Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.04.2025., 12:02   #9481
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kako bi se po domaće reklo: Žali se upravi vodovoda.

Nemas tu sta, scam site, nasjela zena.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2025., 12:07   #9482
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
A što bi ti tu prijavio?
1. Roba bez računa
2. na stranici to izgleda kao slika u prilogu, sa nekom ambalažom a dobiješ drek koji ne možeš poklonit.
3. No reply na mail za povrat a imaju navedena pravila povrata; https://hr.cocoluna.co/policies/refund-policy

Nećemo propast za 35€ ali opet, stranica je evidentni fake i preprodaje igračku sa Alija ili Temua kao nešto special.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Snimka zaslona 2025-04-14 120142.jpg‎
Views:	127
Size:	58.1 kB
ID:	28142  
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2025., 12:08   #9483
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Kako bi se po domaće reklo: Žali se upravi vodovoda.

Nemas tu sta, scam site, nasjela zena.
Nije loša škola za 35€ ako ništa drugo.

Ali ja bi to svejedno prijavio. Za pare nazad se ne nadam.
Staro 14.04.2025., 12:28   #9484
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
A šta piše na pakiranju, tko je poslao i odakle je došlo?
Račun ne mora biti uz proizvod, može se poslati na mejl pa oni uvijek mogu reći da ti je poslan.
Da ste platili karticom, a ne pouzećem mogli bi tražiti chargeback od banke.

Ali uglavnom, reci ženi da se okani online naručivanja, pogotovo ako je našla linkove na fejsbuku gdje je sve prevara.
Staro 14.04.2025., 13:32   #9485
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
A šta piše na pakiranju, tko je poslao i odakle je došlo?
Račun ne mora biti uz proizvod, može se poslati na mejl pa oni uvijek mogu reći da ti je poslan.
Da ste platili karticom, a ne pouzećem mogli bi tražiti chargeback od banke.

Ali uglavnom, reci ženi da se okani online naručivanja, pogotovo ako je našla linkove na fejsbuku gdje je sve prevara.
Ne vidi mi se točno na ovoj fotki što imam. Neki Cilyios, tako nešto, kao Gospodarska ulica, Donja Bistra.

Nikakav račun ni na mail nije došao.

Ma znam sve, ovo je čisti fake site, sa AI slikama i tako.

Rečeno joj je da se okani, inače ni ne naručuje bez mene ali eto, okuražila se i eto.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2025-03-31 at 17.53.27.jpeg‎
Views:	150
Size:	180.1 kB
ID:	28143  
Staro 14.04.2025., 13:39   #9486
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sljedeci put ne bi bilo lose da prvo provjeri sajt na scamadvised.com, ali da, slazem se s nepalcem da je na socijalnim mrezama miljon fejk i scam sajtova p nije lose odraditi kratku edukaciju ili neka shera s tobom sto planira kupiti.

Jbga ja sam to isto prosao sa zenom, materom, ocem i sada punicom. Ali ona je tvrd orah i od nje sam digo ruke. Eno puna joj garaza kineskog smetja, neka ga voda nosi
Staro 14.04.2025., 13:43   #9487
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
lopva će uvijek bit al žalosno je da stranice kao Face ili hrpa drugih dopušta oglašavanje lažnih proizvoda

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2025., 13:37   #9488
Bro
Premium

Bro's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Moje iskustvo povrata je zadnje bilo preko eKupi za neki LG monitor jer mi se nije svidio. Bilo je vrlo profi riješeno: primili na Velesajmu monitor, unutar tjedan-dva ga pregledali jel sve OK i vratili mi novce.
Bro je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2025., 11:46   #9489
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp

Immortalis's Avatar

Mali offtopic, ali nije bas daleko od teme.
Naručio sam od jedne firme da mi naprave i ugrade ulazna vrata na kući i to je sve prošlo u redu, osim što nisam dobio račun za to sve. Imam ponudu od njih, i plaćeno je internet bankarstvom prema toj ponudi, tako da nije keš u igri i da nema nikakvih dokaza.
Nakon toga sam ih odlučio angažirati da mi zamijene još dvoja balkonska vrata. Uplatio predujam, rekli su 3-4 tjedna za dostavu, i ništa... nisu se javili skoro 2 mjeseca, što mi je u tom trenutku odgovaralo zbog nekih privatnih stvari.
Zovem ih, dogovorimo datum ugradnje (uplatim još ostatak love), uzmem slobodan dan, ostanem doma, i 2 sata prije nego trebaju doći, nazove me lik i kaže da su imali prometnu s kombijem i da ne mogu doći, da će me nazvat. Reko dobro...
Prošlo je neka 3 tjedna od tada, i nikako se ne javljaju. Pošaljem im mail s pitanjem kad će mi doć ugraditi stolariju, ponudim neke datume kad sam ja slobodan i nikakav odgovor nisam dobio.

Planiram ih zvat uskoro, pa me samo zanima s kojim sve prijavama se mogu prijetiti? Ako ni to ne upali, ustvari, zanima me kome da ih prijavim da dobijem lovu nazad? Kojem inspektoratu, poreznoj?
Radi se o cca 2000e.

