|
![]() |
#1532 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Decki Putovanje u Edinburgh pocetkom devetog mjeseca. Dolazak petak popodne, odlazak nedjelja navecer. Sto pogledati, restoran tips, gdje se opiti ![]() Plan je vidjeti hoce li biti neka tekma u subotu, pa to ici. Mozda otici ujutro do Glasgow pa tamo pogledati tekmu, ceka se plan utakmica za novu sezonu. Preporuka hotela i u kojem podrucju grada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam bia hotelu YOTEL Edinburgh https://maps.app.goo.gl/t2F8bsAmev2ypDTM7 skroz dobra lokacija, blizu starog centra (15 min do royal mile) i prakticki u "novom" centru, Rose street itd. Za jeftiniju hranu i pice imas JD Wetherspoon u blizini u George Street. Zanimljiv restoran mi je bia BABA u George Street, nekakav mix mediteransko africke hrane, tople preporuke. Za njihov "autenticni" (potato) mash mozes otic u Makar's Rest u centru, bia mi je skroz ok. Za dorucak je zgodan Victor Hugo Deli isto u George Street. Za kavu i kolac The Milkman u centru. Od birtija, vise manje su sve dobre, ali evo nekih koje su meni bile top za whisky (izbor piva je u svima dobar): u starom gradu Maggie Dicksons, The Bow Bar, The White Hart Inn, Jinglin' Geordie Bar u "novom centru" The Black Cat i Rose Street Brewery u Rose Street ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Innis & Gunn pivnicu mogu preporučiti. 5 min od dvorca. Edinburgh prohodaš u jednom danu. Ja sam uzeo onaj hop on/off bus ujutro, napravio krug da vidim gdje je kaj i onda u drugom krugu izlazio na mjestima koja su me zanimala. Osim očitog (Royal Mile, Calton Hill, Surgeons’s Hall, Greyfriars Cemetery (općenito ima dosta stvari za Harry Potter fanove), Dean Village… Nisam išao na Arthur’s Seat jer mi se nije dalo zbog previše ljudi. U Glasgowu…nema ništa, doslovno. Preporučio bih da uzmeš nekakvu minibus dnevnu turu ako imaš vremena. Rabbies mogu preporučiti za to
![]() |
#1535 |
Premium
|
U Edinburghu svakako posjetiti National museum of scotland, treba skoro cijeli dan za obići, meni je bio zanimljiv i Surgeons hall museum. Dvorac obavezno obići cijeli, od hrane probati Haggis, i zanimljiva hrana mi je bila fast food Oink oink- pulled pork. A od pubova Royal oak, svaku večer muzika i piva u izobilju. Zanimljiv mi je bio i Frankenstein pub - pub u crkvi. A najbolje i najjeftinije se pije na kampusu u Edinburgh library pub - kum mi je profesor na University of Edinburgh. Posjetiti Greyfriars Kirkyard Cemetery groblje, prošetati kroz Victoria Street - daygon alley iz Harry Pottera. Iako vidim da imaš samo dva dana, tako da je teško sve u tako malom vremenu obići.
![]() |
#1539 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#1540 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1543 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
jel bolje avion ili vlak za od londona do edinburgha...do londona mi nije problem doci,aerdrom mi je pred nosom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1544 |
Premium
|
Je li netko bio na Zanzibaru? Vrijedi li odlaska? Je li sve umjetno i napravljeno za turiste? Planiramo putovanje u 12. ili 1. mjesecu u neke egzotičnije krajeve, što se budgeta tiče, Zanzibar bi se dao uklopit... Namibija je neka tiha patnja ali to ispadne barem duplo skuplje.
