Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2025., 22:56   #5251
Elder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Hvala
Elder je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 01:21   #5252
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Kakva je ovo cijena za ovu klimu: https://www.mall.hr/klima-uredjaji/m...ima-ure-aj-set

Znači Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VGKP za 800€. Cijene u drugim trgovinam su oko 1300+€ samo nisam siguran ima li neka caka i jesu li to baš iste klime jer negdje piše ovo MSZ, a negdje MUZ.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 16.06.2025. u 01:51.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 07:01   #5253
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
AFAIK MSZ/MUZ nije bitno nego ovo AY...
ja imam SF, HR i GE. sve su iste iznutra i isto se rastavljaju.

DW izbjegavati, po rjecima servisera jer je to najnizi rang i navodno nije micek uopce. kakve su iznutra pojma nemam.

sumnjam da je vise ijedan micek made in japan tak da to nebi ni gledao.
moja 2 SF-a - made in thailand
HR - made in turkey

nesto mi zvoni u glavi da je AY nasljednik SF-a (provjeri), a ako je tako to je top klima jer SF-ovi su bili/jesu malo visa klasa i serviser se kune u njih. cuvam 2 komada ko oko u glavi.
Staro 16.06.2025., 08:07   #5254
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova

nesto mi zvoni u glavi da je AY nasljednik SF-a (provjeri), a ako je tako to je top klima jer SF-ovi su bili/jesu malo visa klasa i serviser se kune u njih. cuvam 2 komada ko oko u glavi.
Ima veze MSZ/MUZ - jedna je oznaka za unutarnju a druga za vanjsku jedinicu. Zna se dogoditi da se ekipa zaleti i kupi samo jednu od te dvije jer je "jeftinije" pa kad dođe dostava doma onda je ku ku le le
Ali konkretno u ovom slučaju piše da je set unutarnja i vanjska tak da nema beda.
AY serija je nasljednik AP serije i spada u višu srednju klasu. Iznad njih su LN i slilčni fensi modeli (KirigamineZen) ili RW serija za grijanje
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 08:15   #5255
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Revolver3844 Pregled postova
Nemoj bacat pare
Centar tehnike 3.5kw Vivax 340e na akciji je
Nema ništa jeftinije?
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:35   #5256
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

@shadow,
sta ta toshiba nema vijak unutar turbine nego moras cupat sve ono desno oko motora ili je neki drugi problem?
jel se vadi barem kadica dole sva?
da ti nije rjesenje onda famozna vreca i opako pranje turbine na mjestu. jest da ces se izhebat sa kistom, al mozda je moguce, AKO kadica ide dole pa dobijes veliki otvor za pristup.

Ovako ti to izgleda na staroj toshibi daiseikai...

Kadica dolje i stražnja strana je sve u jednom komadu. Ne može se samo kadica skinuti da se dođe odispod do turbine.
Skidaju se prednje plastike, treba otpustiti isparivač i desno nešto oko elektronike i motora i ovaj bijeli bočni dio u kojemu leži osovina od turbine. Diignuti naravno isparivač gore (i to dosta čega se svi boje), onda se izvadi ta bijela plastika koja je ustvari dvodijelna. Nakon toga bi turbina trebala ići van na tu stranu. Kod mene nažalost nije išlo jer se šaraf koji drži turbinu na osovini motora nije dao odšarafiti. Imbus 2.5, ali jednostavno nije išao. Nemam pojma kako su ga to serviseri prije zategnuli, ali fakat nije bilo moguće.

A ta bijela plastika je s*ebana za vratiti natrag kad se izvadi van jer se sva rasklopi:

Ova donja "rešetka" gdje su lamelice koje reguliraju strujanje zraka lijevo-desno isto ne ide van. Integrirano sve u tu stražnju crnu plastiku/kadicu.
Imam servisni manual od toshibe i nema niti unutra kako se to skida.

