Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2025., 21:48   #1381
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ma jasno, nije neka sreća od routera.

Kolega je isto imao Nokiu, 2 komada. Na oba je radio samo jedan port, morali staviti switch na taj port da bi ostalo spojio. Istekao ugovor, otisao je sa telemacha.

Ja bi najradije uzeo unifi sa optikom i da mogu full.izbaciti provider opremu. Ali nisam gledao niti se raspitivao da linje tako šta moguće
Staro 24.09.2025., 21:57   #1382
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Ma jasno, nije neka sreća od routera.

Kolega je isto imao Nokiu, 2 komada. Na oba je radio samo jedan port, morali staviti switch na taj port da bi ostalo spojio. Istekao ugovor, otisao je sa telemacha.

Ja bi najradije uzeo unifi sa optikom i da mogu full.izbaciti provider opremu. Ali nisam gledao niti se raspitivao da linje tako šta moguće
Ako sam dobro upućen to jedino kod HT-a se može, kod A1 teže ili nikako, a kod Telemacaha definitivno nikako (već skoro dvije godine kemijam gdje i kako to kod njih upogoniti ali bezuspješno)

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 01:12   #1383
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
@Thermaltake

Pokusavam shvatiti kako ti se to deasava.
Kad uštekaš Asus u 2.5Gbps port, Nokia taj port valjda tretira kao bridge pa se IPTV promet preusmjeri kroz Asus. Zato box više ne vidi DHCP Nokie, nego DHCP Asusa i tu padne IPTV. To je moja teorija. Na TV boxu ugasi DHCP i stavi staticku IP adresu od Nokijnog subneta. U ovom slučaju Nokia i Asus moraju biti na razlicitom subnetu.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:23   #1384
Thermaltake
1

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
@Thermaltake

Pokusavam shvatiti kako ti se to deasava.
Kad uštekaš Asus u 2.5Gbps port, Nokia taj port valjda tretira kao bridge pa se IPTV promet preusmjeri kroz Asus. Zato box više ne vidi DHCP Nokie, nego DHCP Asusa i tu padne IPTV. To je moja teorija. Na TV boxu ugasi DHCP i stavi staticku IP adresu od Nokijnog subneta. U ovom slučaju Nokia i Asus moraju biti na razlicitom subnetu.
Malo sam jučer još prčkao i testirao, ako upalim Nokiu bez svog routera radi Eon box na njoj, kad ukopčam Asus dok Nokia radi i dalje ostaje IPTV na Nokiji sve dok Nokiju ne restartam/ugasim-upalim ili dok recimo na Eon Boxu ne ukopčam lan kabel koji ide iz Asus-a radi testa, tad na Nokiji ako vratim lan kabel više nema IPTV-a na niti jednom portu, ali internet na njoj na sva ta 4 porta najnormalnije radi.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:05   #1385
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Malo sam jučer još prčkao i testirao, ako upalim Nokiu bez svog routera radi Eon box na njoj, kad ukopčam Asus dok Nokia radi i dalje ostaje IPTV na Nokiji sve dok Nokiju ne restartam/ugasim-upalim ili dok recimo na Eon Boxu ne ukopčam lan kabel koji ide iz Asus-a radi testa, tad na Nokiji ako vratim lan kabel više nema IPTV-a na niti jednom portu, ali internet na njoj na sva ta 4 porta najnormalnije radi.

Ček, a zašto uopće uštekavaš išta u Nokiu ako je u bridge-u?
Smisao bridge-a je taj da tvoj router odradi sav posao, a ne od operatera, a ti mješaš i kruške i jabuke.

Poštekaj sve u Asus, njega u Nokiu i vozi...
Staro Jučer, 10:41   #1386
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
A EON Box nije ni klasičan IPTV nego Android box koji nudi OTT EON...
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:48   #1387
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
A EON Box nije ni klasičan IPTV nego Android box koji nudi OTT EON...

Pa zato mi nije ništa više jasno... Kaže da kad ušteka Asusa i sve spoji na njega onda je OK, ali ako se uštekava u Nokiu onda malo nešto radi nešto ne... Nokia je u bridge-u, nije u bridge-u...
Ja svoju Nokiu držim u ormaru iz kojeg ide jedino LAN kabel do moje opreme u koju je sve uštekno. Nisam ju taknu evo skoro već dvije godine i radi sve tip-top. Fkt nemam zamjerke i da me sad netko pita preporučio bih mu Telca odmah.
Još da samo mogu i tu Nokiu izbaciti iz igre, di bi mi bio kraj
Staro Jučer, 10:51   #1388
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Nisam skroz upućen, jel probao preko WiFija spojiti box?
Staro Jučer, 11:01   #1389
Thermaltake
1

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Ček, a zašto uopće uštekavaš išta u Nokiu ako je u bridge-u?
Smisao bridge-a je taj da tvoj router odradi sav posao, a ne od operatera, a ti mješaš i kruške i jabuke.

Poštekaj sve u Asus, njega u Nokiu i vozi...
Nokija nije u bridge-u. Moj ruter je u wireless mode-u. Jer mi je rečeno da ta nokia se kao ne može prebaciti u bridge, čitaj ne znaju prebaciti očito ili im se ne da.

Probao sam preko wifi-a i radi, ali ne želim imat preko wifi-a hoću imat na lan spojen box ko šta bi i trebao bit, ali ne lan od mog rutera nego na Nokiju od Telemacha.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. Jučer u 13:26.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:53   #1390
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

O Bože! 🙄
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore