Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2025., 09:35   #5281
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Postoje i klime bez vanjske jedinice (integrirana je u unutarnju). I dalje se buse cijevi prema van za zrak, a koliko sam citao nesto su glasnije u radu.

Nisam ih istrazivao, samo sam cuo za njih:
https://klimatizacija.hr/proizvodi/k...jske-jedinice/
Staro 17.06.2025., 09:39   #5282
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@master hrc,
nije to odvlazivac, to je ovlazivac LOL. prestrasno kakva gofna izmisljaju.

nemogu pomoci jer o unutarnjim jedino sto znam jest da su bacanje love. bucno, skupo, glomazno gofno, IMO. imao stari jednu u stanu godinama (Milano) jer nisu kao suvlasnici dali da se nagrduje fasada. stari jadan trpio godinama. onda su odjednom pocele nicati po fasadi bez da itko ista pita pa je i on pod stare dane stavio miceka i neka je. sto je najbolje cijela strana fasade gdje je on stavio klimu puca u sredinu zgrade, znaci ne vidi se uopce sa ulica itd, samo sa privatnog parkinga od te i susjedne zgrade. ma ludilo.

dali ste probali vidjeti sa suvlasnicima dali se slazu da se stavlja klima? ako je odg da, onda krenete prema ostalim sluzbama. pisite dopis, zalite se, zdravlje ovo ono... treba se borit ljudi, ne trpit. to je cisto dovodenje zdravlja u pitanje.
svaki put kad pocnem razmisljat o tome dode mi slabo.
ja osobno nemam te probleme jer sam klime davnih dana stavio na balkone u zgradi pa mi puca... ali neki nemaju taj luksuz. neki nemaju balkone i mogucnost skrivanja.

edit: kad vidim ove olimpia-e i slicno, i njihove cijene, slabo mi dode odmah. nedavno sam istrazivao malo oko toga jer mi se jedan kunuo u to. nadite manual service ili slike unutrasnjosti ili nesto i zavirite unutra u to. slabo ce vam doci. to je preskupa igracka i nista vise, IMO. prodaju naivnom i napacenom narodu floskule, a nikakve institucije i zastita potrosaca ne reagiraju, ako to uopce postoji u ovoj prciji.
Staro 17.06.2025., 09:50   #5283
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ma kakvi, nemozemo ni rolete sa vanjske strane staviti. Jednostavno je to tako ovdje. Nemam izbora nego uzeti neku mobilnu. :/
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 10:02   #5284
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

boze sacuvaj.

sad sam tek skuzio da nisi HR.

Ak su tako striktni onda ti nece dat ni da izbusis fasadu za odvod pretpostavljam za ove famozne olimpia-e.
mozda jedina opcija staklo preradit da ima na sebi otvor za spojit cijevcugu. tako je moj stari rjesio. on je imao pravu ogromnu mobilnu klimu koja mu je zauzimala valjda 1m2 ionako premalenog stana. bucna za pop, a kostala ko dobra unutarnja jedinica. to je bilo pred 15ak g. otisli su u manje dimenzije sad sigurno, al kvlaiteta isto isla dole to sam siguran. glavno da oni pisu da je to eko, da briselski hoštapleri budu zadovoljni.
Staro 17.06.2025., 10:07   #5285
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jok, nikakvo busenje. Ima onih cijevi koje dolaze kao sa malim "zastorom" koji se stavi na otvoren prozor na V. Tako da ce morati biti tako nesto. Gledao sam testove i ima solidnih po pitanju hladjenja, a buka se krece od 45-65 decibela. Ali cijene su brutalne. Od 250 pa do 900 eura.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 10:15   #5286
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova

edit: kad vidim ove olimpia-e i slicno, i njihove cijene, slabo mi dode odmah. nedavno sam istrazivao malo oko toga jer mi se jedan kunuo u to. nadite manual service ili slike unutrasnjosti ili nesto i zavirite unutra u to. slabo ce vam doci. to je preskupa igracka i nista vise, IMO. prodaju naivnom i napacenom narodu floskule, a nikakve institucije i zastita potrosaca ne reagiraju, ako to uopce postoji u ovoj prciji.

99.9999% ljudi apsolutno ne zanima kako se klima rastavlja i jel se ventilator moze vadit il ne moze, bitno im je pritisnit tipku HLADI i da klima hladi, a kad je treba ocistit zvat ce majstora koji će je očistit i onda su mirni iducih (nekoliko) godina. Svaka klima ce hladit, imao sam samsunga 20 godina star i hladio je, super je hladio. Zamjenjen je jer su ga pri renovaciji skidali i jer je onaj stari plin pa niko nije mogao nadopunit.
Imam daikina, grije i hladi, apsolutno me ne zanima kako se skida ventilator, iskreno nisam niti gleda, mozda je lagano mozda tesko, ali najlakse je da je pospricam sa kesom ko c-shadow i vozi miki.