Na kraju balade stavio dolje jednu od onih vrećica s aliexpressa, crijevo dolje u kantu.
Prvo usisao usisivačem s četkom.
Udario ZEP pjenušavim sprejom s dugačkim nastavkom po isparivaču i dolje po turbini. Isprao vodom pod tlakom i tako dvaput.
Turbina čista koliko može, nije 100, ali je 98%
Ispuhao kompresorom višak vode i ostavio par sati da se osuši. I opet je turbina izbacila još vode van odnekud
Radi ko urica, hladi ko blesava.
Izgleda ružno na fotkama, ali klima je bila prašna dosta po isparivaču. Nije se gasila radi grijanja od kraja 10. mj pa negdje do proljeća

BTW, klima najesen puni 20g.

Čistim je sam svako proljeće ili jesen, kako se sjetim jer su serviseri davno prestali biti zainteresirani da to dođu obaviti. Nema grama plijesni nigdje na klimi.
Više radi grijanje pa valjda zato. A za hlađenje ono što smo već spomenuli - automatski suši isparivač svaki put kad se ugasi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2025-06-16_09-10-34.png‎
Views:	316
Size:	333.5 kB
ID:	28247   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2025-06-16_09-08-18.png‎
Views:	322
Size:	547.5 kB
ID:	28248   Click image for larger version

Name:	2025-06-16 09_23_40-Greenshot.png‎
Views:	321
Size:	452.6 kB
ID:	28250   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2025-06-16_09-26-06.png‎
Views:	312
Size:	94.2 kB
ID:	28251  

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 16.06.2025. u 09:41.
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:44   #5257
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Izgleda horror. Drzi je i čuvaj dok ide. Peri tako sa vrecom. Hebiga šta reci, osim da neki inžinjeri nemaju mozga ni viziju kako i sta...
Ja se samo nadam da mitsu bude drzao isti dizajn jos puno godina i imat ce vjernog kupca.

Sto se tiče vijka, zna djubre zapec. To mi se nije desilo, al mi se desilo da sam poceo skidat turbinu sa osovine i na pola puta blokada. Na Whirlpool klimi. Izhebo se ko majmun. Stari napravio specjalni alat za to iščupati. Rjesili, oprao, klima radila cijelu sezonu ko nova i onda pred sljedecu sezonu krepala elektronika (imala klima kakvih 15ak+ g). Hr na njeno mjesto dosao.
Staro 16.06.2025., 10:01   #5258
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Taj princip vadjenja turbine na toshibi izgleda identicno kao vecina jeftinijih klima koje sam vidio. Nisam se bas nagledao skupih klima u zivotu. Ne kazem da ne valja toshiba, samo taj dizajn je zapravo nekako normalan i uobicajen pa se ne cudim.

Nedavno smo ozivili jednog mitsu heavy ind. starog valjda oko 15ak godina. Riknula elektronika, moj klima majstor ima nekog majstora za elektroniku, za par dana nosi repariranu plocicu nazad i sve sljaka. Promjenio neke elemente na njoj, nisam puno pitao. Punica presretna, to je najbitnije

E sad, pitam se ja kome bi se to danas dalo raditi. Ovaj mi kaze "ma ne radi ti taj elektricar sa svakakvim smecem, lik bira posao koliko ga ima".
Staro 16.06.2025., 10:29   #5259
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Izgleda horror. Drzi je i čuvaj dok ide. Peri tako sa vrecom. Hebiga šta reci, osim da neki inžinjeri nemaju mozga ni viziju kako i sta...
Ja se samo nadam da mitsu bude drzao isti dizajn jos puno godina i imat ce vjernog kupca.

Sto se tiče vijka, zna djubre zapec. To mi se nije desilo, al mi se desilo da sam poceo skidat turbinu sa osovine i na pola puta blokada. Na Whirlpool klimi. Izhebo se ko majmun. Stari napravio specjalni alat za to iščupati. Rjesili, oprao, klima radila cijelu sezonu ko nova i onda pred sljedecu sezonu krepala elektronika (imala klima kakvih 15ak+ g). Hr na njeno mjesto dosao.

