|
![]() |
#4981 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Čudno mi je malo nešto oko recenzije na rtings jer nitko tko je taj monitor testirao do sada nije prijavio takve manjkavosti. To sugerira, što se i piše da su možda dobili manjkav primjerak i trebali su možda reklamirati i onda vidjeti jel sve isto s drugim primjerom ili ne. Jel ono, ako svi kažu da ima takve i takve brojke a ti dobiješ jako različite, onda ili tebi ne valja ili svima drugima ne valja. Malo je to čudno. Ovdje ga čovjek preporuča, pa ti sad budi pametan ![]() https://www.youtube.com/watch?v=h6OB...OnaAGNz6paBl3Q Ima li tko iskustva iz prve ruke s Asusom XG27AQDMG? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4982 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ja sam na amazonu ulovio XG27AQDMG za 525€ novog, cekam da ga posalju pa javim dojmove kada stigne.
![]() |
#4984 |
Premium
|
yep, bio je 26. i 27.03. monitor u par navrata 525€ pa sam odmah uzeo jednog
![]() |
#4989 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4992 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
U planu mi je naručiti jedan 4K monitor. Međutim izbor mi je pao na dva modela 27". ASUS ROG Strix XG27UCS i Dell Alienware AW2725QF
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4993 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ROG Strix XG27UCG ti je bolji od UCS. Malo bolji panel, vanjsko napajanje(nema coil whinea) i dual mod.. Trebali bi kostat slicno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4994 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
EDIT: evo i gige sa dual modom: Zadnje izmijenjeno od: Disco. 26.06.2025. u 15:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4997 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5000 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Imaš ovdje ASUS ProArt PA278QV za 256€, uzeo jednog prije mjesec dana i prezadovoljan u odnosu no druge koje sam gledao, a ni jedan nije bio ispod 300€. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5001 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo ja ubo dell alienware AW2725DM (visage?) Skroz uredan monitor, ne primjecujem bleed, kontrast dobar. Bas volim monitore koje ne treba nista nastimavati nakon paljenja (jer to ionako najčešće ne pomaže). Ovdje jedino malo digao svjetlinu jer tvorničkih 75% mi se čini malo zagasito. Nije da nemam dobrih monitora ali za novi dobar monitor uvjek ima mjesta. Jos ga usporedim da odličnim dell-om u2722d, na prvu kvaliteta slike mi se čini vrlo slična. Koliko je brz panel to ćemo vidjet tek kad zaigram fliper |
![]() |
![]() |
![]() |
#5002 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
75% je malo zagasito ![]() Ili ti supernova udara u ekran ili je nekakva ušteda energije uključena, rekao bih ![]() Kod mene su slični Dell IPS-i uvijek bili na 20-ak % brightnessa, a trenutni je na 15 hm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5003 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Stručnjaci i/ili entuzijasti, u potrazi sam za monitorom (do 600-650 eura max..) koji bi postao primarni uz sad već vremešni DELL U2412M kojeg ću si ostaviti kao sekundarnog. Gaming prvo, sve ostalo.. drugo. Konfa je nova (danas došli zadnji komadi), 9070 XT u prvom planu kao izvor za prikaz slike na monitoru. Zbog prostora ne mogu na veću dimenziju od 27' a da pored njega imam još jedan monitor (ovaj drugi ću onako i ovako staviti vertikalno..) Planirao sam više manje igrati na 1080p ali vidim da to može (ili je već) biti problem ako se uzme 4k monitor zbog kvalitete, fluidnosti slike itd.. Ako netko ima ideju u kojem smjeru da idem s potragom.. molim da to podjeli pa ću malo njuškati po recenzijama. Hvala... Dečke dolje ću priupitati koji detalj za monitore koje su uzeli jer sam to uočio na zadnjih nekoliko postova i uklapaju mi se u budžet. Citiraj:
ako može odgovor na dva pitanja (kad stigneš..) jesi probao igrati nešto video igara u 1080p rezoluciji, ako da, koliko si zadovoljan s viđenim? Neke mane ili problemi s monitorom (kvaliteta postolja, slike pod određenim kutevima itd..) To je to što me u načelu zanima.. Ista pitanja kao i kolegi gore, u principu..
![]() |
![]() |
#5004 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ako je gaming prvo i ako je ovo gore budžet, nemaš baš što puno razmišljati. Neki 27" 1440p OLED monitor. Samsung Odyssey G6, Asus XG27 itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5005 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Citiraj:
Ja bih bio otišao u skroz drugom smjeru.. zato je po mom životnom iskustvu, uvijek bolje pitati nego skitati.. barem je do sad tako bilo ![]()
![]() |
![]() |
#5006 |
Premium
|
U početku mi se činilo zagasito, ali kasnije sjelo to na svoje mjesto. Mozda i je bilo tamnije kod prvog paljenja pa se malo razradilo. Uglanom monitor ima solidnu svjetinu Ovo me podsjetilo na stare lcd monitore/televizore bez led osvjetljenja -njima je trebalo nakon paljenja zagrijavanje nekoliko minuta da bi dobili svjetlinu. Uglavnom usporedio sa u2722d i rekao bi vrlo slični monitori. Kontrast u dlaku isti(solidan) sličan prikaz boja u standardnom predlosku s tom da se temperatura bijele boje malo razlikuje (to se vjerojatno da ujednačiti podesavanjima) Svjetlina na dell-u u2722d kod 65% odgovara odprilike svjetlini aw2725dm na 75%. Glede kvalitete prikaza alienware nije nikakav upgrade U odnosu na u2722d ali nije ni downgrade. Ostaje mi samo usporediti brzinu samog panela tj. vidjet jel tih 180hz vrijedi pišljiva boba sto mnogi precjenjuju. Najvise me interesira lag jer kod 3krana sa visokim lagom nije moguce igrati simulacije flipera i glede toga najblize lag free crt-u je bio jedan ips ekran na acerovom laptopu,a na tom testu "gamerski" monitori tipa s2721dgfa su saptom pali |
![]() |
![]() |
![]() |
#5007 | |
Premium
|
Citiraj:
jel to Vaass na slici? ![]() onaj lijevi ima R-gain malo jači |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5008 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5009 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5010 |
Premium
|
Mozda kamera radi nekakvu razliku u nijansi boje, u zivo ja ne vidim neku razliku. Inače ovaj u2722d je prilično dobar primjerak praktički bez bleed-a stoga to sto alienware u usporedbi ne pobjedjuje niti gubi je zapravo pohvala za alienware,pogotovu kad se sjetim kakvih sam sve ips odrona stavio na stol u proslosti. Jedino brzina panela ako sta je brzi ovaj gamer ali ne vjerujem u nekakvu razliku ako je ikakva, jer mene ionako nazivno visak herca ne impresionira bas. Vidjao sam tromih panela ono kad ti se slika raspada pred očima kod brzih pokreta, ovdje to nije slučaj ni kod jednog. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|