|
![]() |
#6811 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6813 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zatražio sam ponudu od Iskona za novi optički internet i dvije analogne telefonske linije. U ponudi su naveli: Modem za ovu uslugu je Speedport Plus181. Da li taj Modem išta vrijedi i tko je zapravo proizvođač? Koliko vidim nakon spajanja ONT-a ostaje mi samo 3 LAN priključka. Prije sam imao Iskratel V45 VDSL i mogao sam normalno koristiti svih 5 LAN priključaka - koliko mi i treba. Mogu kompovi raditi i preko WLAN-a, ali preferiram žice. Ima li kakvo pametno rješenje i može li se od Iskona dobiti bolji router s više LAN portova ili kupiti svoj? Ako kupim svoj da li je problem podesiti na njemu dvije telefonske dvije linije. Molim preporuku kako riješiti problem? Može li se od Iskona po cijeni optike ponovo dobiti VDSL i router s 5 portova koji je radio Plug&Play bez problema? Preferiram rješenje all in one da ne moram imati šumu žica između uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6814 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
najbezbolnije, ubaci jedan 5-8 portni switch i bez brige si |
![]() |
![]() |
![]() |
#6815 | ||
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Problem, trebaš router koji ima ATA VoIP gw nešto što ćeš dobiti od Iskona ili sip telefon
![]() |
![]() |
#6817 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ako dobiš od iskona sip podatke i imaš voip telefone, sve možeš riješiti sa jednim mikrotikom, a umjesto ONT-a uzmeš sfp gpon, dakle sve u jednoj kutiji |
![]() |
![]() |
![]() |
#6818 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
izgleda da i ja imam problema kao i kolega spawn sa ovim njihovim ip adresama.. ja imam sercomm speedport onaj njihov na bakru jer mi optika nije dostupna i meni se non stop spaja na 141.xxx. jednom sam samo uspio ulovit 89.xxx. igre su neigrive jednostavno.. pucam u lika, njemu ništa i on mene ubije jednim metkom i to stalno tako...ubijem protivnika jedino ak ne zapuca u mene.. pa reko nisam tolko loš, već sam skoro miš bacio kroz prozor ![]() a druge opcije nemam.. jedino je T-Com dostupan kod mene od fiksnih i pro ping ali samo bežićno.. promijenili su mi taj speedport prije nekih pola godine za isti ja mislim, jer se stari počeo blesirat i samo se jednom više nije htio spojit na liniju. ovako inače sam dost zadovoljan, brzina je 60/10 koliko mi je već godinama |
![]() |
![]() |
![]() |
#6819 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ekipa, imam dostupan Iskon na drugoj adresi. Jel podržavaju spajanje putem vlastite opreme? Njihov ont i moj router? I kakva su vam iskustva u zadnje vrijeme? To mi je za rentu, želim što manje gnjavaže. Thnx
![]() |
![]() |
![]() |
#6820 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#6821 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#6822 |
Uptime 99.99%
|
Naravno, osim ako te back office zezne, onda je pakao, ali je definitivno veliki plus da mozes staviti svoj router. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
![]() |
#6823 |
Premium
Datum registracije: Apr 2016
|
Pratim ove teme o operatorima neko vrijeme, pa sam tako primjetio upute za izbacivanje njihove opreme i stavljanje vlastite... Sjetim se davnih vremena kada je H1 postojao pa su oni imali fritzbox koji mi se uspio spojiti na maksimalnu moguću brzinu (35/3) obzirom da sam udaljen oko 1 km od centrale. A kako sam već na Iskonu nekoliko godina, moram priznati da im je usluga na mojoj lokaciji odlično stabilna ali eto kopkalo me to što ne mogu imati brzinu kao za vrijeme H1 zbog routera. Imao sam inbox 45, 80 i speedport plus i niti jedan nije bio blizu. (27/2) mi je maksimalno bilo. I tako čitam malo po forumu s kojim uređajem da zamjenim Speedšrot plus, i vidim da većina preporuča TPlinkov archer vr2100. Odlučim kupit njega i nisam uopće pogriješio. https://ibb.co/qM16dZk0 https://ibb.co/p65z8rNX Kao što vidite na slici, Archer mi pokazuje sad Max rate kao i fritz za vrijeme H1 samo što se trenutno spojio na 29 Mbpsa /kao i dosadašnji iskon routeri/ dok je upload na 3.5 bez problema. Što mislite, postoji li mogućnost da se dobije nekako još tih par Mbpsa u downloadu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6824 |
Uptime 99.99%
|
Nazovi tehnicku podrsku, meni su nekad davno nastimavali maksimalnu propusnost VDSL-a, ako imas srece mozda ce i tebi. Sad su skroz integrirani u HT, pa nisam optimistican.
![]() |
#6825 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Oprosti, glupo pitanje... Da li na lokaciji gdje jesi imas neki 4G ili 5G signal? Ako imas, da li si probao uzeti 4G ili 5G router pa provjeriti koju brzinu dobijas preko toga? Realno, to mozes i preko mobitela izmjeriti... Ako ti sve radi puno brze nego ovaj DSL, uzmes neku unlimited tarifu i prst u uho... Meni 5G ZTE router sa Telemach karticom (unlimited tarifa) ide na nekih 350/60Mbps u centru Zagreba, a kad sam na moru u Pakostanima gdje inace imam grozno los signal imam nekih 110/30Mbps na 5G... Inace, nekidan smo testirali u West Gateu A1 signal preko 5G ZTE routera i ispalo da nam brze radi kada forsiramo 4G na tom routeru, nego kada ga drzimo na 5G... Ima on 5G signal, ali jednostavno radi na nekih 60Mbps, dok na 4G signalu ide na preko 120Mbps... Eto, cisto kao ideja... Ne kuzim kako mozes bit zadovoljan sa 25/2 ili 35/2 ili kolko vec... ![]()
![]() |
![]() |
#6826 |
Premium
Datum registracije: Apr 2016
|
Hehe, testirao sam to ali jednostavno sam na lošoj lokaciji. Dobijem istu brzinu i bežično. A gle. Volio bih ja da imam što više, ali kad ne ide ne ide... zadovolji se čovjek s onim što imam. �� Zadnje izmijenjeno od: BigMac. Jučer u 23:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6827 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
davnih dana dok je iskon bio iskon, izlazili su u susret nama luđacima koji su ih tražili izmjene profila parice i fino štimanje. annex M, izmjena profila u 17b (koji na moju duljinu nije niš pametno napravio ali je radilo možda mrvu bolje nego 8b), i neka izmjena koja je omogućavala da SNR padne do 3dB - sve u svemu uspjeli su mi razvuć liniju na solidnih 38/8 koja je godinama bila rock solid. dok nije umrla skroz, naravno, i kad su ju popravili je bila nešto tipa 20/5 nakon čega sam to jednostavno odjavio, optika je bila pred vratima a 4G kudikamo brži. ništa te ne košta probati i pitati, mailom, da ti malo oslobode profil u nadi da ćeš izvuć još koji mbit u downloadu, i nek ti upale annex M kojim ćeš dobiti još neku siću u uplinku. ja bi kao šta kolega predlaže probao mobilno, uložio neku paru u 5G opremu i probao s time. nije 30mbit malo za jednog korisnika, pa čak ni 2, ali uplink je kriminal u ovo moderno vrijeme. a bit osuđen na samo 2-3 mbita uplinka, pa, nismo više u 2015. PS bio malo kod mojih na krku, gdje je internet oduvijek problem. uglavnom ne radi nikako ili loše. pa ostao iznenađen, 4g i dalje radi kriminalno loše i izmjerili smo 15/0.3mbita, ali 5g na istoj lokaciji gura 110/3mbita, šta je sad već prihvatljivo za neki work from home i youtube u isto vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|