Da, takvu sam preporuku dobio od servisera. Tjeraj dok ide i mijenjaj.
Treba biti jako oprezan s rastavljanjem tih starih klima... plastike postanu krte od vremena i pucaju jako lako. Jedan od razloga zašto ih serviseri ne vole rastavljati, popuca neki kritični dio i onda su u problemu.
Samo što ovo je bila jedna od top modela toshibe tada i dosta skupa klima, nije bio neki jeftinjak. Iskreno se nadam da su poboljšali dizajn u međuvremenu - iako vrlo vjerojatno da neću više kupiti toshibu
Vjerojatno će biti zamjena te klime uskoro. Ne želim doći u situaciju da krepa usred sezone grijanja recimo
Staro 16.06.2025., 10:29   #5260
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Kakva je ovo cijena za ovu klimu: https://www.mall.hr/klima-uredjaji/m...ima-ure-aj-set

Znači Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VGKP za 800€. Cijene u drugim trgovinam su oko 1300+€ samo nisam siguran ima li neka caka i jesu li to baš iste klime jer negdje piše ovo MSZ, a negdje MUZ.
Citiraj:

DW izbjegavati, po rjecima servisera jer je to najnizi rang i navodno nije micek uopce. kakve su iznutra pojma nemam.

sumnjam da je vise ijedan micek made in japan tak da to nebi ni gledao.
moja 2 SF-a - made in thailand
HR - made in turkey

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Ima veze MSZ/MUZ - jedna je oznaka za unutarnju a druga za vanjsku jedinicu. Zna se dogoditi da se ekipa zaleti i kupi samo jednu od te dvije jer je "jeftinije" pa kad dođe dostava doma onda je ku ku le le
Ali konkretno u ovom slučaju piše da je set unutarnja i vanjska tak da nema beda.
AY serija je nasljednik AP serije i spada u višu srednju klasu. Iznad njih su LN i slilčni fensi modeli (KirigamineZen) ili RW serija za grijanje
Po klimakoncept vodicu cini se da je AY dobar upper midrange model https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...ruke-/3624/249

Citiraj:
COMFORT INVERTER DW
Novi i najpovoljniji Mitsubishi model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike za hlađenje i dogrijavanje prostora.

STANDARD ECO INVERTER HR
Dugogodišnji aktualni vrlo tražen model a bitna razlika u odnosu na DW model je što ima ugrađen Wi-Fi adapter. Također je kao i DW model primjeren za odlično hlađenje i dogrijavanje. Ne preporučujemo ga za primarno grijanje jer u grijanju na vanjskim temperaturama ispod nule može češće ići u defrost pa neće zadovoljiti a to je posebno izraženo na kontinentu jer je najkritičnija temperatura od 0 do 10°C kada je velika relativna vlaga u vanjskom zraku.

SUPER INVERTER PLUS AY
Nasljednik najpopularnijeg modela AP a koji je još bolji u grijanju a model AY-VGKP ima ugrađen Wi-Fi adapter i napredni Plazma filter. AY model rado preporučujemo za hlađenje i grijanje u svim uvjetima i za kupce kojima je bitan vrlo tih rad.

KIRIGAMINE ZEN INVERTER EF
Premium klasa koja je na tržištu prisutna više od 10 godina a do nedavno je bila Mitsubishijeva perjanica dok se nije pojavila LN serija.
Postoji u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji i spaja sve najnaprednije tehnologije za najzahtjevnije korisnike. Odličan je izbor za hlađenje i za primarno grijanje čak i u najtežim uvjetima.
Ima ugrađen 3D „I-SEE" senzor za kontrolu temperature u prostoriji unutar 752 zone te konstantno prilagođavanje uvjetima rada. Prepoznaje odsutnost osoba, te automatski prelazi u režim uštede energije.

KIRIGAMINE STYLE INVERTER LN
Najviša Premium klasa koju uglavnom kupuju kupci za osobnu upotrebu a jer LN serija trenutno pruža najveći mogući komfor u klimatizaciji. LN serija je izvrstan izbor za vrhunsko hlađenje i grijanje bez premca. Dostupna je u četiri boje: bijeloj, biserno bijeloj, crnoj i crvenoj.
Ima ugrađen 3D „I-SEE" senzor za kontrolu temperature u prostoriji unutar 752 zone te konstantno prilagođavanje uvjetima rada. Prepoznaje odsutnost osoba, te automatski prelazi u režim uštede energije.

