Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.06.2025., 17:38   #4681
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma od ekipe s parksajdom se obično može čut; neće ti to radit s 2 ili 4 Ah, uzmi si 8 Ah bateriju.
Neko se nadoveže čak je i 12 Ah još najbolje rješenje. I gomila varijacija na tu temu.
Puco bi si u koljeno da moram stavit 12 Ah na alat i radit s tolikom težinom.
Ono, imam kišu aku alata od Makite, i fakat, koju god bateriju stavim, izbušit će, izrezat će, obrusit će i zašarafit će. Bilo to 3 Ah ili 5 Ah. Manje nemam a bogme ni veće.
Ja kužim razliku da će mi prije oslabit fleksa na 3 Ah nego na 5 Ah, no ta fleksa će radit posao i odradit ga sa 3 Ah, prije nego padne na jednu crticu na indikatoru.
Jedino kaj kužim da mi je Dewaltova fleksa jača i brža od Makitine,
I da, flekserice su fakat žderači baterija.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2025., 18:00   #4682
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Nije samo dulje vrijeme pražnjenja, veće baterije imaju više paralelnih članaka pa mogu gurnuti više struje iz sebe.
Ali pitanje je kako je kontroler u alatu podešen, tj. koliko struje pušta u alat prije nego aktivira zaštitu i ugasi motor.

Crna Parkside "analogna" fleksa provjereno bolje reže metal sa 8Ah baterijom, ista stvar sa crnom sabljarkom. Obje imaju nadstrujnu zaštitu ali očito da je podešena dovoljno visoko da može iskoristiti više struje koje daje 8Ah baterija.

Fleksa mi se 100x ugasila pod opterečenjem i sa 8Ah baterijom, nakon strujnog reseta nastavi raditi bez problema.
Sabljarku sam nedavno pokvario, zadnji put u karijeri se ugasila pod opterečenjem i više se ne pali

Ne bi me čudilo da skuplji aku alati imaju opreznije podešenu zaštitu pa u radu nemaju koristi od jačih baterija.
Npr. ovaj Dewalt-ov XR čekić ima u sebi mali motorčić koji pokreće odlično složen prijenos. Mislim da nebi imao koristi od veće baterije, u kompletu dolaze 5 Ah.

Pretposatvljam da je to tajni sastojak tih starih crnih lidl alata. Gurali su u njih jake motore i osrednji prijenos pa onda Dewalt ima 2 a Parkside 3J. Samo je pitanje koliko dugo Parkside preživi dok se ne istope kontakti baterije i/ili otkaže kontroler. Činjenica je da mi je sabljarka otkazala tek sa 8Ah baterijom.

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 22.06.2025. u 18:14.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2025., 22:23   #4683
Boniing
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2021
A gle, ja ih imam preko nekoliko SDS+ ali mi je nekako najdraža, nećete vjerovati, Parkside PBHAP 12 A1.
To je ova: https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100379409
Sa njom bez problema bušim rupe za tiple 8/10mm, dubine do 10cm, u ciglu, beton pa i u kamen. Kad vidi beton i kamen, nije baš sretna ali mi se ne da ići po kutiju sa Hilticom pa završim s ovom. Ako je baš cijeli dan bušenje u betonu, tada u startu vadim Hilticu, naravno.
Ali ova mala ima svoje prednosti.
Boniing je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2025., 23:46   #4684
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja imam onu malu zelenu 12v što je nedavno bila za 29e i izvrsna je za bušenje do nekih 10mm.
Imam i 5j veliku novu i isto je dobra.
Ne znam što radite s tim alatima da vam krepaju. Mislim da danas "svi" imaju masu alata ali ne znaju raditi s njima i forsiraju ih, pogotovo laici s jeftinijim alatom tipa Parkside i onda kukaju kako nevalja.

SDS bušilice, kutne brusilice, ubodne pile itd se ne forsira i ne stišće o materijal nego aparat radi posao a ti ga samo vodiš. Mislim da je i drugi problem generalno loša kvaliteta potrošnog materijala od Parksidea pa ti alati s tim nastavcima slabije rade zahtjevnije stvari.

Iako moram priznati da sam nedavno uzeo Performance set glodala za glodalicu za drvo i izvrsna su tako da sam uzeo još jedan set, a cijena kao jedno Bosch glodalo koje nije niti malo bolje.
Staro 23.06.2025., 00:02   #4685
dyas
Banned

Datum registracije: May 2019
Ma sta se ne stisce ?
Idi u neku firmu brusi ko tetka pa ces dobiti otkaz. Brusilica i busilica se moraju stisnuti svom snagom cesto puta, ako alat to ne moze podnijeti znaci da je k od alata
Upravo tako testiram kvalitetu brusilice, stisnem je svom snagom i ako stane znaci da ne valja
Naravno, ne moze uvijek nekad treba raditi sama pod svojom snagom, nekad je treba stisnuti svom snagom...sve ovisi sta se i kako radi
dyas je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 00:10   #4686
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Sds bušilice se ne pritiskaju jako o materijal jer je cijela poanta mehanizma da se slobodno kreće i udara u beton i na taj način ga drobi. Inače radi lošije jer nema prostora da hidraulički mehanizam udara.
Isto tako, kutne brusilice se ne stišću jer uništavaš reznu ploču i drastično povećavaš šansu da ploča pukne i dođe do teške ozljede.