Hvala
Immortalis je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2025., 11:55   #9490
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
neću ti direktno pomoć ali prijave mingo i te stvari, u mom slučaju, u zadnjih cca 2g - niko niš

odi tam, imaju fizički dućan? nađi gazdu
Staro 10.06.2025., 12:49   #9491
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Immortalis Pregled postova
Mali offtopic, ali nije bas daleko od teme.
Naručio sam od jedne firme da mi naprave i ugrade ulazna vrata na kući i to je sve prošlo u redu, osim što nisam dobio račun za to sve. Imam ponudu od njih, i plaćeno je internet bankarstvom prema toj ponudi, tako da nije keš u igri i da nema nikakvih dokaza.
Nakon toga sam ih odlučio angažirati da mi zamijene još dvoja balkonska vrata. Uplatio predujam, rekli su 3-4 tjedna za dostavu, i ništa... nisu se javili skoro 2 mjeseca, što mi je u tom trenutku odgovaralo zbog nekih privatnih stvari.
Zovem ih, dogovorimo datum ugradnje (uplatim još ostatak love), uzmem slobodan dan, ostanem doma, i 2 sata prije nego trebaju doći, nazove me lik i kaže da su imali prometnu s kombijem i da ne mogu doći, da će me nazvat. Reko dobro...
Prošlo je neka 3 tjedna od tada, i nikako se ne javljaju. Pošaljem im mail s pitanjem kad će mi doć ugraditi stolariju, ponudim neke datume kad sam ja slobodan i nikakav odgovor nisam dobio.

Planiram ih zvat uskoro, pa me samo zanima s kojim sve prijavama se mogu prijetiti? Ako ni to ne upali, ustvari, zanima me kome da ih prijavim da dobijem lovu nazad? Kojem inspektoratu, poreznoj?
Radi se o cca 2000e.

Hvala
A dogovorio se se bez računa ili ti ga jednostavno nisu ispostavili?
Ako nisu, trebao si tražiti odmah račun, to ti je garancija za sve.

Ajde ti za početak ti njih zovi i pitaj.

Frend imao sličnu situaciju, naručio PVC, došli, izmontirali prozore a vrata stavili obična bijela, bez onih reljefa i svega, obećali da će doći kroz tjedan-dva zamjeniti samo te panele. To je bilo prije 3 godine. Firma zatvorena u međuvremenu, gazda otvorio novu, ista lokacija, slično ime, isti gazda, rade, frend ostao bez vrata. Isto bez računa. Probao prijavljivati, nikad ništa nije riješio.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2025., 13:17   #9492
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp

Immortalis's Avatar

Baš ste me ohrabrili sada mislio sam da za takve stvari naše institucije to rješavaju...
A preko banke, chargeback?

Nisam se dogovorio bez računa, dobio sam ponudu i platio sam putem računa preko te ponude. Da sam htio bez računa, onda bi kešom sve rješavali.
Ima neka lokacija na računu, nešto imaju... obrt je u pitanju
Staro 10.06.2025., 13:44   #9493
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

A zašto nisi tražio račun odmah?

Mislim, radim se sad pametan, ali bez računa mislim da si baš u kut stjeran.
Staro 10.06.2025., 13:58   #9494
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Nije bitno što nije dobio račun.
Zaštićen je jer je platio po ponudi na njihov račun . Gazda ne bi dobio ništa od toga da ne izda račun kad je novca primio na svoj poslovni račun. Vjerovatno je u pitanju samo nemar i dobit će račun ako traži.
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2025., 14:02   #9495
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp

Immortalis's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A zašto nisi tražio račun odmah?

Mislim, radim se sad pametan, ali bez računa mislim da si baš u kut stjeran.
Ne znam ni sam, imao sam tad sto privatnih stvari koje su mi se događale i bile bitnije, i mislio sam rijesit cu to sve kad mi rijese jos balkonska vrata.
Al realno, i da sam ih trazio racun i oni mi nisu ispostavili racun, sta sam mogao napravit?
Ako sam ih tad mogao prijaviti poreznoj zbog neizdavanja racuna, vjerojatno mogu i sada.
A i to sto kolega kaze, uplatio sam im na racun, tako da postoji finacijski trag i za to mi svakako trebaju izdat racun za tu uplatu na svoj racun
Staro 10.06.2025., 15:13   #9496
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Možeš ih prijaviti poreznoj. https://porezna-uprava.gov.hr/en/pri...prekrsaja/4575 , ali ja bih prije otišao do tvrtke i porazgovarao sa vlasnikom.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2025., 15:18   #9497
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp

Immortalis's Avatar

Hvala, svakako sam mislio prvo porazgovarati.
Prijava mi je svakako na zadnjem mjestu, htio bih ovo riješiti bez ikakvih prijava, ali ako ne bude išlo drugačije, jbg... čisto da znam koje su mi opcije
Staro 10.06.2025., 19:28   #9498
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Immortalis Pregled postova
Hvala, svakako sam mislio prvo porazgovarati.
Prijava mi je svakako na zadnjem mjestu, htio bih ovo riješiti bez ikakvih prijava, ali ako ne bude išlo drugačije, jbg... čisto da znam koje su mi opcije
Ma ja sam uvjeren da se to može riješiti odlaskom na lice mjesta u firmu bez nekakvih prijava.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na