|
![]() |
#4651 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mar svaka čast na do sada prikazanim projektima, sve izgleda jako lijepo, radiš to kao hobi ili se baviš time? Što se tiče usisavača, imam parkside mokro suhi usisavač i uvijek me čudi kad netko hvali te Parkside usisavače. Kod mene se filter svako malo zaštopa, svaki malo veći kamenčić zapne i to je najveći problem. Ajd filter sam kupio perivi, ali ne znam jesam li ikad išao nešto usisavati poslike radova ili općenito čistiti podrum s njim, a da mi se nešto nije zaglavilo u cijevi ili na ulazu u usisavač. Koristi li itko ove plave Bosch usisavače od oko 170eura, kakvi su oni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4652 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja nedavno kao backup usisavač uzeo Karcher WD6. Trebala mi velika usisna snaga, a ovaj s 28 kPa je hebeno jak. I hrpu vrećica iz kine za sitnu paru. Al i dalje mi je festoolov koji imamo draži, iako je malčice slabiji. On je baš radni konj, peri deri. Parkside više ne ulazi u radionu ni pod razno.
![]() |
#4653 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jel znaš kakva je situacija sa ovim manjim Karcher usisavačima, imaju li bit e nedostatke u odnosu na taj 6? Da nije nešto slično kao kod VT perača... Meni ne treba velik kapacitet, samo da je solidna snaga i da generalno usisava kako spada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4654 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4655 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Pogledaj si specke na karcherovim stranicama...
![]() |
![]() |
#4656 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Danas sam upogonio wd3 i ugodno me iznenadilo kako vuče. Osjetno bolje od Parksidea a tiši je u radu. Brusio sam zid sa žirafom pa dodao vrećicu zbog fine prašine, za usisavanje krupnijih stvari pretpostavljam da nije nužna ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4657 |
NITKOV
|
Generalno, mislim da bez vrećice koristiš samo kad vodu saugaš. Ak su krupne stvari bez dodatne prašine, ok, al ak ima i sitne prašine uz to, brzo zapuniš filter pa može doć do problema.
![]() |
#4658 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4659 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#4660 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Sta je najbolje uzeti od ovih usisivaca za radove po kuci tipa busenje itd? Zao mi nesto da Miele koristim za te stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#4662 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Crkla mi SDS+ udarna bušilica i baš taj dan u Lidl došla Parkside performance za 60€. Kupio, išao testirati, vratio. Nije u stanju izbušiti 10mm u lakom betonu. Okrene pola kruga pa stane bez ikakvog pritiska. Pa opet zavrti pola kruga pa stane - gofno. Trebao bi preporuku aku udarne SDS+ bušilice s kojom će se raditi uglavnom u betonu. Imam 3 Einhell baterije, ali ako je neka druga bolji izbor nije mi problem imati bateriju i punjač samo za taj alat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4663 |
Émile Flournoy
|
Sa kojom baterijom si testirao i koliko je bila napunjena ? Ona stara "analogna" verzija koju sam koristio neko vrijeme sa 4 Ah batkom je imala osjetno više snage od 18v plavog Boscha-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4664 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Ne znam koji je trenutno model u prodaji ali crna aku performanse udarna bušilica je odličan alat i naradila se kod mene, a bušila je dosta fi 12. Čini mi se da je nazivno bila 3J (D4 mislim) i bogami u usporedbi sa strujnim Boschom od 3J ne zaostaje puno. No ne mislim da sam je koristio ikad sa manjom baterijom od 8Ah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4665 |
Banned
Datum registracije: May 2019
|
Za beton obavezno hilti svrdla, spasavaju i nerve i ledja Ja imam bosch gbh 2-21 i sa hilt svrdlima nema betona kojeg nece izbusit. kad su udarne busilice u pitanju tu uvijek idem na kabel... baterije su slabe za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#4666 |
Banned
|
nemojte se zajebavati s tim jeftinjacima kod busenja betona da ne naletite na armaturu pa vam polmi ruke za beton trazite kvalitetan alat sa clutch zastitom protiv prenosenja okretnog momenta u ruke ako zapne u armaturi Zadnje izmijenjeno od: dyas. 21.06.2025. u 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4667 |
Émile Flournoy
|
Nema do Hilti Hiltice ? ![]() Sa crnom Parksajdicom i 4Ah baterijom sam prolazio kroz deke bez problema, to je bio onaj zadnji ili predzadnji model prije nego su se počeli furati na membranske tipke. Plava 18v Bosch je smetje, nema snage. Sa 36v modelom sam kratko radio i nije loša, lagana a po snazi tu negdje kao tadašnji Parkside. Sa 18v 2.1 J XR Dewalt-icom i Bosch-ovom križnom puntom sam se na poslu nabušio zidova i zidova, nema gdje nije prošla. Lagana, dosta snage i baterija traje dugo. Samo što košta 600€ u kompletu sa dvije baterije a to je poprilično skuplje od Parkside-a pa je isplativosti za pokućnu upotrebu upitna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4668 |
Banned
|