ZAKLJUČAK:
Ako trebate klima uređaj niže cijene i nije vam primarno grijanje DW i HR model je odličan izbor. Od ovih modela možete očekivati vrlo stabilan i pouzdan rad te stabilnu temperaturu u prostoru. Što se tiče grijanja u priobalju gdje temperature ne padaju značajno ispod nule uglavnom će zadovoljiti osim u situacijama kada je velika vlaga u vanjskom zraku jer će tada često ići u defrost.
Ipak ako želite vrlo tih klima uređaj za hlađenje i za primarno grijanje preporučujemo najprodavaniju AY seriju a za najzahtjevnije tu su EF i LN modeli.
Staro 16.06.2025., 10:44   #5261
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

@xlr,
moj stari je jedan od tih kome bi se dalo takve gluposti radit. covjek je radio cuda.
sudericu electrolux servis otpisao pred 10ak g jer je otisla stampana ploca. zapalio se neki dio zbog kratkog spoja kao.

stari preuzeo, otpilio komadic izgorene ploce, prelemio, stavio/uklonio sta treba. suderica radi ko nova evo vec valjda 15ak g.

servis je tamo samo da prekrizi uredaj ili zamjeni modul/plocu sto u ovom slucaju nije bilo isplativo.

nema vise puno pravih majstora i servisera koji ulaze u bit problema ko nekad sto je bilo normlano. a i proizvodac otezava naravno sa nacinom izrade.

sami sebe shebavamo. eko teroristi nas prcaju sa agendama, a sa druge strane se dopusta ovakva proizvodnja umjesto da se vratimo na postavke od pred 30ak+ g kad se sve moralo moc popravljat.

@c-shadow,
ja se nebi brinuo usred sezone grijanja jer onda nema guzve i kroz par dana bis mogao imat klimu stavljenu, valjda.
neznam, steta je skidat dok radi, a radit ce mozda jos 10g obzirom da je to bila kvaliteta IMO.
peri i deri dok ide je moje misljenje. tako sam ja sa navedenom whirpool.
ovo za plastike se slazem, al opet nemora bit jer pred 15+g su radili kvalitetnije. imam jednu shitex feroli klimu bez invertera u spavacoj. upalim je valjda 10ak puta tokom ljeta pred spavanje 15ak min samo da ohladi. klima je ko nova. otvaram je i rastavljam svake godine. nista nije popucalo.

@prileee,
ko sto rekoh, HR da, DW izbjegavati po rijecima ducana/servisera. razlika u cijeni mi je bila minorna kolko se sjecam pa cemu rizikirat.
ovo sa MSZ/MUZ je tocno da, sjetio sam se kad ste napisali. i treba pazit na to da nebi bilo iznenadenja kod dostave lol.
svim tim vodicima kod ducana po netu ne vjerujem nista. samo c/p i drobe bezveze, cesto krivo iskopiraju.
vjerujte svojim ocima i iskustvima ljudi koji su ih otvarali.

super mi je kad napisu kobasu texta u smislu, klima sa venere, ima susenje prije gasenja, vauuu. boktemazo neznam kak ih nije sramota pisat nesto sto je jos pred 15g trebao bit standard za svaku klimu. ono ugradit tajmer od par min da se klima malo posusi. boktemazo.

prilicno sam siguran da mitsu mozete bez beda nac na jubitu kak se otvara i kak zgleda unutra. ak kadica ide dolje na klik/klak ko lego kockice to je to.

jubitu:
11

22

33
Staro 16.06.2025., 11:16   #5262
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:

@c-shadow,
ja se nebi brinuo usred sezone grijanja jer onda nema guzve i kroz par dana bis mogao imat klimu stavljenu, valjda.
neznam, steta je skidat dok radi, a radit ce mozda jos 10g obzirom da je to bila kvaliteta IMO.
peri i deri dok ide je moje misljenje. tako sam ja sa navedenom whirpool.
ovo za plastike se slazem, al opet nemora bit jer pred 15+g su radili kvalitetnije. imam jednu shitex feroli klimu bez invertera u spavacoj. upalim je valjda 10ak puta tokom ljeta pred spavanje 15ak min samo da ohladi. klima je ko nova. otvaram je i rastavljam svake godine. nista nije popucalo.

