|
![]() |
#83971 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Nešto u stilu: dobar šofer + sava vs loš šofer + dunlop. Dobar šofer vidi i čita promet, osjeća auto, zna (uvjetno rečeno) koliko mu treba da auto stane pa će možda ranije krenuti kočiti, ne davati gas gdje ne treba, biti oprezniji, jednostavno bolji šofer. Dok nekakav slabiji šofer/početnik, možda će prekasno kočiti, u zavojima gas nabijati i slično. Njega ni dunlopca ne spasi. Nadam se da nije htio reći da su na kraju dana sve gume iste, sve ovisi o šoferu, jer naravno, to je najdalje istini što može biti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83973 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
BMW X4, Z4 i serija 8 - cvik https://www.auto-motor-und-sport.de/...uns-verlassen/
![]() |
#83974 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ja neću nikad zaboraviti kad sam imao smrtni slučaj u obitelji, vozim se od točke A do B napraviti sve što treba za pogreb, i u Poljičkoj ulici u Splitu, tamo gdje je sada kamera tip je zakočio naglo, ja sam vozio srednje brzo (50-60 km/h) ali nisam bio 100 % fokusiran, i kasno sam počeo kočiti. Digao sam i ručnu kočnicu na kraju jer sam doslovno klizio put auta ispred u slow motionu, i zaustavio se na možda 15-20 cm od auta ispred mene. Na autu su bile premium gume, da su bile lošije gume, sigurno bi ga pomeo. Tako kad mi netko kaže nema veze što je zaustavni put gume x dulji samo 9 metara od zaustavnog puta gume y, samo slegnem ramenima, i nadam se da se taj neće nikad naći iza mene u prometu. ontopic Vozio jučer Porsche Macan S, 340 konja. Ima kao neki 4x4 pogon AWD, ali me iznenadilo koliko to u praksi loše funkcionira. Za sve ostalo, stvarno thumbs up, pazili su da sve bitne stvari ostanu mehaničke tipa tipke za temperaturu na klimi i slično. Sjedala najudobnija u kojima sam ikad sjedio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83975 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
2-3 vrste polir pasti vuku 2-3 vrste padova, nepotrebno komplicirano... jeftina polirka, onestep pasta, mikrofiber krpe i alkohol ti je dovoljno ako si tek počeo s time
![]() |
![]() |
#83976 |
Premium
|
Ma krećem tek. Našao sam si polirku koju svi preporučaju, ali ne kužim se u paste. https://matrixdetailing.hr/proizvod/...9-9mm-polirka/ Ovo sam mislio naručiti. I neki set od 2-3 polir paste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83977 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#83978 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala. Uzet ću ovu gore polirku + https://ph-detailing.hr/proizvod/koc...-za-poliranje/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83979 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ove godine sam bio pametniji pa sam ih na vrijeme narucio. Trebam se natjerat jedan dan i probat ih stavit, cisto da se usemim, al nebi trebalo bit neki svemir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83980 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Aha, pa imaš paste za jako skidanje materijala, srednje i finiširanje... Tako sam i ja krenuo malo nadobudan u to i zakomplicirao se jako da na kraju ne bih skužio po osjećaju kako to treba uopće ići i kojim tempom i to sve, podcijenio sam osjećaj toga pod rukom i okom. Kad sam se uhvatio ćaletove roto polirke i neke paste stare 10 godina sve mi sjelo vrlo brzo Nisam profesionalac ali mi se sviđa ta radnja i fušarim malo okolo i sebi za gušt pa bih ti ja ovako savjetovao za početak: 1. bilo kakva rotacijska polirka (da nije ekscentrična) 2. medium cut pasta malena bočica 3. medium cut pad 4. LED lampa tipa scangrip sunmatch 4 (s ovim ćeš skužit što zapravo radiš, umjesto onog a vidi kako je sjajno pa na suncu bude blam - ključna stavka) Cijela priča se prodaje kao neka luda filozofija i treba ti trinaest stvari za njemački lak za japanski i jako se lako pogubiti. Sad recimo koristim tu staru rotirku, isprobavam padove stalno, imam malu ekscentar polirku za nezgodne segmente tipa retrovizori i slično, paste imam grubu i finiširajuću od sonaxa. Ne treba zaboraviti i pojmove poput brušenja laka također, poliranjem se zapravo minimalna moguća oštećenja skidaju... a s brušenjem se može izvući nešto dosta značajnije. Uglavnom raspisao sam se jer sam se uvalio u to i zabavno mi je ![]() Najbitnije je početi, ako ti budžet nije neki faktor samo lupaj, naučit ćeš u hodu (i baciti nešto para na neznanje kao i ja, kao i svi drugi)
![]() |
![]() |
#83981 |
Premium
|
Hvala puno! Samo ti piši! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83982 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Neki small bundle set sa linka https://ph-detailing.hr/kategorija-p...-za-poliranje/ Npr: https://ph-detailing.hr/proizvod/ewo...ranje-kopiraj/ Ili bundle s polirkom: https://ph-detailing.hr/proizvod/set...-vozila-start/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#83983 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Prije par godina na usponu iz obrovca prema sv. Roku. Nije teško ali sam 4-5 puta isao van unutra jer sam se smrznuo ko p…a na onoj oluji. 30 sekundi vani, 3 minuta unutra dok se ugrijem. I jos sam stao iza slepera koji je bio parkiran sa strane, ma kakvi. Zimske gume nisu pomogle radi mekog snijega, a gore na vrhu krkani sa ST regama koji naravno ne stavljaju zimi zimske jer su na moru ali idu na snijeg na sv. Rok :) i jos zacudo dosta krkana sa ZG regama imali ljetne gume usred zime ali sigurno sa 4mm profila :D :D , zakrcili cestu i po onoj oluji gurali auto sa strane da mogu prolaziti busevi i ostali. Lanci me izvukli i nakon 20 minuta javili da se sv rok blokirao skroz :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83984 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Upravo to! Ženin auto ima zimski set good yeara jer mi je namjera bila pripremiti joj auto za zimu najbolje što mogu. Moji auti uopće nemaju zimske gume jer se ni ne voze tijekom zimskih mjeseci. Ne idem na skijanje a ako već treba otići do pevexa po veš mašinu, LR to dovoljno sigurno odradi sa 4x4 i novim uniroyalkama. I druga stvar koja je uistinu bitna: nije isto da li radiš 20 000 km godišnje i ulaziš u centar grada svaki dan ili kad živiš na periferiji i pališ auto samo da bi donio nekoliko vrećica iz trgovačkog centra svaki petak. Citiraj:
Svatko nek kupuje šta smatra da je najbolje za njega, ali to ne garantira da ti se neće desiti ako si neoprezan/neiskusan i ako se pretjerano oslanjaš na činjenicu da si sa dobrim gumama kupio i maksimalnu sigurnost. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83986 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja bih savjetovao dual action polirku u kombinaciji sa 125 mm padovima. Tvrdi pad se osjetno brže troši nego fini. Meni su sasvim OK wurth padovi za dual action a nisu skupi. To su oni što imaju rupu u sredini. Od pasti toplo preporučam Meguiars M101 ili M110 - gruba pasta koja ima super finiš, i M205 za finiš. Par mikrofiber krpa i to je to za početak. Kružne mašine ne bih koristio dok ne znaš što može napraviti. Davno još sam čuo izjavu da je kružna polirka poput sjekire, a dual action poput skalpela, a cilj je napraviti što manje štete. Zatim bih savjetovao da odeš na otpad ili kod nekog limara i pitaš za neki najjeftiniji element (haubu, vrata, blatobran) na kojemu ćeš vježbati, tj naučiti što mašina u kombinaciji s nekom spužvom i pastom mogu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83987 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Ja sam oduvijek na aute stavljao premium gume, a tako namjeravam i nastaviti. Nemam namjeru zbog parsto eura ugrozavati svoju sigurnost ili sigurnost svoje obitelji. Na daj Boze da se desi zeni ili malom nesto, pa da si cijeli zivot razbijam glavu da li bi se to izbjeglo da nisam usparao 150€ na gumama.
![]() |
#83992 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Pazi i na trajnost. Ljudi stave premium pa ih drze na autu 10 godina, kao “imam premium ko ga je.e”. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83993 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83994 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Trudim se. Nemamo svi telent ko ti i master_hrc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83996 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Isto tak je ogromna razlika dal je guma van sezone skladištena u brodskom kontenjeru ili u prostoru sa stalnom temperaturom i bez direktnog utjecaja UV zračenja. Mene nedavno neugodno iznenadilo kak mi se čovjek požalio da njegove premium ps4 gume nemaju ni 5000km, a počele su imati lagane pukotine. Gume su stare 7 godina i cijelo vrijeme opterećene pod težinom auta, auto stoji na otvorenom "u hladu" zima/ljeto. Ne vozi se puno pa je mislio da je to ok. ![]()
![]() |
![]() |
#83997 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Rasplet s onom babom iz Šibenika https://net.hr/danas/crna-kronika/po...0-9600040c8f8e
![]() |
#83998 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Van sezone skladistene "by the book", na svom stalku i u pomocnoj prostoriji kraj garaze. Imam i onaj prenosni aku kompresor, pa je i tlak redovito kontroliran/podesen. Hebi ga, malo sam freak za gume ![]()
![]() |
![]() |
#83999 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
iskreno, ne znam dal ću ikad bit u situaciji da mi gume traju 5 sezoni.. 2 sezone max i to je to.. ajd zimske još nekako ali ni to.. otišao mi akumulator, imam garanciju ne znam gdje je.. jbg.. ide drugi akumulator opet.. yuasa 75ah je trenutno, trajao godinu i pol |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84000 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
|
|