zadnje 4g sam optiku trapa radio u Sl Brodu kod istog majstora i nikad nisam dobio papir s nagibima, a realno nisam ga ni tražio.. danas odradio optiku jer sam stavio jučer zimske gume (trunku prerano ali i ne vozim se) i papir dobio bez da sam morao pitati

John Creasy je online   Reply With Quote
Staro Danas, 09:01   #84004
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
....
otišao mi akumulator, imam garanciju ne znam gdje je.. jbg.. ide drugi akumulator opet.. yuasa 75ah je trenutno, trajao godinu i pol
Uf to je malo za yuasu, trebala je duze zdurati. Moja jos traje na staroj mazgi koju sam proslijedio puncu, sad vec jedno 4 godine, iako su mi prije toga trajali oko 2-2.5 godine drugi brandovi. Iako nemas racun probaj naci izvod ako si platio karticom, mozda ti uvaze garanciju, ako se ne varam trebao bi imati 3 godine gare.

Sto se tice guma, tu malo malo vidim neki novi primJjum svabo na nekim crap cunga lunga gumama, opce mi nije jasno koji k. Ono jasno mi je da kad imas opla starog 10 godina, hajLajt zivota ti je popiti zuju, da tvrdis da su kineske gume top za upola manje para nego neke crappy europske brand gume (), ali ono uzeti auto za 60-70k i imati takve gume to mi nije jasno. Mozda ljude boli k, ko ce ga znati.

@Ham, Ivo
Samo vas gledam, nemojte da vas moram proklet na bozic 2025, mucki provokatori
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro Danas, 09:11   #84005
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
To mi je bilo jedno od pitanja na predmetu "Osnove strojarstva"
Koliki se tlak drži u gumama tijekom skladištenja?
Baš me zanima što kaže internet propaganda u odnosu na ono što smo učili iz knjiga?
Ovisi jesu li na felgama ili ne.

Ako nisu, mislim da je odgovor jednostavan.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:13   #84006
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

alternator prošle godine nije bio u redu, moguće da je malo sjebao akumulator.. sad auto stoji po tjedan dana i više, i kad ga palim treba mu jedno 4 puta da zavrti i upali.. ide zima, riješit ću akumulator u četvrtak ili petak kad odem doma i vidim gdje je račun.. a moram i do mehe da ga spoji na tester i dobijem onaj papirić da je slab akumulator, bez toga mi neće priznati garanciju, već sam pitao trgovinu
Staro Danas, 10:38   #84007
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
alternator prošle godine nije bio u redu, moguće da je malo sjebao akumulator.. sad auto stoji po tjedan dana i više, i kad ga palim treba mu jedno 4 puta da zavrti i upali.. ide zima, riješit ću akumulator u četvrtak ili petak kad odem doma i vidim gdje je račun.. a moram i do mehe da ga spoji na tester i dobijem onaj papirić da je slab akumulator, bez toga mi neće priznati garanciju, već sam pitao trgovinu

Na yuasu bi trebala biti 3 godine! Nije bez razloga toliko skuplja i ne slovi kao najbolji brand uzalud.

Interesantno kako tvornički akumulator toliko izdrži, a svaki kasnije osjetno kraće bez obzira na brend.
Na ženinom cooperu je tvornički ugrađen akumulator trajao 13 godina, proizvođač je bio varta ali oslikan sa bmw i mini logom.
Staro Danas, 10:48   #84008
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ja sam se parko na zelenoj. bila je sića. možda 40 eura ...
Tak je i meni bila. Nesto oko 30 eura.

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:45   #84009
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Na yuasu bi trebala biti 3 godine! Nije bez razloga toliko skuplja i ne slovi kao najbolji brand uzalud.

Interesantno kako tvornički akumulator toliko izdrži, a svaki kasnije osjetno kraće bez obzira na brend.
Na ženinom cooperu je tvornički ugrađen akumulator trajao 13 godina, proizvođač je bio varta ali oslikan sa bmw i mini logom.