Ma da... pukao mi je ugao ove crne kadice... plastika je neka gusta, teška, podsjeća na bakelit tko se sjeća što je to. Zalijepio CA ljepilom s aktivatorom, zasad drži.

Po ovim videima mitsu se puno lakše rasklapa, to su mi i serviseri potvrdili.
Btw, ovaj lik na videu pod 22 to izgleda naživo radi... pred kraj videa još sastavlja dijelove, a ledice blinkaju

A ovo je najveća glupost: na toshibi da bi skinuo vanjsko oplošje ima 2 šarafa, zatim treba odispod stisnuti na 2 točno određena mjesta i povući cijelu kutiju horizontalno prema sebi. Ovo je skoro nemoguće napraviti sam - stiskaš palčevima ko manijak i trebaju ti još 2 ruke da povučeš sve k sebi. Ako ne povučeš 100% horizontalno nego malo prema gore, ide cijela klima sa zida...

Fora je što kad gledaš odispod ta mjesta za stisnuti su označena ovako.
Baš jednostavno za skužiti - ako znaš japanski
Gugl translate veli da tu piše "pritisni ovdje"

https://forum.pcekspert.com/attachment.php?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2025-06-16_11-10-30.png‎
Views:	282
Size:	65.1 kB
ID:	28252   Click image for larger version

Name:	2025-06-16 11_06_57-Greenshot.png‎
Views:	282
Size:	1.09 MB
ID:	28253  
Staro 16.06.2025., 11:35   #5263
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

puklo negdje pri vrhu komadic ili bas roknulo i dole negdje pa rizikiras pustanje kondenzata?

ak je ovo prvo who gives a...
ak je ovo drugo, a cuj, ak si dobro zaljepio deri dalje ja bi reko...

taj koji radi ciscenje pod naponom je pametnjakovic = kretenoid, IMO.
Staro 16.06.2025., 12:04   #5264
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Gore pri vrhu na uglu, ne smeta za kondenzat. Samo je šaraf na tom mjestu, ništa bitno. Pazim na to i znam rastaviti tu klimu, ali puklo je ovaj put. Plastike stare i postaju krhke, normalno je to.
Staro 16.06.2025., 14:26   #5265
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
prilicno sam siguran da mitsu mozete bez beda nac na jubitu kak se otvara i kak zgleda unutra. ak kadica ide dolje na klik/klak ko lego kockice to je to.

jubitu:
11
E na ovom videu se vidi koliko su zbrljali dizajn cijele te serije, i sprijeda i straga isparivač previše žulja plastiku. Svi limići su se posavijali, kod njega je još 10x gore nego kod mene. Prvo gadno za vidjeti, drugo blokira normalan tok kondenzata u kadicu, treće pucketa kod grijanja/hlađenja jer direktno dira plastiku.

Pucketanje se kod mene malo smanjilo kako sam pomaknuo plastike, a ako se opet vrati, ide špricanje nekom masti jer baš živcira i budi po noći, mislim ponekad da netko kuca po okviru prozora, baš ta u spavaćoj mi je najbučnija.

Citiraj:
taj koji radi ciscenje pod naponom je pametnjakovic = kretenoid, IMO.
Također sve pod naponom radim, znači kretenoid sam. Za čišćenje bez rastavljanja cijele jedinice realno ni nema potrebe isključivati napon, operem blower, kadicu, pošricam isparivač i to je to. Sva elektronika je zaštićena plastikama i treba dobro zaliti kako bih napravio neku štetu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 14:37   #5266
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

A jebiga stari cemu riskirati. Imas steker ili osigurac. First rule of safety.
Neznam ovo za finove i plastike odnosno nisam bio aware. Jako je gusto sve i kod mene al se nisam time zamarao. Picketanja ima al nista sto sam primijetio da smeta al doduše ne spavam sa klimom nikada. Neznam dal gostima smeta, nije nikad nitko spominjao.
Staro 16.06.2025., 14:46   #5267
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A čuj, od najudaljenije unutarnje do osigurača na kojem je samo klima i natrag imam 50 m, a kako gotovo nikad isti dan ne čistim sve unutarnje odjednom, tlaka je toliko hodati. Gotovo uvijek nosim rukavice pa nije problem.