Ubodna pila isto tako svojim radom sama sebe vuče naprijed, a na tebi je da radiš pritisak prema dolje da se stabilizira.
Staro 23.06.2025., 00:13   #4687
dyas
Banned

Pa nisi lud reznu plocu stiskat (zapravo i nju treba malo stisnuti, ovisno o materijalu, ali iskljucivo da se vektor sile pritiska poklapa sa ravninom rezne ploce, nije preporucljivo ako nemas iskustva) dok ces brusnu plocu dobro stisnut ako ne zelis npr brusiti var pola dana.
Naravno, svaki alat ce stat kod jakog pritiska, upravo tako vidis koliko je dobar, neces je stisnuti da joj usporis okretaje za 70% jer nema efekta...
Samo sto ce jeftini alati se zagusit vec kod malog pritiska dok ces kvalitetne moci muski stisnut
Isto tako sds ako je ne stisnes u beton, nabusit ces se ko budala, trebat ce joj 5 puta vise vremena da sama pod svojom tezinom izbusi
A ni ubodna pila ne ide puno naprijed ako je ne gurnes.
Sve zavisi s kojim materijalom radis i koje ploce, nozeve, svrdla koristis
Nisu svrdla sarafi da idu sami bez pritiska

Znas one stolne radionicke busilice ? Imaju tocnu silu pritiska u njutnima za odredjenu brzinu okretaja i debljinu materijala. Ne mozes silu postaviti minimalno i cekati pol sata da izbusi nesto sto bi u pravilu mogla u 5 minuta. Narvno, ako postavis preveliku silu pritiska, puknut ce ti svrdlo
Treba imati feel koliko i kada stisnuti alat, u tom je razlika izmedju home i profi posla kao i home i profi alata
Za to sluzi parkside, da trosis vrijeme pridrzavajuci ga dok sam radi i ne crkne a makta ili bosch su da muski odradis posao i tu je bosch slabiji, makita se da puno jace stisnuti ali sam osobno uvijek imao osjecaj da je bosch nekako precizniji. Makita je divlja, nema onaj profinjen osjecaj kontrole kao bosch, po cemu je svabo poznat
Isto kao i kad sjednes u bmw ili audi, jednostavno osjetis da vozis njemacki auto

Zato ja za po doma uvijek imam i savjetujem plavi bosch, nema mozda toliko sirove snage ali opet je dovoljan da kvalitetno odradi posao i pri tome se ne pregrije ili crkne i nije pretjerano skup
Odlican balans kvalitete i cijene za home uporabu

Zadnje izmijenjeno od: dyas. 23.06.2025. u 01:57.
Staro 23.06.2025., 06:43   #4688
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor dyas Pregled postova
Makita je divlja, nema onaj profinjen osjecaj kontrole kao bosch, po cemu je svabo poznat
E s ovim se nebi složio, bar kad je riječ o impact driverima. Osjećaj kontrole mi je najbolji na makita impactima. Ergonomija također.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 23.06.2025., 08:49   #4689
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Nije samo dulje vrijeme pražnjenja, veće baterije imaju više paralelnih članaka pa mogu gurnuti više struje iz sebe.
Ali pitanje je kako je kontroler u alatu podešen, tj. koliko struje pušta u alat prije nego aktivira zaštitu i ugasi motor.
Ugasi se kada napon previše padne a ne struja. Što je baterija jače opterećena to će napon niže pasti pod opterećenjem.

Točno je da jeftini alati poput Parksidea imaju članke u paraleli. Jeftinije je staviti dva ili četiri slaba 18650 članka u paralelu nego staviti jedan jaki.

Primjerice jeftilen 18650 Li-Ion članak je deklariran na 6A maksimalne struje dok je drugi malo bolji 30A. Drugim riječima moraš staviti pet jeftilena u paralelu da bi imao izlaznu snagu jedne poštene ćelije.

Pet članaka u paraleli će imati teoretski 5x veći kapacitet i to će marketing jako dobro iskoristiti ali horor je raditi sa 8A baterijom na bušilici. Osim toga imaš problema s balansiranjem tih članaka koje može i ne mora biti dobro napravljeno ali kako baterija stari tako i članci stare, neki brže neki sporije… drugim riječim u startu nemaš 5x veći kapacitet a kako ju trošiš to rapidno opada.

