|
![]() |
#2461 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Zasto bi oni tebi odobrili kredit sa kamatom od cca 2.5%, a ti ces za visak kupiti auto? Jasno ti je da u rekapitulaciji za pojedine radove mozes napisati sto god zelis, bez kolicina i jedinicne cijene stavki, nema sanse da provijeris (osim ako nemaju 4 vrste inzenjera koji ce pregledat tvoj glavni projekt). Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2463 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Bas sam u fazi trazenja kredita za izgradnju, svi nude po kamati 2.8-2.89%. Jedino glupa rba uopce nema u ponudi takav kredit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da se nastavim na svoju trakavicu sa HPB-om. Znači od 8.3. kad sam predao svu dokumentaciju za stambeni kredit još mi nisu odobrili. Njihovim rječnikom: šokirali smo se kad smo otkrili da ste suvlasnik u obrtu (inače imam plaću u drugoj firmi koja mi zadovoljava kreditnu sposobnost bez obrta, koji usput rečeno dobro radi). Onda je krenulo istraživanje obrta uz češljanje podataka po OIB-u moje partnerice u obrtu starih 15-20 godina. Imala je davno firmu koja je otišla u stečaj i milion pitanja i objašnjavanja zbog toga, mi se nismo ni znali onda, naravno. Znači nema riječi i psovki koje bi mogle opisat kaj su sve sjebali jer to traje već 3 mjeseca od mojeg prvog odlaska u banku. Oni su prvi snizili kamatu, tu smo pričali o tome ako se sjećate. Mislio sam mjesec dana max za sve riješit, planirao neke daljnje investicije na nekretnini, ali ne. Ja ne znam da li je to zato jer je državna banka pa su djelatnici za ku*ac ili je neki drugi razlog. Uglavnom, vrlo loše iskustvo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Sranje je, ali možda se to tebi tako ne čini ali imat obrt na sebi (pa i polovicu) je ogromna stvar za banku. Nije u pitanju kreditna sposobnost nego odgovaranje osobnom imovinom za dugove obrta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Shvaćam to, ali niko nije postavio pitanje da li sam povezan s kakvim pravnim osobama, pretpostavio sam da im je nebitno. Očito nije, a ta ženska koja je radila određivanje kreditne sposobnosti je taj dan duhom bila odsutna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Meni sasvim logično da bi ih takvo nešto moralo zanimati, ali nelogično da nisu postavili pravovremeno pitanje. Kad ideš na HZZ pitaju te jedno bar 3x za obrte, apartmane i ostalo ![]()
![]() |
#2468 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ne bi ju dobro naguzio, nego ju je sigurno kad je otisao kredit u obradu / odobravanje, pa je netko pitao "a obrt?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ovo gore su mi komentirali članovi obitelji zaposleni u dvije različite banke Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Supruga i ja skicamo potencijalno stanove na Makarskoj rivijeri. Moze li mi netko reci zasto nitko ne zeli kupovinu na kredit? Pola gotovine, iskreno i da imam 95% casha uzeo bih banku i dio na kredit ili nekom platio da oni to sve procesljaju ![]() Edit: Zena mi je odgovorila da dokumentacija ovog stana nije podobna za kredit. Banka ga ne bi odobrila, jos se rjesavaju papiri. Nije mi zaista jasno tko bi tako sta uopce kupio za 170 000e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2474 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ovdje, bez obzira na plaće iz IT sektora, rijetko tko ima 200k + za stan. Sva moja ekipa koja je pokupovala, svi na kredit. Jebiga, drugog načina nema. Kod 90% mladih. Problem je ovih 10%, imaju 90% više love nego mi ostali. Ja sam imao sreće pa sam uspio okrenuti stan u 5 godina, zaraditi 3x više nego ga platio pa s tim radio dalje, ali rekao bi da sam rijedak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2475 | |
®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Premium
|
Citiraj:
Oni i tako dobivaju iznos van, bez obzira odakle je došao. Čak ustvari ih ne bi trebalo biti briga (niti bi trebali znati), odakle tebi novac. Ti trebaš ugovor (ili predugovor). Ti plaćaš porez, ti snosiš troškove bilježnika, odakle tebi lova, tvoja stvar. Osim ako su mutni i žele keš u džep staviti i peru lovu. Onda ima smisla. Jedino ako si spomenuo da nisi odavde (nagađam po potpisut tvom), pa ih možda taj dio brine. Ali osobno, prvi puta to čujem, a zadnje 3 godine sam baš dosta u nekretninama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2477 | |
®
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma problem ti je ovo što ti je Mamutarka rekao, nesređeno vlasništvo i/ili ilegalno sagrađeno ili dograđeno. Nema šanse da ti banka odobri kredit za takvu nekretninu, jer se u slučaju neplaćanja mora boriti za vlasništvo nad nekretninom. Ima toga i u Zadru sa obiteljskim kućama koliko hoćeš.
