|
![]() |
#6811 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6813 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zatražio sam ponudu od Iskona za novi optički internet i dvije analogne telefonske linije. U ponudi su naveli: Modem za ovu uslugu je Speedport Plus181. Da li taj Modem išta vrijedi i tko je zapravo proizvođač? Koliko vidim nakon spajanja ONT-a ostaje mi samo 3 LAN priključka. Prije sam imao Iskratel V45 VDSL i mogao sam normalno koristiti svih 5 LAN priključaka - koliko mi i treba. Mogu kompovi raditi i preko WLAN-a, ali preferiram žice. Ima li kakvo pametno rješenje i može li se od Iskona dobiti bolji router s više LAN portova ili kupiti svoj? Ako kupim svoj da li je problem podesiti na njemu dvije telefonske dvije linije. Molim preporuku kako riješiti problem? Može li se od Iskona po cijeni optike ponovo dobiti VDSL i router s 5 portova koji je radio Plug&Play bez problema? Preferiram rješenje all in one da ne moram imati šumu žica između uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6814 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
najbezbolnije, ubaci jedan 5-8 portni switch i bez brige si |
![]() |
![]() |
![]() |
#6815 | ||
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Problem, trebaš router koji ima ATA VoIP gw nešto što ćeš dobiti od Iskona ili sip telefon
![]() |
![]() |
#6817 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ako dobiš od iskona sip podatke i imaš voip telefone, sve možeš riješiti sa jednim mikrotikom, a umjesto ONT-a uzmeš sfp gpon, dakle sve u jednoj kutiji |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|