Ne spavam ni ja pod klimom tih 3-4 mjeseca ljeti, ostatak godine se grije i klime rade noću.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 14:48   #5268
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Meni je samo ta jedna od cetiri klime toliko pucketala da sam je prestao koristiti po noci (soba). Postane naporno kada modulira i pali/gasi kompresor svakih 15min pa se sukladno tome i isparivac hladi/grije i tada dolazi do pucketanja.

Na kraju sam isao debagirati di to pucketa i slusati plastike... i ispalo je da je bilo dovoljno par vida koje drze masku malo olabaviti. Nula pucketanja! Sad je drzim i po noci, preporod otkad nema pucketanja. Strah me samo kad je sljedeci put budem servisirao da ne sjebem poziciju plastika i opet pocne pucketati
Staro 16.06.2025., 15:30   #5269
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Vide za plastiku su takve - ne treba ih jako stezati, plastika je elastična. Još kad ih stavljaš, ubaci u rupu i okreći u kontra smjeru dok ne klikne lagano, onda kreći stezati. Na taj način pogodiš točno u stari navoj, a nećeš urezati novi = dulje traje plastika i vide će dulje držati
Nego, kakva "modulacija" i paljenje/gašenje kompresora.... nije inverter nego neka obična klima?
Staro 16.06.2025., 15:35   #5270
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:

Gdje god drugdje gledam piše pored maz isto oznaka ay35 . Mislim da je ovo greška ipak
buljaka je online   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 15:49   #5271
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Ne kužim? Msz i muz označava vanjska/unutarnja jedinica. Ay35 je model. 35 je 3,5kW
Staro 16.06.2025., 15:51   #5272
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Gdje god drugdje gledam piše pored maz isto oznaka ay35 . Mislim da je ovo greška ipak
Kakva točno greška?

Edit: ja sam pitao šta mislite o cijeni jer mi se čini stvarno kao odličan deal za 800€ jer je u svim drugim trgovinama 1200-1300+€.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 16.06.2025. u 16:09.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 16:21   #5273
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Helou. Nisam nasao odvojenu temu pa se nadam da je ok da priupitam ovdje. Kupujem onu prijenosnu klimu jer nesmijem u stan staviti pravu klimu. Da, da, znam, glasne su i lose hlade ali jebiga bolje ista nego nista. Najvise me jebe kaj moram cijev staviti na prozor. Vidim sada da ima nekih koje imaju u sebi tank od npr 5 litara pa su mi upale u oko. Neki budget bi mi bio do 500ak eura. Ove bez cijevi su jos jeftinije, ima li netko mozda iskustvo iz prve ruke? Naravno da ne ocekujem cuda ali ono da prostoriju od 35 kvadrata koliko toliko drzi u uvjetima da ne umrem od sparine

Npr. Ovo je jedna od tih jeftinijih: https://www.amazon.de/Brandson-Luftb...5df12f8cd74d47
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 17:01   #5274
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Kakva točno greška?

Edit: ja sam pitao šta mislite o cijeni jer mi se čini stvarno kao odličan deal za 800€ jer je u svim drugim trgovinama 1200-1300+€.