Imam te nesretne olimpie splendid, hlade, dapace, odlicno hlade, jer je midea, koja odlicno hladi. Jedna je puštala plin negdi lagano, zbog instalacije, popravljeno i dalje hlade odlicno, bolje mi ne treba. Grijanje nije bas nesto, al moze dogrijat ako nije bas mrzlo.

A na drugu stranu zet mi je uzeo miceka, prve dvi godine nije ni radila, jer je bila po servisima prvo vanjska pa unutarnja pa obe pa je vracena smrdljiva pa opet na servise pa je vracena rasklapana cijela eno i sad mu plastike ne stoje dobro i apsolutno ga nije briga, zovne covika da je očisti svake 2 godine i to je to.

Bi li bilo bolje da su sve napravljene da se lako sve vadi i čisti, bi, bilo bi dobro i da na mobitelima i laptopima mozes bateriju prominit bez rastavljanja svega, al ocito ne zivimo u tom dobu vise, nego cost cutting + profit, a 99.9999999% ljudti to niti ne zanima, pa čemu onda izmišljat

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 17.06.2025. u 12:26.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 10:58   #5287
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
dali vam radi MELCloud?
od jucer kad me odlogiralo se nemogu ulogirat uopce (updejto app):-(.

edit:
ovo je smjeh zivi.
na kompu se bez problema ulogirao.
probam na drugom mobu, ista stvar, nemos se logirat. koji k nije mi jasno.

Radi, jučer sam drkeljao po appu.
Za razliku od Daikina koji ima stvarno kvalitetni app, ovaj od Mitsua je smeće.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 14:08   #5288
toshiro
Registered User
Moj komp

Netko drka na Anu de Armas a netko na novu klimu, ukusi su različiti
toshiro je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 15:15   #5289
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Kakva je ovo cijena za ovu klimu: https://www.mall.hr/klima-uredjaji/m...ima-ure-aj-set

Znači Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VGKP za 800€. Cijene u drugim trgovinam su oko 1300+€ samo nisam siguran ima li neka caka i jesu li to baš iste klime jer negdje piše ovo MSZ, a negdje MUZ.
Ovo je bila greška u cijeni, ispravili sad na 1200€
Staro 17.06.2025., 15:30   #5290
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Koliko komada si naručio po jučerašnjoj?
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 15:54   #5291
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Ma jednu uzeo, nisam ni platio, nego rekoh naručit ću, pitat ovdje pa onda platit ako bude dobar deal.
Staro 19.06.2025., 21:32   #5292
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Daikin perfera, 60tak m2 maks. hladi prizemlje i gornji kat, temperaturu sam podesio na 24c, prizemlje je 24c, gornji kat gdje se nalazi klima, 23.7c.
Potrošnja nakon cca 3h10min. 231w a vjerujem da će to možda ić još nekaj dolje . Inače je temp.u kući oko 27-28c pa je klima i više neg dobrodošla.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20250619_211922.jpg‎
Views:	98
Size:	1.80 MB
ID:	28255   Click image for larger version

Name:	20250619_211718.jpg‎
Views:	77
Size:	1.71 MB
ID:	28256  
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2025., 13:29   #5293
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Ekipa kako to ide s garancijom za klimu, šta trebam pitat majstora kad ga kontaktiram da znam da on ima “dozvolu” ili šta već za ugradnju moje klime? Pretpostavljam da mi mora izdati račun za montažu?
Staro 20.06.2025., 13:31   #5294
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Da li netko od vas ima iskustva sa ovim innolab sredstvom za čišćenje? Do sad sam koristio coil disinfectant i on odrađuje posao jako dobro, no cijena mu iz godine u godinu raste i dosta je skuplji od ovog innolaba. E sad, ne želim na svojoj koži potvrditi staru poslovicu "tko kupuje jeftino, kupuje dvaput", pa molim nekoga tko ima iskustva s innolab pro sredstvom da napiše da li dobro dezinficira i ima li kakvih neugodnih mirisa. Hvala.

https://www.hgspot.hr/sredstvo-za-ci...lab-pro-5l-oxy
Staro 20.06.2025., 13:33   #5295
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Prvo ti je mora htjeti ugraditi iako je ovlasten za nju, jer on nema nista od te klime koju si ti kupio negdje jeftinije i nije neobicno da odbiju. Ako si uspio u tome, onda ti lupi pecat u knjizicu. Da bi jamstvo vrijedilo, svake godine lagano pecat u knjizicu i to je to.
Staro 20.06.2025., 19:18   #5296
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Pitao majstira, može moju ugradit, al mi buraz kaže sad za ovaj novi zakon da nema stavljanja vanjske jedinice sa strane kuće gdje je cesta. Ima netko iskustva s time, druga strana mi nije opcija. Je li moguće sakriti na balkonu da se ne vidi od ograde na balkonu?
Staro 20.06.2025., 19:47   #5297
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Ovisi o tumačenju kako u kojem gradu.
Dobio sam tumačenje da može na balkon iza ograde ako se ne vidi.
Ali ima caka - ne smiješ niti cijevi odvoda kondenzata staviti da se vide
Tumačenje koje sam dobio je da jedino može na fasadu ako se svi stanari dogovore, naprave projekt i ugrade se sve klime po jednoj vertikali i stavi zaštita oko toga.
Meni bila ideja ugraditi na balkon, ali gore ispod gornjeg balkoma i zatvoriti nekom rešetkom da se ne vidi. Problem je bio što mi tako nijedan klimaš serviser ne želi ugraditi. Svi se boje kazni
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2025., 20:28   #5298
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