To ti samo govori da nije isto original iz tvornice i original taj brand npr varta,valeo i slicno iz nekog ducana. Serviseri koji rade u ovlastenim vide razliku i vecina kaze da nije ista kvaliteta. Svega, ne samo akumulatora. Vjerojatno su neke norme u pitanju.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:48   #84010
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Oplo, oriđiđi acc, S/S. 7 godina ide prema osmoj.
Ima jedna caka koja nije u interesi proizvođača i prodavača akumulatora, a to je da bi acc trebalo staviti na punjač jednom u 3 do 4 mjeseca, a zimi i češće. Auti koji se voze jednom tjedno. Svakih mjesec do dva na punjač.
I šta shebe acc, a ja sam shebo dva nova. Yuassu i Vartu. U prvoj godini sam ih ispraznio do kraja. Izgleda da se shebu čelije i nijedan nije 3 godine poživio.
S druge strane imam Vartu od 100ah na traktoru. Pred zimu se skida, ide na punjač, stavlja u podrum, na proljeće ponovno na punjać i vraća se na traktor. Povremeno se otvore ćelije i dolije destilirane vode. Poživio je 13 godina i ide prema 14. 👌

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:27   #84011
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Isto Oplo i S/S (koji se gasi odmah nakon paljenja), iz 03/2017 i jos uvijek oriđiđi akumulator.
Nadam se da ih nismo urekli
Staro Danas, 12:40   #84012
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ovisi jesu li na felgama ili ne.

Ako nisu, mislim da je odgovor jednostavan.
10-20% jači tlak nego dok su na vozilu.

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
To ti samo govori da nije isto original iz tvornice i original taj brand npr varta,valeo i slicno iz nekog ducana. Serviseri koji rade u ovlastenim vide razliku i vecina kaze da nije ista kvaliteta. Svega, ne samo akumulatora. Vjerojatno su neke norme u pitanju.
Ja bih tome dodao još zamor instalacija, oksidaciju na kontaktima, "umorne" releje...

Citiraj:
Ima jedna caka koja nije u interesi proizvođača i prodavača akumulatora, a to je da bi acc trebalo staviti na punjač jednom u 3 do 4 mjeseca, a zimi i češće. Auti koji se voze jednom tjedno. Svakih mjesec do dva na punjač.
I šta shebe acc, a ja sam shebo dva nova. Yuassu i Vartu. U prvoj godini sam ih ispraznio do kraja. Izgleda da se shebu čelije i nijedan nije 3 godine poživio.
S druge strane imam Vartu od 100ah na traktoru. Pred zimu se skida, ide na punjač, stavlja u podrum, na proljeće ponovno na punjać i vraća se na traktor. Povremeno se otvore ćelije i dolije destilirane vode. Poživio je 13 godina i ide prema 14. ��
Bravo. Čujem od mnogo ljudi da stave preko zime akumulator na toplo što je pogrešno. Za pravilno skladištenje treba ga staviti na stabilnu temperaturu kakva je u podrumu i nešto hladniju ali ne ispod nule.
Prije su akumulatori "odlazili" zimi, no danas odlaze uglavnom ljeti i to odjednom bez prethodnih znakova umora i to uglavnom na parkiralištu Interspara.
Staro Danas, 15:15   #84013
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:

bilo jedno kratko vrijeme 3 godine, redovna garancija im je 2,5 godine
dve yuase su mi krepale pred istek jamstva, nisam dobio novi akumulator jer je na testu još bio unutar specifikacija, uglavnom sad je u autu najjeftiniji koji sam našao (slovenski tab) pa da vidimo koliko će izdržati...
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:39   #84014
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
S druge strane imam Vartu od 100ah na traktoru. Pred zimu se skida, ide na punjač, stavlja u podrum, na proljeće ponovno na punjać i vraća se na traktor. Povremeno se otvore ćelije i dolije destilirane vode. Poživio je 13 godina i ide prema 14. 👌
Ovo je i moja praksa i mogu reći da definitivno funkcionira.
preporuka.
Staro Danas, 15:40   #84015
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zadnja Yuasa koju sam prije par godina uzeo u Berenu je imala jamstvo 40mj, sta i to su srezali? Bila je neka silver serija.
Staro Danas, 15:47   #84016
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

serija ybx3000 kao ova ispod ima/imala je 36mjesec.. serija ybx5000 (silver) ima 40mjeseci, razlika je u broju startova

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na