|
![]() |
#38198 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38202 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Imam neki češki koji evo radi tri godine. Zadnji silvercastov iz lidla je krepao tjedan dana prije isteka jamstva. p.s spam obrisan. Popovnje o štetnosti pržene hrane, prerađene ostavite za neke druge teme. Jasno je svima kaj je zdravo, a kaj ne. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38205 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Pa sutra budem napravio čušpajz sa kobasicom i prsnim vršcima...
![]() |
#38207 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nikad! Sent from my CPH2653 using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#38208 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#38209 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Produženi vikend izlet, iznajmljena koliba usred šume. Zaboravio provjeriti kakva je pećnica i kakve su tave i suđe. Na kraju pekao krumpir u pećnici na plin (aj ti znaj kad je i kaj je 200 stupnjeva), a steakove na plinu bez termometra ![]() Mali izlazak van zone komfora, ali ispalo je točno kak treba Nakon tog, izlet u Cheddar i isprobavanje sladoleda od Cheddar sira (nije se ništa topilo, pa mislim da je bila kugla sira u kornetu, a ne sladoled. Začuđujuće odlično ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38213 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Može preporuka za neko "obično" pizza tijesto koje ne moram njegovat 7 dana. Konačno sam upogonio peć, pa isprobavamo i učimo se. Hrpu grešaka ispravljamo na teži način ali ide ![]() tnx
![]() |
#38214 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
500g brasna, ja korostim ovo https://www.konzum.hr/web/products/k...o-manitoba-1kg 350ml vode 10g soli 5g secera 10ml masl. ulja 3.5g suhog kvasca ak mislis pecinkroz par sati ili 1.5g ak mislis zamijesiti, ostaviti prek noci u frizideru i peci drugi dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38216 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38217 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako je riječ o pizza peći s temp od 400 stupnjeva C, ja bih smanjio vodu. Hidratacija od 70% je možda previše za takvu peć. Tu se pizza kratko peče. Također iz mog isustva šećer suvišan, soli ponekad to bude i previše ak oradiš pizzu s dosta slanim sastojcima (pršut recimo) Ja doma nekad stavljam i više od 70% vode jer pečem u klasičnoj pećnici na 250 stupnjeva C. Za jaku pećnicu je uglavnom 60-65% ok. @Pupo, a za postupak da dobiš dobro tijesto, uz dobro brašno, moraš se malo i potrudit. Moja osnova je: 500g brašna 70% vode 10g soli 3g suhog kvasca jušna žlica maslinovog ulja (bitno za smau teksturu, omekšava tijesto i lakše se s njim radi) Tijesto radim cca 13-14 sati prije pečenja. Ako radim za ručak onda pripremam večer prije, ako za večeru, krećem ujutro. Prvo pomiješam suhe sastojke, prvo brašno i sol, dobro promiješam, tek onda dodajem kvasac i promiješam. Onda dodajem vodu (mlaku, 28-30 stupnjeva) i maslinovo ulje. Sve ručno grubo i žustro ispremiješam desetak minuta u posudi, onda iskipam na blago nauljenu površinu, nauljim ruke i stretch and fold pa formiram kuglu koju stavljam natrag u nauljenu posudu s poklopcem i ostavim preko noći. ujutro opet nauljim ruke, iskipam tijesto van i izlupam po stretch and fold metodi par minuta, natrag u posudu u jednoj kugli. Nakon dva tri sata vadim van, formiram bule i ostavljam ih da se "odmore" ( vrlo važno, nek odstoje bar sat vremena), i nakon toga ide proizvodnja. brašno - meni se najbolje pokazalo Molino Caputo, Pizzeria ili Nuvola. ima ih za kupiti u ZG u Mangia-i u Medulićevoj ili Gastronomica kod placa na kvatriću.
![]() |
![]() |
#38218 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#38219 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Danas smo se nekaj zaletili u Krapinu i žena bila gladna, pa je našla Kramberger Znači, srce Zagorja, Krapina, žena se narajcala na racu s mlincima. Uđemo unutra - svira klapa, konobar nijedan ne zna nit reći kaj, nisu imali racu s mlincima ali mlinci koje smo naručili bili su suhi, neslani, baš onak sve suprotno neg kak bi mlinci trebali biti. Generalno klopa je onak, nit vrit nit mimo. Recenzije definitivno lažu. Čak bi i to nekak probavil, ali as ti gospe pisma ae usred Zagorja - mam me prehitilo. Trebali smo kod Đurđe otiti i probati, morti bi bilo bolje
![]() |
#38220 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Eh... i Zagorci zgubili kompas...
![]() |
|
|