|
![]() |
#81241 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Kazem jer i ja radim sa Britancima, koji su govna, sjebat ce te di god stignu i nista ne mozes uzeti kao da je definirano. Radim u farmaceutskoj industriji, koja je regilirana dozlaboga. A sta se chavija tiče, nemoj me.... Odem na tenerife, devastiraju sve živo. Odem na Ibizu, devastiraju sve zivo. Odem na Sejsele, devastiraju sve živo. Sad smo na Cipru, pa jebenti sve, samo njih cujem pijane i crvene. Puno tih chav ekipe ima u Britaniji.... Imamo poprilično oprečno iskustvo. U kojem god sam kraju svijeta bija, a prosa sam preko 50ak drzava, odmah prepoznam Britance.
![]() |
![]() |
#81242 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Budućnost ipak neće biti tako crna. https://revijahak.hr/2025/06/05/vrat...bol-prosvjeda/
![]() |
![]() |
#81244 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
večer, bacio mi je bubicu jedan poznanik da prodaje svoj audi a5 sportback 3.0tdi 280ks sa zf automatikom, u full opremi. Auto uzivo odlično izgleda, 2018g sa cca 150k km, drugi vlasnik, poznata povijest auta te svi servisi odrađeni u audi jankomir, nije imao do sada nikakvih problema niti kvarova. Uredno ulje svakih 10k km, gume, kočnice, dosta se uglavnom vodila briga o autu. cijena bi bila cca 27.000eur. pa me zanima što mislite o toj kupnji odnosno da li ima itko iskustva s tim autom/motorom. Pretpostavljam da motor ima lanac, što spada u veliki servis i na koliko km se radi, ZF ulje se mjenja oko 80k km? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#81245 |
Moderator
|
Opet jal i ljubomora. 😂 Eeee to je najača riječ. Auto je u full opremi. Šta ima taj auto od opreme? Jel ima matrix svjetla, grijanje i hlađenje sjedala, adaptivni tempomat, senzore za mrtvi kut, grijano prednje staklo, zaklapanje retrovizora i još hrpu drugih đinđa.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 06.06.2025. u 00:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81246 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81247 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 06.06.2025. u 06:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81248 |
Moderator
|
![]() |
#81249 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81250 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81251 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Veliki plus ako je boldano slučaj jer ti motori imaju zelenaški pritisak ulja od niti 1 bar sve do cca 2500 okretaja (a tad već postižu max moment). Ne bi bilo loše ni raspitati se za remap krivulje pritiska ulja, pa da motor može veselo kucat 300k do zamjene lanca ![]()
![]() |
![]() |
#81252 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Full oprema je nešto što je trebalo umrijeti u 90-tima. Sad više ni na Dacijama nemaš full opremu jer jedna stvar isključuje drugu, etc. Ima li taj “full opremljen” Audi zračni ovjes? Ako je tu nešto u defektu popravak može biti skup a ti ovjesi su bili mušićavi. Veliki servis na tom motoru je prije korone bio 3k€ i dva dana posla. Zamjenski dijelovi ne dolaze u obzir. Treba vidjeti u kojem stanju je lanac. Taj motor ima kamionski okretni moment i ako je motor bio gažen bilo bi ga dobro zamijeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81253 | |
Moderator
|
Citiraj:
To ti kažem jer sam ja planirao uzeti A6, 3.0 benzinca. To je jako slično. I pitam frenda mehaničara (Hamm ga isto zna, Dražen) šta misli o tome. Pitao me je tko će ti to servisirat? Reko ti. Zaboravi. Imam jedan dan posla samo da raskopam auto i da dođem do motora. Svaki servis osim zamjene ulja je kompliciran i meho ti uzme 200 eura za dobar dan da digne haubu. E i još nešto. Već je netko spomenuo pritisak ulja. Kad zariba motor nema generalke ni polugeneralke, nema brušenja radilice, a nove nema za kupiti nego ćeš morati kupiti polovni motor upitnog stanja.
![]() |
![]() |
#81254 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Imaš nekoliko nivoa full opreme, boss level je "Njuškalo full fullova 3xSline" Ni za onu svoju Insiginiju nisam mogao reći da je full oprema, a doslovno kada je konfigurirana, samo jedna nadoplata nije stavljena na auto...nekakvo potpuno automatsko parkiranje nego sam ipak morao sam kočit |
![]() |
![]() |
![]() |
#81255 |
Owner
|
hvala na savjetima, nema zračni ovjes, ali gledajući recenzije i iskustva, bolje da mozgom razmišljam i zaobiđem ovu "priliku" , 5k eur bi trebalo uvijek imati sa strane za taj auto u slučaju većeg kvara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81256 |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
To vrijedi za sva DE vozila iz višeg srednjeg ranga, s većim motorima. A da pogledaš neki Lexus ES300h za uvoz ili Toyotu Camry, pa prst u uho? |
![]() |
![]() |
![]() |
#81257 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() Uzmi izguštaj se preko ljeta vidi jel za tebe ako nije prodaj dalje, jednom se živi.
![]() |
![]() |
#81258 |
Owner
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81259 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ali da ga jebeš, cijena je dobra. Vani takav toliko košta, isto godište, isti kilometri. Znači da ga uvezeš ispadne te oko 30k. Ali je nešto čudno, u cijeloj EU, 5 takvih je na prodaju. Moguće? https://www.autoscout24.hr/lst/audi/...k&ustate=N%2CU Što se tiče tih malo skupljih mid-range auta, da, servisi i održavanje je skupo. Diskovi su oko 1000EUR. Gume su 1000EUR. Kasko je 1000EUR. Vodena pumpa 700. Mali servis oko 250. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81260 | |
Owner
|
Citiraj:
ima nove ljetne gume, i komplet diskovi, pločice su promjenjeni nedavno. on je dosta picajzla oko auta, uvijek je opran, čist i servisira ga po intervalima ovlaštenog servis, na način ostavi auto i oni naprave što treba i jave mu ako drugo nešto treba. pitao sam ga za veliki servis(ne znam kod ovog auta što spada u veliki ako nema zupčasti već lanac, kaze da nije bio još), a ulje u mjenjacu je jednom mjenjano... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81261 | |
Owner
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81262 | |
Brat od Đon Vejna
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81264 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
A dobro sad, čemu opet ekstrem? Nego, jel je moguće da se premium guma od 225/40/R18 more kupiti za ispod 100e komad? S kim god sam pričal ne vjeruje mi da 18 cola gume nisu 200+ eura? Jel to zato jer je to popularna dimenzija ili kaj?
![]() |
#81265 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Dunlopice su oko 100EUR. Michelin, Goodyear i slične su oko 140-150 ipak. https://www.ekupi.hr/hr/Auto-i-moto-...omjerGume%3A18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#81266 | |
Moderator
|
Citiraj:
https://www.euroton.si/hr-hr/avtodel...p-1566268.aspx Sad će netko reći to je kinez. Je, ali ADAC ih je testiral i od 50 guma one su među prvih 10. Ja nisam pilot F1, ali koliko sam ih do sad vozio vrhunski drže i po kiši i po suhom. Kažu da su gume malo mekše i da se više troše. OK. Nek izdrže 2 godine, a hoće. U 4 godine imat ću 2 puta nove. Ili uzet Conti pa ih raubat i upitno je kak će držat nakon 3 godine.
![]() |
![]() |
#81267 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Premiumcontact 7 110 eur Goodyear eagle f1 100 eur https://www.autogume.hr/cijene-auto-...&class=premium |
![]() |
![]() |
![]() |
#81268 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad su već spomenuti, jel ima itko iskustva s ova dva? Idem idući vikend gledati CT200h i ES300h. Camry = ES, a ovdje ne košta ništa manje, iako je iznutra plastičniji. Isto godište, ista kilometraža, ista cijena. Iako mi CT paše po svim kriterijima, ES je ![]() Potrošnja je tu negdje, čak i manja kod ES zbog boljeg omjera snage i težine, osiguranje me košta više, ali ne toliko da bih ga otpisao. RC je otpisao jer je užasno nepraktičan, a IS je još u igri…
![]() |
#81269 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81270 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
CT200H je prepakirani Prius. Dobra izrada, očekivane stvari u luksuznom segmentnu ali sićušan prtljažnik i slaba motorizacija. ES je lađa u rangu E klase ali ako tražiš "šus" - krivi auto. ES je cestovna krstarica. Ako ne misliš ludivat po cesti nego tražiš velik auto za duge pruge i udobnost/luksuz (i jeftinije održavanje od njemačke kokurencije) - go for it.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|