![]() |
#2479 | |
®
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2480 | |
Premium
|
Citiraj:
Ilegalno, isto vrijedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
prodaćese ![]() mi smo imali ponuda hrpu, u kešu, očišćeno dosta ali ne sve, još par kostura, nudi ekipa jako puno (brela) ali kad se očisti nudit će više znači nije bitno ljudima jel čisto, samo računaj manje keša
![]() |
#2482 |
Premium
|
No, ali kako je to moguće? Kako ti možeš nečije vlasništvo prodati? Karikiram, nas 6 je na papiru. 5 je pristalo, šesti, ne zna o tome ništa ili neće prodati. Kako ćeš se ti upisati i dobiti tabularnu bez da ti čovjek želi prodati? Nije mi to jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
imamo sve presude samo procedura nije provedena, očistili smo ljude ali nikako da se provede u knjigama, traje 15-20g sveukupan proces a čišćenje mrtvih i živih po cijelom svijetu je bila fina procedura, kao sve je po PS-u kupljeno s papirima, samo neprovedeno, sve sudske presude i nasljedstva, djeca bake, prabake pa i šukunbake
![]() |
#2485 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
trebo bi ženu pitat, to je njen stari kupio ima 20g, a ona je odvjetnica pa mu čisti i došli su do kraja ali čekaju još da se sve provede, sve žive i nežive su očistili sa čestice, to je bitno, za detalje neznam jer mi se ni neda znat ![]()
![]() |
#2486 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato što u maloj Bosni (makarskoj rivijeri) dođu bosanci ili bosanci gastarbajteri ili naši gastarbajteri iskeširaju za stanove bez kredita i ičega. Stanova nema puno, potražnja je velika i prosječnom prodavaču se ne da zajebavati kad će ZANE ili tko već se udostojiti poslat svog procjenitelja da procjeni, pa dok šalteruša lupi pečet, pa se upiše hipoteka u zemljišnik (makarski zemljišnik je najgori u državi, itd). Btw, razmisli malo o kupovini apartmana tamo, nije baš pitomo okruženje, i dolje ne bi ljetovao da mi netko plaća Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Premium
|
Ali, kakve veze ima odakle lova dolazi prodavaču? On niti ne treba znati odakle lova. On dobije s banke s računa na račun lovu. Odakle ta lova došla na račun, on ne treba znati. Ako je samo keš, muljaju, sumnjivo je i ilegalno 100%. Procjena traje par dana, šalteruša se mora obaviti svakako, nema upisa u hipoteku bez toga, bilo to keš ili kredit. Ne stoji mi to nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2488 | |
Premium
|
Citiraj:
Prodavača ne zanima otkuda lova, nego da dođe što prije do nje i bez pretjeranih gnjavaža, pribave dokumentacije i slično. A banke znaju cijepat dlaku, pogotovo njihove pravne službe, i prodavaču se ne da gnjaviti, potpisivati, solemnizirati, upisivati hipoteku, vaditi dokumentaciju kad već ima kupce sa cashom koji će ga isplatiti ODMAH. Baš sada razmišljam, otkad radim sam napisao/pregledao ili revidirao minimalno 40+ kupoprodajnih ugovora za to područje, mislim da je jednom ili dva puta bila banka u pitanju kod financiranja, sve ostalo je bio cash. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Premium
|
Prodavač nema nikakve veze s solemizacijom, upisivanjem hipoteke i slično. Prodavač treba ugovor napraviti i dati na kraju Tabularnu ovjerenu. Ali ok, očito je u Dalmaciji malo drugačiji mentalitet nego kod nas. Ja sam uvjeren da nije sve čisto u tim slučajevima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako ja dobijem 200.000€ u kesu. Mogu s njima sto hocu. Ako dobijem 200.000€ na banku, onda su u "sustavu". Vjerujem da je takvo razmisljanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|