hilti stvarno ima najbolja svrdla, ko je jednom busio beton s njima nikad mu na pamet nece pasti koristit nesto drugo... sad zaozbiljno, zeleni bosch je kvalitetniji i manje se kvari od parkside. Plavi se ne moze niti poredjivati i definitivno nije smece snaga alata ne ovisi toliko o voltima baterije koliko o watima samog alata... ocito si kupio najjeftiniji moguci bosch od 18v pa zato i nije bilo snage. Bosch, pogotovo plavi, je kvalitetan gotovo neunistiv alat i to utjece na cijenu pa mozes i njega naci jeftinijeg ali ne ocekuj neku snagu, barem mozes biti siguran da ti nece crknuti kao parkside. Parkside je proizvod lidlovog vrtnog centra, za po doma moze odraditi posao ali ne moze se ni mjeriti s bilo kojim drugim proizvodjacem alata cak ni s onim slabijima tipa metabo ili einhell Zadnje izmijenjeno od: dyas. 21.06.2025. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4669 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2021
|
Citiraj:
Koristim Hilti TE-10, TE-10A, TE-6 A36 (e to je ugodan stroj), TE-3 M... Imam sve baterijske SDS+ od Parkside, ali ova koja je trenutno u Lidl HR trgovinama, ta moja još čeka prijevoz iz DE. Nisam mislio da bude tako brzo u ponudi kod nas pa sam je kupio u Njemačkom Lidlu jer je i cijena bila sa popustom. Pogledaj sada u Lild.de, cijena joj je 100 eura. Vrlo važno ti je svrdlo. Koje svrdlo koristiš? Parkside SDS+ su čisto ok. Kod tebe je vjerojatno problem baterija i/ili svrdlo. https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...ge%2Fh10067531 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4671 |
Debeli gad
|
Radi se o Parkside Performance udarnoj bušilici koja je trenutno u Lidlu 60€. Piše da joj je snaga udarca (mislim) 1,9 J. Na nju je bila stavljena skoro nova 8 Ah baterija koja na svim ostalim alatima odlično radi. Moj zaključak je da je bušilica došla neispravna. Okrene dva kruga pa stane sekundu pa pola kruga pa stane 3 sekunde pa krug pa stane... Nekako mi se glupo čini opet uzeti istu. Kaufland u ponudi ima neku koja nazivno ima 5+J udar ali ogromna je i ima više od 5kg i nekako mi se čini da su podaci o snazi lažirani jer ni jedan drugi proizvođač nema tako jaku bušilicu u kategoriji 18-24V baterije. Kod ove manje koju sam kupio sve mi se više sviđa, osim činjenice da ne radi. Svrdla sam koristio KWB professional (crno pakiranje) s X glavom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4672 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Imam Parkside bušilicu 10.7V iz 2010. Koristila se dva-tri puta godišnje ako izuzmemo hrpu korištenja kao baterijski odvijač. Još uvijek ima na sebi tvorničku Li-Ion bateriju. Još uvijek radi iako je pred kraj - motor malo zasmrdi kada se dulje koristi. Parkside je tamo negdje od 2018. godine otišao u krasan klinac. Do tada je to bio uglavnom ok hobi alat. Sada od prvog dana nije dobro. Nekad su alati iz Lidla poput ključeva, gedora, odvijača i sl. bili OK. Sada… ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4674 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Probao Hikoki. Radio s njihovim aku alatima dva popodneva. Aku štemalica,kutna brusilica i udarni odvijač te na struju velika bušilica/štemalica od 10,5J. Pao sam na dupe i sad mi žao šta sam dosad kupovao. Da nemam sad šta imam ne bih sekunde mislio. Za mene nevjerojatno ozbiljni i dobri alati i ništa lošiji od DeWalta i ekipe "u vrhu",naprotiv,meni je ovo dosta bolje a jeftinije. Ime malo odbija ali to je Hitachi zapravo a on nije mačji kašalj. Izvrstan alat. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4675 |
Debeli gad
|
Meni je poznanik savjetovao Ryobi kao nekakav best buy aku alat. Samo kad vidim cijene kod nas su već došle u rang Bosch-Makita-Metabo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4676 | |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
![]() Veća baterija može isporučiti više struje s manjim gubicima, na gladnim alatima kao kutna brusilica ili spomenuti "hilti" se može ipak nešto osjetiti. Recimo imam aku Milwaukee kutnu brusilicu i crnu Parkside, iste specifikacije na papiru. Milwaukee radi sa 5Ah a crna sa 8Ah i Parkside je nešto bolja. Ono, baš u identičnom poslu kad se radi, paralelno jedna pored druge. Znači, ne trajnost naravno nego snaga. Još što ta crna ima ravnu glavu činilo bi je ukupno boljim alatom u toj usporedbi, da nema debilne membranske tipke... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4677 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
S većom baterijom alat vuče manje struje iz pojedine ćelije jer ih ima više pa se manje griju i dulje traju. To je gotovo pravilo kod jeftinih alata. Neke su u stanju dati jako velike struje ali te u pravilu imaju manji kapacitet. Inače sve ovisi kakve ćelije su u baterijama odnosno o internoj konfiguraciji baterije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4678 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
sds busilice ne trose toliko, imam i ja makitine alate, na puhacu lisca i kutnoj brusilici se najvise osjeti ta razlika s vecim kapacitetom/strujom u baterijama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4679 |
Debeli gad
|
Veća baterija daje veću snagu alata. Kod nekih Einhell alata u brošuri piše kolika im je snaga s kojom baterijom. Primjera radi, aku odvijač/bušilica mi s baterijom od 6Ah bez ikakvih problema do kraja zavije široki i dugi vijak u drvenu gredu dok isti alat s baterijom 2Ah dođe do pola i stane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4680 |
Émile Flournoy
|
Jap, Crna 20v Parkside brusilica ima osjetno više snage sa 8Ah baterijom u odnosu na 4Ah. Trebalo bi biti isto/slično i kod drugih proizvođača. Jaki alati vuku masu struje iz baterije i bilo bi dobro sa kontakt spray-om redovito čistiti one kontakt-listove od prašine i prljavštine. Meni su na crnoj sabljarki nagorili kad sam ju preforsirao dugotrajnim radom pod velikim opterećenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|