to ce sad postati standardne nocne more. ljudi koji su u stanovima u zgradama su u najmanju ruku naje.
a ovo da nemos na balkon ako je skriveno, kao sto imam ja npr., mi nije bas jasno. ak je skriveno, onda je skriveno hebo ga vrag.

vec vidim da cemo napokon morat pocet sami ugradivati klime. tu ce bit love za ove jeftilene.
pazi nebuloze ovo za odvod, znaci nesmijes stavit kanalice da se vide, ok, znaci sad ce svi spajat na pod balkona i lijepo neka curka i dalje dole po ljudima kroz odvodnu rupu balkona. mislim ono lol.

@c-shadow, zahvaljujuci kretenoidima u vladi nesmijes ni zatvarat ni dodavat nista na balkonu. mislim da mozda cak ni tendu nismijes vise dodat.
Staro 20.06.2025., 20:40   #5299
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Kad smo već rasturali podove i radi se glazura ispočetka, odvodi 3 unutarnje idu po podu. Za vanjsku moram pogledati kako to misle izvesti
Ali da, niti tendu ne bi smio iako je i to lokalno uređeno. Ja recimo moram staviti smeđu stolariju i ne smijem rolete nego škure/grilje
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2025., 20:43   #5300
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

A ček to je radi drugih stanara u zgradi? A što ako je to u pravilu obiteljska kuća s tri stana i svi smo obitelj, jedan je vlasnik kuće? U pravilu se nemam s kim što dogovarati jer smo svi obitelj i nikome to ne bi smetalo.
Staro 20.06.2025., 21:54   #5301
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Zar nije da taj zakon vrijedi samo za stanove/zgrade, ne i privatne kuce (jos)?
Staro 20.06.2025., 22:13   #5302
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

da, za sad he he.

ALI, AFAIK kuca koja ima 4 ili vise stanova i etazirana je, sada je zgrada i prati je sva popratna problematika (pricuva, predstavnik, suglasnosti,... - nesto od toga, ne sve, nemogu se sjetit sad detalja).
Staro 21.06.2025., 01:34   #5303
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

A onda ne ulazimo mi još u to jer ovo nije etažirano i računa se kao jedna kuća bez stanova unutra.
Staro 21.06.2025., 08:41   #5304
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Samo rokaj, nisi zgrada.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2025., 17:46   #5305
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ljudi, jel ovo valja kaj? Za mjerenje potrošnje struje, uštekao klimu u mjerač, čisto me zanimalo.

https://www.amazon.de/VOLTCRAFT-SEM6...9-71f94c5e21a6
Imam doma jedan koji mi zauzima drugu utičnicu, pa sad gledam da bih uzeo neki manji.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2025., 08:25   #5306
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Imaš od tuye za par eura nešto slično

https://vi.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A

Ja koristim ovako nešto složeno unutar klime

https://vi.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A

radi...
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2025., 19:46   #5307
rogi2
Registered User

Datum registracije: Jul 2023
Unutarnja jedinica kao da puše na mahove, ne puše ujednačeno. Što bi moglo biti razlog?
rogi2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2025., 20:10   #5308
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

"Ispuhuje se", tako mi kaze majstor. Kako sta nemam pojma. Meni dvije hyundai tako rade samo po ljeti kod hladjenja. Zanimljivo, prvih par mjeseci hlade i rade oke i onda odjednom pocnu tako puhati kao neki propuh. Evo jedna u sobi mi je vec pocela tako raditi, a ova u uredu zasad samo povremeno je cujem. I ona ce uskoro.

Nije do cistoce, nije do filtera, sve je odrzavano i cakum pakum. Uvijek ista temp, isti vent, sve iste postavke od 1.5 do 1.10...
Staro 02.07.2025., 09:38   #5309
Titištajn
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
Možda je dostignuta željena temperatura pa klima povremeno lagano promiješa zrak da vidi da li se mora uključiti.
Titištajn je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2025., 07:45   #5310
Elder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Dajte mi recite je li puno dat za postavljanje dvije klime 600e + 150e troskova materijala. Vanjske jedinice se ne postavljaju na visoko te idu jedna pokraj druge. Cjevi bi im trebalo max cca 2m. Neznam meni se cini malo puno, al nisam u tome i neznam kao se uopce cijene krecu.
Elder je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na