Odličan nego šta. Imaju super cijenu i za 2.5kW te 4.2kW.
goran1985 je online   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 18:26   #5275
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Helou. Nisam nasao odvojenu temu pa se nadam da je ok da priupitam ovdje. Kupujem onu prijenosnu klimu jer nesmijem u stan staviti pravu klimu. Da, da, znam, glasne su i lose hlade ali jebiga bolje ista nego nista. Najvise me jebe kaj moram cijev staviti na prozor. Vidim sada da ima nekih koje imaju u sebi tank od npr 5 litara pa su mi upale u oko. Neki budget bi mi bio do 500ak eura. Ove bez cijevi su jos jeftinije, ima li netko mozda iskustvo iz prve ruke? Naravno da ne ocekujem cuda ali ono da prostoriju od 35 kvadrata koliko toliko drzi u uvjetima da ne umrem od sparine

Npr. Ovo je jedna od tih jeftinijih: https://www.amazon.de/Brandson-Luftb...5df12f8cd74d47

nemam pojma sta je to, al cak ni ne izgleda ko prava unutarnja. ovo je ocito nesto novo. nije mi bas jasno da nema ispuh koji moras pojit van, ako sam dobro skuzio jer to znaci da ti toplinu roka nazad unutra. mislim to nema smisla. s jedne strane ledis/hladis, a sa druge ispustas nazad u prostor toplinu. ludilo.
meni se cini da ti mjesaj 2 stvari, odvod kondenzata i ispuh toploh zraka vanka.
kondenzat nikakav problem, skuplja se u posudu i bacas ga ili zaljevas cvijece snjima.

al ispuh vanka mora bit ili je to goli k i nemoj bacat pare. jeftinije ti stavit ventilator i kantu leda, iako ces si dignut vlagu i napravit jos gore lol.

edit:sad sam malo preveo, i vlajda bolje skuzio. to je gofno. to nema veze sa klimom. to je "kreator" dodatne vlage koji te u pocetku malo rashladi. takve stvari bi zabranio zakonom jer se narod laze ko sa onim sranjem plavim sa soli za skidanje vlage. kazneno bih gonio one koji su to napravili i koji to prodaju. uzas.
radije si kupi dobar odvlazivac onda. jest da ce ti isto malo grijati al ces bar skinut vlagu i automatski se lakse podnese toplina.
ma nema do prave klime u stanu, zato je IMO Bačićev kretenoidni zakon o tome nakaradan i radi direktno protiv čovječnosti te dovodi u opasnost ljudske zivote. to treba rusit za stare zgrade koje nemaju mogucnost ugradnje klilma uredaja, podhitno rusit. kaznjavat opako one koji ne spoje kondenzat u odvodne kanalice. svim novim zgradama ukomponirat da moraju pripremit sve za klima uredaje i to je to. kakvo zabranjivanje novih i zamjene postojecih klima uredaja kad krepaju. nisu normalni. al narod guta i guta.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 16.06.2025. u 18:36.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 22:28   #5276
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Ne kužim? Msz i muz označava vanjska/unutarnja jedinica. Ay35 je model. 35 je 3,5kW
Kod njih piše
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VGKP

Kod drugih
MSZ-AY35VGKP/MUZ-AY35VG

Fali kod iza msz
buljaka je online   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 22:48   #5277
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

1. Zahe su i zaboravili dodat obe oznake
2. Cijena je samo za unutarnju ili vanjsku (ne sjecam se koja je koja, googlaj)
Staro 17.06.2025., 08:11   #5278
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

dali vam radi MELCloud?
od jucer kad me odlogiralo se nemogu ulogirat uopce (updejto app):-(.

edit:
ovo je smjeh zivi.
na kompu se bez problema ulogirao.
probam na drugom mobu, ista stvar, nemos se logirat. koji k nije mi jasno.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 17.06.2025. u 08:22.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 09:26   #5279
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Da, u pravu si. To uopce ne spada u klime, vise u ventilatore bih rekao. Malo sam detaljnije bacio oko, znaci rasprsuje hladnu vodicu i glumi odvlazivac. Iako slabo s obzirom da ne fura vruci zrak van. Ne gine mi neka sa cijevi prema van. S obzirom da su mi prozori na glavnu ulicu, jako je glasno pa sam to htio izbjeci.

Thx na komentaru.
Ako netko moze iz prve ruke preporuciti koju mobilnu, ne ustrucavajte se.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2025., 09:34   #5280
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Da, kao šta kolega kaže to nije klima. To je ovlaživać zraka i s tim će ti biti još gore
tiki66 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na