Radije bi imao dvije ili tri baterije od 2A ali kvalitetne.
Staro 23.06.2025., 09:10   #4690
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Isto kao i kad sjednes u bmw ili audi, jednostavno osjetis da vozis njemacki auto
Pocmu plastike ispadat?

https://www.instagram.com/reel/DKjbR...I4NWlsa2I0NWR3
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 11:42   #4691
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:

naravno
isto je kad sjedneš za intel pa znaš da nisi sjeo za amd
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 11:50   #4692
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Danas sam upogonio wd3 i ugodno me iznenadilo kako vuče. Osjetno bolje od Parksidea a tiši je u radu.
Brusio sam zid sa žirafom pa dodao vrećicu zbog fine prašine, za usisavanje krupnijih stvari pretpostavljam da nije nužna ?

Nedavno sam uzeo Karcher WD3 jer mi trebalo za neko žešće čišćenje podruma i usisavanje mokroga.
Uglavnom, razočaran kako slabo vuče...
Po snazi, stari kućni Miele ga podere... Doduše Miele je 1800W, iz doba prije nove regulacije i smanjivanja snage motora...
Dobro je da pašu svi nastavci s mieleta na Karcher.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 19:58   #4693
dyas
Banned

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Mercedes je oduvijek zaostajao za bmw i audi ali je i dalje jedan od boljih auta.
Nismo vise u 70ima da se proizvode auti koji traju cijeli zivot. Autor ovog videa je malo zakinut jer ne vidim smisao, sto je pjesnik htio reci

Bmw je namjenjen da traje oko 160 000 km nakon cega ga je najbolje na otpad i to ne znaci da je los bez obzira sto ima dosta plastike, pogotovo noviji modeli iznutra. To su top auti i kvare se samo onima koji su skrti izdvojiti novac za kvalitetan servis

Zadnje izmijenjeno od: dyas. 23.06.2025. u 20:23.
Staro 23.06.2025., 23:16   #4694
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nedavno sam uzeo Karcher WD3 jer mi trebalo za neko žešće čišćenje podruma i usisavanje mokroga.
Uglavnom, razočaran kako slabo vuče...
Po snazi, stari kućni Miele ga podere... Doduše Miele je 1800W, iz doba prije nove regulacije i smanjivanja snage motora...
Dobro je da pašu svi nastavci s mieleta na Karcher.
Što bi onda rekao za Parkside
Miele usisavač sam imao prilike koristiti jednom u životu, kućni pljosnati.
Taj je fakat vukao kao blesav ali pretpostavljam da je skuplji od Karchera par x
Staro 23.06.2025., 23:39   #4695
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Znam kako radi parkside, frendica kupila neki obični za po doma, bez vrećica, 600W čini mi se. Ne vuče ništa, vlo brzo se zaštopa.
WD3 definitivno nije za neku radionu.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 17:43   #4696
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Kad smo kod stega danas modelirao i isprintao glavu za Performance stegu (prošli model) pa ako kome treba file nek javi.

Evo file ako kome treba:
https://www.thingiverse.com/thing:7075009

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 24.06.2025. u 22:45.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 17:47   #4697
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Untisumpora, šaljem ti adresu u PP.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 17:57   #4698
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Danas uzeo onu igračku od Parkside aparata za varenje. Baš me zanima kak dela, valjda za ovak po doma bude bio ok. 99€ se čini kao ok cifra.

Citiraj:
Ma sta se ne stisce ?
Idi u neku firmu brusi ko tetka pa ces dobiti otkaz. Brusilica i busilica se moraju stisnuti svom snagom cesto puta, ako alat to ne moze podnijeti znaci da je k od alata
Upravo tako testiram kvalitetu brusilice, stisnem je svom snagom i ako stane znaci da ne valja
Naravno, ne moze uvijek nekad treba raditi sama pod svojom snagom, nekad je treba stisnuti svom snagom...sve ovisi sta se i kako radi
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Sds bušilice se ne pritiskaju jako o materijal jer je cijela poanta mehanizma da se slobodno kreće i udara u beton i na taj način ga drobi. Inače radi lošije jer nema prostora da hidraulički mehanizam udara.
Isto tako, kutne brusilice se ne stišću jer uništavaš reznu ploču i drastično povećavaš šansu da ploča pukne i dođe do teške ozljede.

Ubodna pila isto tako svojim radom sama sebe vuče naprijed, a na tebi je da radiš pritisak prema dolje da se stabilizira.