![]() |
#1545 |
The mighty pirate
|
![]() |
#1546 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Godinama već organizira taj dio svijeta i ima veze kod lokalaca što olakšava sve - https://www.gptravel.eu/ Frend mi je sam organizirao za sovju ekipu penjanje na Kilimanjaro i završio je s istom ekipom s kojom smo i mi bili. Njih su pokušavali smuljat na svakom koraku, izmisljavali troškove i nabijali cijene. Nas nisu ni jednom pokušali jer ovaj već godinama radi s njima i drži ih za jajca....samo zbog toga mi se isplatilo dat malo više i ić s njim Ako i ne nađeš točno kaj te zanima slobodno mu se javi sa željama i može organizirati privatna putovanja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1547 | |
laser
|
Citiraj:
Let je oko 1h20m a vlak oko 4-5h, medutim na aerodrom trebas doci 2+h prije, a i transfer od grada do aerodroma je dodatni vremenski trosak. Avio karte London-Edinburgh su povratno ranga 40-50 eur a vlak zna bit i jedan smjer po 100 eur. Medutim ovisno o rasporedu letova i kako ce ti se poklopiti, sam odlazak u London ukljucuje i vlak/bus sa stansteda do grada i nazad, ili noc u hotelu na aerodromu ili gradu pa trebas za svoje termine pogledati opcije i stavit na papir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1549 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Sve organizirano za turiste, super stvar, samo da idem ponovo, ne bi išao u kolovozu, nego kasnije. Vrućina i vlaga, nisam baš mogao spavati. Nije bilo tako vruće (nekih 28-29), ali vlaga... Vrijedi, da vidiš i taj dio svijeta, siromaštvo i neimaština. Hrana super, jastozi na pladnjevima, plaže neviđene, plima i oseka doslovno mijenjaju tijek putovanja i ceste. Mi smo išli s Jungle Tribe. Vidjeti njihove škole i slično, kad smo se doma vratili, nekako smo se zapitali jel nam sve ovo u životu čemu težimo (većinom materijalno) treba. Svi pričaju Srpski dolje, doslovno svi domaćini pričaju srpski, neki čak i bili u Srbiji i Hrvatskoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1550 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Pogledaj cijene na Trainline, LNER…ima tih stranica stvarno dosta. Vlakovi su udobni, imaš hranu, cugu, utikače i wifi i uvijek lako protegneš noge.
![]() |
![]() |
#1551 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
vidis i lijepe i ruzne strane afrike. naucis sta je pole-pole i manje ces se zivcirati. Zanzibar ima super plaze, resorti za zapadnjake su cisti i uzivat ces. ako zelis pravu afriku, imas je odmah cim izadjes van na cestu i vjeruj mi ne zanima te ta afrika. mi smo jos prolazili i kroz Dar es salam i spavali u svakakvim hotelima..nakon afrike smo isli 4 dana u grcku da se odmorimo na europski nacin.. vrijedi vidjeti, u svakom slucaju. p.s. vratio se s putovanja po zapadnoj obali amerike, obisli sve i svasta a uz to se pruzila prilika posjetit odredjenu firmu. proveli nas kroz urede, objasnili strukturu kako rade i pokazali nam kako su razvijali stvari koje su sada trenutno na trzistu
![]() Zadnje izmijenjeno od: Psycho. 23.06.2025. u 18:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1555 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1556 | |
Premium
|
Citiraj:
Prijatelj s kojim planiram putovanje je volontirao na izgradnji neke skole/vrtica na istoku afrike i njega odbija ovo jer misli da ce mu pokvarit prvi dojam haha ![]() Hvala na info, trazimo po agencijama malo..
![]() |
![]() |
#1557 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Vratio se iz puta u Napulj, Amalfi, Capri i pa ako tko ima kakva pitanja..... Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Žena je bas jucer rekla da bi isla na Capri. Kak su cijene smještaja? Gužve? Bili smo Napulj i Pompei i vozili se dio po Amalfi obali prije 10 godina, onda nam je super bilo.
![]() |
#1559 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Gužve su ogromne, cijene na Capriju su suludo visoke, tipa espresso u malo boljem restoranu je 10-12 eura, tiramisu 15 eura i slično. smještaj nisam ni gledao. Horde turista jer je valjda Amalfi sada in po instagramu. Teški turist trap, samo vidiš horde amera i influncerica kako se slikavaju. Od tog čitavog dijela jedino mi Sorrento izgleda normalno,i svidio mi se. Capri mi je preseravanje. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
laser
|
Idemo 19.12. na roadtrip autom - Padova, Nica, Carcassone, Andorra, Barcelona i nazad Narbonne, Cannes su nam nocenja sta sam za sada bukirao. U Cannesu spavamo noc 29.12. i za dalje su mi opcije ili opalit 30.12. noc negdje na sjeveru Italije i 31. vozit za Split ili spojit 2 noci pa ostat i za docek nove i onda 1.1. nazad doma. Trazim preporuke za neko simpaticno mjesto na sjeveru Italije, dakle na potezu izmedu Genove i Venecije, za provest noc ili dvije za novu godinu na povratku s puta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|