|
![]() |
#81271 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Do sad sam se uvjek ravnao po ADACovim testovima i nisam promašio ni sa ljetnim ni sa zimskim gumama. Uvijek mi je prioritet da dobro drži na mokrom.
![]() |
![]() |
#81272 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Nije unikat. Išli su ZFovi u tim Audijima i kod nas. I apsolutno se slažem s kolegom da je možda bolje gledati nekog japanca tipa Lexus tog godišta nego takve Audije. Taj 3.0 TDI nije baš najbolje napravljen motor. Rasipavali su se na puno manje km nego što ima taj primjerak. Ne znači da tebe taj auto neće možda dugo služiti. Osobno ne bi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81273 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
https://www.ekupi.hr/hr/Auto-i-moto-...112#tabDetails Goodyear je 89e: https://www.gume.com.hr/product/R-39...ava&Country=HR Michelin je 102e: https://ugodnegume.hr/proizvod/ljetn...uke=skladisce3
![]() |
![]() |
#81274 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Auto za jurnjave me ne zanima, nit imam gdje, nit smijem ![]() Vikendom smo uvijek negdje na roadtripu, s udobnijim autom će biti i komotnije napraviti nekakav dulji put po Europi. Ono što me zanima su nekakvi “što gledati kod kupnje” savjeti, osim očitog fizičkog stanja. Nisam nikad ni vozio Toyotu/Lexus pa ne znam što očekivati osim razlike između eCVT i klasičnih automatika.
![]() |
![]() |
#81275 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81276 | |||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Continental, bridgestone, michelin, hankog, kebler itd..ima guma za svačiji džep. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#81277 | |
Moderator
|
Citiraj:
A kaj se guma tiče velika večina ljudi kupuje precjenjene gume. Neki to pravdaju sigurnošću obitelji, neki misle da su piloti F1, a neki misle da će time sakrit što su nesposobni vozači. Nitko od njih neće izvući nikad, ali nikad ni 25% kvalitete te gume. Ali bitno da se ima i da se k..či.
![]() |
![]() |
#81278 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
Ja također gledam međutim nigdje ne piše trajnost gume tj koliko dugo drži ista svojstva. Dunlop zimska ws5 245 18 mi je zadrzala svojstva do 15000km, tj jednu i pol zimu. Nakon toga je klizala. Goodyear ljetna također. Michelin PA zimska i PS ljetna i dvostruko vise km bar 20-25000. Cc2 imam malo vise od 30000km i prije par mjeseci po jako hladnom sam osjetio malu slabost pri kocenju i cviljenju i kratko sklizanje na suhom pri vecem okretanju. Dotad kao nova. Najesen cu vidjeti kakve planove imam za koristenje automobila pa cu opet odluciti hoce li ici cc3 na auto ili kombinacija ljeto/zima ali svakako michelin. Zaboravio napomenut. Prije svih ovih sam probao sam Davanti zimsku, Tomket ljetnu i Lassa cini se ljetne koje su bile gore kad sam kupio auto,polovan. Sva tri branda su bila ok do 10000km nakon toga klizanje, Lassa se raspadala guma nakon 11000, Tomket bila najbolja samo se stvrdnula nakon 10-11000 i na kisi se cudno ponasala pa nisam imao povjerenja vise i pred zimu bacio i stavio Dunlop zimske. Moram napomenuti da vecinu kolometara radim na visim brzinama jer se putuje dalje, znaci po 500km u komadu 90-150kmh ovisi gdje,mozda i to utjece na trosenje. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 06.06.2025. u 16:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81279 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Peta sezona continetala continentala ultimate contact 6. Biti će to oko 35k km. Sve ok za normalnu vožnju. @amdjeac...opel astra F. Od GMa ne bih ništa hvala, a dva francuza imam doma s time da jedan evo ide ovih dana na otpad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81280 |
Moderator
|
Kad u tvoje ruke dođe Češka hračka i MazGa i to će brzo kod Pere na CIOS. 😂😂😂
![]() |
#81282 |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Svakodnevno imam priliku vidjeti ES300h, impresivan stroj. Definitivno za ljude, koji ne žele imati EU vozila, kakvih je masu po cesti. ES bi čak gledao prije E klase. Ali, to sam ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81283 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81284 |
Moderator
|
Nisam uništio. 4 godine sam joj mast vadio, mapirao, tri puta nosač motora trgao, razvalio turbinu pa reparirao, ali nemreš to uništit Danas sam ju upalio nakon 2 godine. Pali ko mina. Auto je u voznom stanju. I mogao bih ju registrirat. Da ju sad po ljeti prodam nitko ne bi ni skužio da slini unutarnji kiler. Tak da će ovakva neregana ići na oglasnik. A isto ide i Fabia. Ona je pali vozi, regana do 12. mjeseca i kupac dobiva ulje i filtere za servis gratis. I ostaju mi Rapidka 1.6 TDI, 2015 i Insignia 1.5 T, 2018.
![]() |
#81285 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Kad smo vec kod nereganih octavija - prva generacija ~2000. godina, prvi vlasnik, samo 150 tisuca kilometara, 1.6 75 konja benzinac, nista od opreme - jel ima smisla uopce pokusat prodati, ili na cios u staro zeljezo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#81286 |
Moderator
|
Stavi, zašto ne. Svaka roba nađe kupca. Ak se auto da regat i nema većih ulaganja nekome će se isplatit. Možda neki meho uzme. Neki znaju imat tako stariji auto da ti daju dok je tvoj na servisu kod njega.
![]() |
#81287 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Nema precjenjene gume, mislim ima ali ne u ovom kontekstu kaj ti koristiš. Pogotovo to da se ljudi kurče sa premium gumama ![]()
![]() |
![]() |
#81288 |
Moderator
|
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...t-Shootout.htm Dva kineza su među Top 10 guma testiranih ove godine. ![]() ![]()
![]() |
#81290 |
Omicron Alpha resident
|
A ok al kakva je ta guma nakon 4 godine npr.? I kajaznam, ak imam gume 4 godine onda mi razlika od 30e po gumi, jt 120e, znači 30e godišnje razlike a ipak nekak mirnije spim... tj vozim ![]()
![]() |
#81291 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam ju vozio tri godine tijekom cijele godine i bila je ko nova, ali OK ja radim malo kilometara....meni bi trajale deset godina i onda bi ju mijenjao zbog sigurnosti a ne istrošenosti. Svejedno kad sam ovdje napisao maxxis ili nekome rekao ljudi su mi palili svijeću i slali svećenika. Sad sam na novom autu dobio ljetne Kuhmo i isto su odlične. Gledam zimske i vidim da ih ima po 40 €, prva liga. Četiri gume i montaža 200€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#81292 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Mogu rijesiti svaki taj MD1, EDC17, tako da je tlak kako treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81293 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#81295 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Prije toga sam imao corollu. Gledao sam RAV4, uzeo camrya. RAV je praktičniji auto, ali je interijer i izolacija kao u corolli. (Corolla sedan je bila full oprema sa par dodataka). Camry je baš prava limuzina, izolacija kabine puno bolja. Rav je cjenovno bio u rangu Camry-a, dakle placas porez na SUV. Mali je potrošač 5-5.5l normalne vožnje, ovisno o godišnjem dobu. Autoput 140 oko 6-6.5L. Jedini nedostatak mi je prtljažnik koji je ogroman, ali nije praktičan. Medutim na to sam bio spreman kao kompromis. Servisi su cijenovno ok, upravo sam napravio na 45k, 312€. Općenito sam prezadovoljan. Ljudi se brinu oko baterije, a ne razumiju kako je garancija na istu 10 god. I da rikne, u međuvremenu ćete puno manje potrošiti na održavanje u odnosu na benzinski a pogotovo diesel ekvivalent. Mjenjač je bulletproof, agregat je provjeren i bez nekih nedostataka, garancija 10 god. i prst u uho. Kad ostarim skupit cu para za hihglander i vozit ću se k'o kralj. 😀 Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: sokre10. 06.06.2025. u 20:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81297 | |
Moderator
|
Citiraj:
Neka ih 2 godine vozim i uzmem nove dolazim na cijenu Contija. Ali nove Sailunke će biti sigurno bolje nego Conti u trećoj godini. A možda izdrže i tri godine. 150 eura po gumi za 6 godina vožnje. Kakvu god premium gumu imaš neće izdržati 6 godina.
![]() |
![]() |
#81299 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Kak ponekad volim eksperimentirat s tim raznim brendovima koji imaju dobre recenzije uzeo Maxxis za E39. U biti sam gledao Nexen Nfera SU4 koje sam imao na E46 no nisam ih mogao dobiti u 265/35 18 pa uzeo te Maxxis VS5 samo zbog rezultata testova. Tihe su, po kiši su zasad (drugo ljeto da ih imam) fenomenalne. Odradio dva malo muška sljemena i začuđujuće dobro drže. Mislim da su mi Nexen SU4 bile zeru bolje (225/40 18) no opet, to su kruške i jabuke što jer dimenzije nisu iste, što jer auti nisu isti. Imam i zimski set Maxxisa (225/55 16) i također po kiši jako dobre. Po snijegu ne znam jer je vožen po snijegu jedan jedini dan ![]() Radim relativno malo kilometara (oko 10k) godišnje pa i to igra ulogu. Više derem službeni (cca 60-65k godišnje) ![]() E tu u jednoj ljetnoj (30ak kila kilometara) ubio nove ljetne Fulde i u 30k km ubio nove zimske Hankookice.
![]() |
![]() |
#81300 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
@KrunoSTc Ako je taj Audi vec od nekoga poznatog i ako znas da je redovno i dobro odrzavan, ne trebas ga se plasiti. 150000km je nista za taj motor i auto opcenito. Nemoj da te plase tim pricama da je odrzavanje skupo, da se kvare i slicno. Evo ja vozim auto sa slicnim motorom, sa takvim istim mjenjacem, samo nesto tezi i evo vec 6 godina niti jednog veceg problema sa njim. Sto se odrzavanja tice, ne osjetim da je nesto skuplje nego za aute koje sam do sada imao. Da, ulje i filteri su 200€, ali zar je to puno jednom godisnje? Vjeruj mi, u takav auto jos dugo neces uloziti nista osim potrosnog materijala. Ja osobno nikada vise ne bih isao na nizu klasu auta samo da bih ustedio parsto eura godisnje na odrzavanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|