Kako je Mar rekao, SDS se ne siluje. Ona sama grize i to i je njena poanta. Ako je siluješ samo je ugušiš.
Hrpu sam puta vidio ekipu kako naiđe na armaturu i onda je siluje. Reko gle, samo je pridržavaj i kad zagrize prođe kroz sve ko kroz putar, samo trebaš kvalitetan sds+ borer.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 18:04   #4699
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Moj punac kad busi plocu, uzme makitu sa sds svrdlom i maltene legne na nju sa 50+ % mase. Znaci busilica se savije, svrdlo i busilica nisu vise u istom centerlineu
Staro 26.06.2025., 00:12   #4700
dyas
Banned

Ne bas svom tezinom ali je treba stisnuti inace skace i vrti u prazno. Koliko je stisnuti ovisi o vrsti betona, probas pa vidis kako najbolje ide
Staro 26.06.2025., 15:16   #4701
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mene su meštri učili da je dovoljno da bušilica pritišće sama svojom težinom, ako se buši prema dolje.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 26.06.2025. u 16:56.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2025., 16:40   #4702
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Odlicno izgleda, samo model ti nije public pa nemozemo skinuti.
Ja bi printao tako polegnuto, jer mislim da ce biti cvrsci print tako.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 26.06.2025., 20:59   #4703
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Mene su meštri učili da je dovoljno da bušilica pritišće sama svojom težinom, ako se buši prema dolje.
Moraš malo stisnut, ne previše. Ak nimalo ne stisneš, bušit ćeš bespotrebno dugo vremena.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 27.06.2025., 15:23   #4704
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Odlicno izgleda, samo model ti nije public pa nemozemo skinuti.
Ja bi printao tako polegnuto, jer mislim da ce biti cvrsci print tako.
Evo sad je publishano.
Printao sam koristeći auto rotaciju pa je išlo nekako ukoso tako da nije bilo puno supporta i lako ga je bilo skinuti, ako bude problema printat ću polegnuto.
Staro 27.06.2025., 16:22   #4705
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ako se buši beton sa SDSom nema pritiskanja. Pritisak možda 5 do 10 kila. Mislim moraš imati osjećaj da glava odrađuje svoje da pumpa. Imam Makitu i ona ima mehanizam za vibriranje dok Hiltica ima nekakav klip i pumpa na pritisak ulja. S njom ću morat na servis jer je semering propišao i curi ulje iz nje, a bez ulja ne pumpa, samo vrti i guši se.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2025., 14:23   #4706
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Danas mi stigla nova preklopna pila jer je često koristim, a Black&Decker što imam mi je pokazao par mana: nema soft start, iako sam ga instalirao nedavno i čak radi ok, linija rezanja je malo tamna pa je teže uočljiva, nema kočnicu pa kad se reže nešto često koristeći blok na kraju za odstojanje sporo ide.

Anyway, uzeo Metabo KGS 254M i moram reći da sam oduševljen.
Ima neke stvari koje stvarno olakšavaju korištenje:
- led lampa je jako snažna pa super osvjetljava materijal usput i radi dobro vidljivu sjenu.
- držač za materijal je super, ima quick release za prilagodbu i na mjestu u kojem se spaja na pilu nema nepotrebnih vijaka nego je friction fit. Također ima mogućnost horizontalne montaže.
- Kabel za struju izlazi iz vodilice na kraj, nije nešto nevjerojatno ali manja šansa zaplitanja
- Ručka za rad ima sigurnosni prekidač s obe strane pa se lakše koristi s obe ruke
- Kočnica zaustavlja list pile za nekoliko sekundi
- Promjena lista pile je jednostavnija jer je potrebno otpustiti samo jedan imbus vijak
- Bočni podupirači su super, široki i dobro podržavaju materijal
- Ogradica je lijepo visoka i ima oznake za mjeru
- Bonus bodovi što se lijepo slaže s bojom Parkside nosača

Sad ako bi tko uzeo Black & Decker BES 710QS dam povoljno

Također, nedavno sam u Kauflanda uzeo Parkside 20v miniwash
Moram priznati da je skroz dobar, naravno nema ni blizu snage kao 220v modeli ali može očistiti pločice vani recimo bez straha da će počupati fuge. Mislim da je čak kompatibilan s turbo mlaznicama za jači model pa ću probati.

Poprilično je praktično za neke stvari jer ti je dovoljna kanta vode i može se prati svugdje. S obzirom na cijenu od 55e u koju je uključen punjač i 2ah baterija nije loš deal.

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 08.07.2025. u 14:44.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:39   #4707
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Ja u Kauflanda za 35€ uzeo 12v vrtnu sabljarku. Ok alat za tih 10€ kad se odbije vrijednost punjača i baterije.

A za crnu 20v sabljarku mi nakon provjere po serijskom broju iz servisa javili da je istekla garancija.
Koliko dugu garanciju su imali crni alati iz 2022. ? Mislio sam da je 5g ali izgleda da je ipak 3g.
Staro Jučer, 12:44   #4708
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Crni su uvijek imali 5g, zeleni 3g
Night je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge