|
![]() |
#84001 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
To mi je bilo jedno od pitanja na predmetu "Osnove strojarstva" Koliki se tlak drži u gumama tijekom skladištenja? Baš me zanima što kaže internet propaganda u odnosu na ono što smo učili iz knjiga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84002 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84003 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84004 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Sto se tice guma, tu malo malo vidim neki novi primJjum svabo na nekim crap cunga lunga gumama, opce mi nije jasno koji k. Ono jasno mi je da kad imas opla starog 10 godina, hajLajt zivota ti je popiti zuju, da tvrdis da su kineske gume top za upola manje para nego neke crappy europske brand gume ( ![]() ![]() @Ham, Ivo Samo vas gledam, nemojte da vas moram proklet na bozic 2025, mucki provokatori ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84005 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84006 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
alternator prošle godine nije bio u redu, moguće da je malo sjebao akumulator.. sad auto stoji po tjedan dana i više, i kad ga palim treba mu jedno 4 puta da zavrti i upali.. ide zima, riješit ću akumulator u četvrtak ili petak kad odem doma i vidim gdje je račun.. a moram i do mehe da ga spoji na tester i dobijem onaj papirić da je slab akumulator, bez toga mi neće priznati garanciju, već sam pitao trgovinu |
![]() |
![]() |
![]() |
#84007 | |
Premium
|
Citiraj:
Na yuasu bi trebala biti 3 godine! Nije bez razloga toliko skuplja i ne slovi kao najbolji brand uzalud. Interesantno kako tvornički akumulator toliko izdrži, a svaki kasnije osjetno kraće bez obzira na brend. Na ženinom cooperu je tvornički ugrađen akumulator trajao 13 godina, proizvođač je bio varta ali oslikan sa bmw i mini logom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84009 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
To ti samo govori da nije isto original iz tvornice i original taj brand npr varta,valeo i slicno iz nekog ducana. Serviseri koji rade u ovlastenim vide razliku i vecina kaze da nije ista kvaliteta. Svega, ne samo akumulatora. Vjerojatno su neke norme u pitanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84010 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Oplo, oriđiđi acc, S/S. 7 godina ide prema osmoj. Ima jedna caka koja nije u interesi proizvođača i prodavača akumulatora, a to je da bi acc trebalo staviti na punjač jednom u 3 do 4 mjeseca, a zimi i češće. Auti koji se voze jednom tjedno. Svakih mjesec do dva na punjač. I šta shebe acc, a ja sam shebo dva nova. Yuassu i Vartu. U prvoj godini sam ih ispraznio do kraja. Izgleda da se shebu čelije i nijedan nije 3 godine poživio. S druge strane imam Vartu od 100ah na traktoru. Pred zimu se skida, ide na punjač, stavlja u podrum, na proljeće ponovno na punjać i vraća se na traktor. Povremeno se otvore ćelije i dolije destilirane vode. Poživio je 13 godina i ide prema 14. 👌
![]() |
#84011 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
#84012 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Prije su akumulatori "odlazili" zimi, no danas odlaze uglavnom ljeti i to odjednom bez prethodnih znakova umora i to uglavnom na parkiralištu Interspara. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#84013 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
dve yuase su mi krepale pred istek jamstva, nisam dobio novi akumulator jer je na testu još bio unutar specifikacija, uglavnom sad je u autu najjeftiniji koji sam našao (slovenski tab) pa da vidimo koliko će izdržati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84014 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
preporuka.
![]() |
![]() |