|
![]() |
#1532 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Decki Putovanje u Edinburgh pocetkom devetog mjeseca. Dolazak petak popodne, odlazak nedjelja navecer. Sto pogledati, restoran tips, gdje se opiti ![]() Plan je vidjeti hoce li biti neka tekma u subotu, pa to ici. Mozda otici ujutro do Glasgow pa tamo pogledati tekmu, ceka se plan utakmica za novu sezonu. Preporuka hotela i u kojem podrucju grada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam bia hotelu YOTEL Edinburgh https://maps.app.goo.gl/t2F8bsAmev2ypDTM7 skroz dobra lokacija, blizu starog centra (15 min do royal mile) i prakticki u "novom" centru, Rose street itd. Za jeftiniju hranu i pice imas JD Wetherspoon u blizini u George Street. Zanimljiv restoran mi je bia BABA u George Street, nekakav mix mediteransko africke hrane, tople preporuke. Za njihov "autenticni" (potato) mash mozes otic u Makar's Rest u centru, bia mi je skroz ok. Za dorucak je zgodan Victor Hugo Deli isto u George Street. Za kavu i kolac The Milkman u centru. Od birtija, vise manje su sve dobre, ali evo nekih koje su meni bile top za whisky (izbor piva je u svima dobar): u starom gradu Maggie Dicksons, The Bow Bar, The White Hart Inn, Jinglin' Geordie Bar u "novom centru" The Black Cat i Rose Street Brewery u Rose Street ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Innis & Gunn pivnicu mogu preporučiti. 5 min od dvorca. Edinburgh prohodaš u jednom danu. Ja sam uzeo onaj hop on/off bus ujutro, napravio krug da vidim gdje je kaj i onda u drugom krugu izlazio na mjestima koja su me zanimala. Osim očitog (Royal Mile, Calton Hill, Surgeons’s Hall, Greyfriars Cemetery (općenito ima dosta stvari za Harry Potter fanove), Dean Village… Nisam išao na Arthur’s Seat jer mi se nije dalo zbog previše ljudi. U Glasgowu…nema ništa, doslovno. Preporučio bih da uzmeš nekakvu minibus dnevnu turu ako imaš vremena. Rabbies mogu preporučiti za to
![]() |
#1535 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
U Edinburghu svakako posjetiti National museum of scotland, treba skoro cijeli dan za obići, meni je bio zanimljiv i Surgeons hall museum. Dvorac obavezno obići cijeli, od hrane probati Haggis, i zanimljiva hrana mi je bila fast food Oink oink- pulled pork. A od pubova Royal oak, svaku večer muzika i piva u izobilju. Zanimljiv mi je bio i Frankenstein pub - pub u crkvi. A najbolje i najjeftinije se pije na kampusu u Edinburgh library pub - kum mi je profesor na University of Edinburgh. Posjetiti Greyfriars Kirkyard Cemetery groblje, prošetati kroz Victoria Street - daygon alley iz Harry Pottera. Iako vidim da imaš samo dva dana, tako da je teško sve u tako malom vremenu obići.
![]() |
#1539 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#1540 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |