|
|||||||||||
|
|
#82501 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
|
|
#82502 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
0w20 sveta vodica i ganjanje na stazi https://www.carscoops.com/2025/07/th...-up-in-flames/ https://www.instagram.com/reel/DLlTb...e-8e3dbf697a07
|
|
|
#82503 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#82504 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Laufenn je pod Hankookom. |
|
|
|
|
|
#82505 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@generic Do sada nitko nije rekao ništa u vezi fizičkih osoba. Svi su govorili samo o pravnim. @wolv Pogledaj temeprature ulja i vode na drugom linku - 254/238 F (123/114 C)
|
|
|
#82506 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#82507 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Pa neko je tu napisao da su motori projektirani za to ulje i da nema potrebe da se izrazi sumnja jer očito inženjeri znaju bolje. EDIT: Kopirano sa Ford foruma. Radi se o Octaviji RS 2.0 TSI Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 30.07.2025. u 08:43. |
|
|
|
|
|
|
#82508 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Pitanje: Opec Corsa Color Edition benzin+lpg, 2018 g. Danas ujutro mi kompjuter kaže da provjerim zadnju desnu gumu i tlak se smanjivao. Odem na benzinsku tamo su sve gume cca 2.2-2.3. Resetirao i nastavio voziti u jednom trenutku se povisio tlan na 2.0 (prije toga je pao na 1.8) pa tokom vožnje opet pao ispod i kaže provjerite gumu. Jel moguće da senzor počinje zezati?
|
|
|
#82510 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Problem je što se inženjere sve manje pita a sve više prodaju i marketing. Ovdje je moguće problem u prevelikoj temperaturi ulja pa uljni film lakše puca. Zato neki motori imaju hladnjak ulja koji je očito u ovom autu ili nedostajao ili je poddimenzioniran za ovakve uvjete. Još ako je bilo staro ulje kojem su se polimeri za dizanje viskoziteta počeli raspadati tim gore. |
|
|
|
|
|
|
#82511 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Rijetko koji auto je projektiran za "track-use" i pregrijavanje je primarni problem velike vecine ![]() Pogotovo ako se ide jos malo konja izvlaciti iz motora. na svaki kW na kotacu, idu jos 3-4 kW topline van ![]() |
|
|
|
|
|
#82512 |
|
Hejter
|
|
|
|
|
|
|
#82513 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#82514 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
https://glas-slavonije.hr/mozaik/aut...i-obrte-706503 Citiraj:
![]() Meni se te temperature ne čine nešto pretjerano visokima. |
||
|
|
|
|
|
#82515 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
TDI Tiguan nije imao velikih problema sa time, ali sa misterioznim gubitkom rashladne tekućine i slično mogao bi knjigu napisati. Kažem ti iz prve ruke početkom prosinca kada preuzmem novog Tiguan. Ja bi se zakleo da nije ni Hankook ni Kumho nego nešto treće, kad su mi rekli marku guma ostao sam WTF. Na trenutnom Tiguanu su mi ljetne Michelin Primacy 4+ i zimske Dunlop Winter sport , mijenjamo staro za novo, i već gledam kako ću montirati gume od novog Tiguana na stari Tiguan. Više mi se isplati ostaviti moje stare Micheline i Dunlop gume nego njihove nove gume. |
|
|
|
|
|
|
#82518 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Update: Kako mi je auto ispred ureda parkiran išao provjeriti i vidim da je prva desna bila djelomično ispuhana pa je napumpao pošto imam kompresor u autu standardno. Vidjet ću kod vulkanizera, moguće pokupljeno neko smeće od čavla/šarafa/nečega na cesti kaj je ispalo. I da prednje su stavljene iza a zadnje na prvu. Sad moram vidjeti kako da ih i pravilno prijavim u sustav. Imam doma onaj TPMS uređaj.
|
|
|
#82519 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni je Twingo došao sa Mišelin Primacy 4 i nakon jedne sezone sam ih maknuo s auta i stavio Kumho....auto se preporodio. S Mišelinkama je bio opasan po život po mokrome kolko je bacao guzicu. |
|
|
|
|
|
#82520 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Je je, ajmo svi kumho kupovat. Nit modela gume, nit dimenzija. Ko onaj Štef iz Bistre, kak je u birtiji nahvalil nexen gume, jer nakon goodyear zimskih ove sad po vertikali idu, ne moraš se ni trudit. ![]() Štef je 5 godina prije popljuval i zimske mišelinke i zaklel se u sava eskimo s3. Koje god gume starije od 2 godine zamijenimo s friškima, but će bolje. Sam je pitanje koliko dugo.
|
|
|
#82521 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#82522 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
|
|
|
|
|
#82523 | |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Jedna sezona, a ne dve....znaci ni 6 mjeseci Auto je došao s njima i zimskim setom Conti 870. Čim sam ih stavio na auto na proljeće se auto lošije ponašao na mokrom i kak je vrijeme prolazilo bilo je bilo sve gore i gore, doslovno nisi smio gas pogledati...i nisam jedini koji je na njima imao problema sa Twingom. I eto, sad su na autu dve godine pa i dalje su bolje nego kad su Mišelinke bile nove. Kumho PS71 sam probao i na Insigniji i guma je jako dobra, pogotovo za cijenu. Sigurno ima i boljih, al za mid range koji sam trebao je odlična. |
|
|
|
|
|
|
#82524 | |
|
Hejter
|
Citiraj:
Prije par mjeseci su u firmi dosle nove octavie, one sa osnovnom opremom su imale na 205 60 16 Kumho a na srednjoj Selection 205 55 17 Continental. |
|
|
|
|
|
|
#82525 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#82526 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() I meni su odbili staviti 5W30 iako je unutra bilo to ulje prve dvije godine pa su mi tri godine stavljali 0W30 kao zbog eco normi i proizvošač više ne dozvoljava. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#82527 |
|
Hejter
|
|
|
|
|
|
|
#82528 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#82529 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Evo ti citat iz jednog maila kojeg sam danas dobio i upravo izvadio iz smeca, a ocito je namijenjen samo pravnim osobama, no slicno je potencijalno nejasan kao i ovo tvoje citirano: Citiraj:
- natjecaj ce biti *uskoro* objavljen - prihvatljivi troskovi su kupnja vozila *nakon* objave uvjeta i kriterija (valjda tog istog natjecaja iz prethodne tocke koji ce biti *uskoro* objavljen) - razdoblje prihvatljivosti troskova je od 1.1.2025. do 31.5.2025. E sad kako pomiriti ove tri stvari da ostanu u istoj recenici je ocito daleko izvan mojih ipak skromnih kapaciteta.
|
|
|
|
|
#82530 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ne troši ulje, a napravio sam 5000. Pola autoput, pola gradska vožnja.
|
|
![]() |
|
|