|
![]() |
#6722 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)
Citiraj:
Malo se promijenila situacija. Trazio sam migraciju sa iskon dsl-a na iskon optiku, javili su da je optika dovucena do kuce ali se treba instalirati do kuce. U roku mjesec dana dosli su kooperanti i dovukli do kuce i sad samo cekam da mi dodju spojiti router i aktivirati optiku. Nekako je brzo sve islo. A mozda samo samo bio usput jer se stavljalo i kod susjeda. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 06.05.2025. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6723 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
šta će ti tvoj ont? osim za rezervu? imalo bi smisla da imaš sfp gpon ont, pa ajde. ovako je to samo identičan uređaj kojem treba napajanje. ps - ja sam si za 10 eura uzeo neki ZTE , i isto najnormalnije radi na iskonu. uzeo sam ga više za rezervu da ne moram čekati ako mi rikne originalni ont. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6724 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel se može stari HTov Raisecom iskorisitit npr. na Iskonu? Imam jednog doma, ali ne znam koliko mu je firmware otvoren za npr. promjenu serijskog broja ili što već treba. Pa da ga podesim za rezervu iz istog razloga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6725 |
Premium
|
Ima li kakvog utjecaja ONT na ping, kvalitetu veze, brzinu i slicno? Ili je to samo nekakav “bridge” do routera i da li je router uopce vazan za sve sto sam naveo osim za kvalitetu wifija, razna podesenja itd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6726 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ima. TPLink G7 ima bolji ping od Huawei ONTa što HT montira korisnicima. Ali također osjeti se poboljsanje u online igrama i na tracertu. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6727 |
Premium
|
Hvala , taj dio mi je najbitniji, online gaming. Da li se taj tplink dijeli kod nekog operatera ili mogu/moram kupiti svoj? Koliko vidim nije neka luda cijena (ako je to taj XZ000), ali ako vec iskon/ht daju i njega vec konfiguriranog, da se ne zezam s tim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6728 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Moras kupit svoj, 15ak eura kosta, ima na senetic.hr + dostava.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6729 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Cini mi se da imaju isti SC/APC opticki konektor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6730 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš sve u temi, trebaš iz Raisecom - a izvaditi serial (Karlo će znati jeli treba još nešto), potom taj serial upišeš u G7 ... po njemu prepoznaju korisnika ... Razmisli o nabavci nekog boljeg routera da bi imao opipljiv rezultat cijele operacije zamjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6731 |
Premium
|
Ma to sam pitao za taj router samo tako, jer bi na taj ONT isao TPLink-ov router. Moram ostavit Speedport radi telefona, pa bi spajao TPLink ONT -> TPLink Switch -> pa iz njega oba routera s tim da bi TPLink-ov uspostavljao vezu. Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 07.05.2025. u 12:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6732 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da ces s boljim ruterom dobiti i opipljivije rezultate (barem sam ih ja dobio). I dalje sam na huawei ont-u, ali sam zato vec par custom rutera promjenio/probao. QoS, bufferbloat, sve to hendla ruter, a ako je on za klinac djaba ti i najbolji ont.
![]() |
![]() |
#6733 |
Premium
|
Postojeci ONT bi mijenjao radi sigurnosti, a ne radi nekog poboljsanja, jer me postojeci povremeno zeza otkako je dobio šamarčinu nakon jednog proslogosnjeg nevremena. Pa kad ga mijenjam promjenio bi cijelu konfiguraciju kako sam napisao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6734 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da bih stavio i ONT i Router da dobijem max od optike Sa dostavom 31€ ali nebitno, cijena ako nije pretjerana, nije mi bas bitna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6735 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Pa kaj nije da HT daje sve podatke za spajanje tak da si i VoIP možeš bez nekih velikih poteškoća i kemijanja složiti na novom routeru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6736 |
Premium
|
Jednostavnije mi je zadrzat stari router za telefon, glede rasporeda prethodno povucenih kablova i rasporeda smjestaja ostale opreme. Nemam svu opremu na jednom mjestu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6737 | ||
Registered User
Datum registracije: Nov 2023
|
Citiraj:
Citiraj:
SFP mi je bila želja i najbolja opcija, ali jbg, do mog ormara s opremom u kući dolazi sve (coax, utp, parica) osim optike, a iskreno nebi sad za sve pare opet bušio po kući. Pogotovo kad u garaži di mi je spoj optike imam nekoliko UTP kabela - i taj segment mi je na 2.5Gbit, tako da ima "lufta" i ako bude trebala veća brzina. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6738 |
Premium
|
Da li netko zna koju je točno opremu HT davao u ovom paketu? Max2 optika (200/100) + Premium Smart modem + Premium Smart MESH Zvala me frendica koja to ima u magenti i povremeno hrpu problema s netom koje HT ne uspijeva riješiti. Pogledam i nađem na lokaciji obični stari Speedport plus i Huawei ONT ![]() A na računu uredno doplata za ove premium stvarčice. Koliko sam uspio iskopati, trebao bi dolaziti neki bolji speedport + neka kantica od wifi extendera koji (valjda) mogu raditi skupa u nekakvom meshu. 90% sam siguran da svi problem kreću od speedšrota plus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6739 |
49%winner
|
U obicnom 200/100 paketu je dolazio speedport plus i raisecom/huawei ont, to ti mogu potvrditi. Mi smo imali raisecoma. Premium paket je ukljucivao speedport smart 3 ruter, ali ne znam koji su bili mesh/repeateri. Smart 3 je bio nesto bolji od speedport plusa, to stoji.
![]() |
![]() |
#6741 |
Premium
|
Potvrđujem. Sestra ima raisecom i speedport. Nisam dosad cuo da speedport ima mesh , to je najobicniji ISP router s osnovnim opcijama. Dijelili su nekad neki pojacivac s tim speedportom ali sve u svemu jako lose. Neka se zali da joj smanje cijenu pretplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6742 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam ga preko 3 godine i Mesh na njemu radi uredno sa original Speedport satelitima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6744 |
49%winner
|
Ovo je najbolje sto sam pronasao, ali neka kolega potvrdi. Arkadyan mesh uredjaj: https://www.njuskalo.hr/routeri/rout...oglas-45061387
![]() |
![]() |
#6745 |
Premium
|
Točno to sam i ja izguglao na nekom DE telekom siteu. S time da su tamo imal i crnu varijantu oba uređaja. U svakom slučaju je za reklamaciju jer ženska već preko godinu dana plaća nešto što ne koristi, a postojeća oprema loše radi, navodno se wifi često prekida, HT tehničari izlazili x puta na teren, čak i nit promijenili. Probao sam jučer mobitelom nabrzinu, wireless je radio OK, uz možda malo više oscilacija u pingu. Znakovito je i to što u cijeloj zgradi (svi su na HTu) navodno samo taj stan često ima problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6746 | |
Premium
|
Citiraj:
Okle si naručio da si naručim jedan. Speedport se nudio ( ustvari arcadyan ) prije par godina kao mesh sustav a ustvari je to to sto je xlr linkao. Jedan speedport (arcadyan ) router i jedan okrugli pojacivac signala. Vec tada su ljudi vracali taj sustav jer je stekao. Ako tebi radi super, odlicno, nama svima s foruma je drago. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 21.05.2025. u 14:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6747 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6748 |
Premium
|
Kakav je Arcadyan VRV9518BAAX24-B-2C u odnosu na stari Speedport Plus? Ovaj slučaj od prije par postova nikako da se riješi... Frendica se žalila da preko godinu dana plaća premium smart uređaj i premium mesh i poslali su joj poštom rabljeni taj arcadyan (magenta box... nešto), od mesha naravno ni traga ![]() Ima netko iskustva s time, radi li barem nešto stabilnije od speedporta? I spada li taj router u njihovu "premium" definiciju? Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 28.05.2025. u 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6749 |
49%winner
|
Mislim da arkan ima wifi6 naspram speedporta, u magli mi je to... Kazu da je to ipak bolji ruter. Meni je bio odlican kao modem na bakru pri brzinama 250/50 u bridgeu. U usporedbi sa Speedportom plus na optici 200/100 u bridgeu, iskreno, nisam primjetio nikakve probleme i razlike. Radili bi mjesecima prije reboota. Ali speedport ima dosta jadan wifi, nije mi se pokazao kao neki performer na dvije lokacije. Kod mene doma je radio meh i kod staraca gdje ga jos koriste radi okeish na 50ak m2 i pri brzinama optime 300/150. Ako je frendica nezahtjevan user, mislim da ce joj biti ok. Al cim trazi mesh (valjda joj je los wifi po kuci), ne bi rekao da ce joj arkan sa pokrivenoscu wifijem biti nesto puno bolji naspram speedporta. Ne mogu bas 100% tvrditi jer ih nisam usporedjivao u istom objektu.
![]() |
![]() |
#6750 |
Premium
|
Da, ima wifi 6. Ma mesh nije bitan jer i speedport dovoljno pokriva stan. Ona hoće pare natrag jer 18mj plaća +2€ nešto što nije dobila i što radi loše ![]() Još je apartman u pitanju pa svaki put kad crkne speedšrot gosti je zovu i žale se. Nek vidi sad s tim arkanom kako će raditi ovo ljeto, a poslije neka se prebaci na drugog operatera ili možemo staviti vlastitu opremu. Da ne spominjem koliko plaća, uvalili su joj to "premium" uslugu u magenti skupa s mobitelima po nebuloznim cijenama, ali eto ženska se ne kuži pa im je prošlo. Sad joj nude produljenje za cijelih 1€ manju tarifu ![]() Ali su face u HT-u... bila se žaliti u centru, zabilježili su žalbu na račune, ali za opremu kao neka pošalje mail. Poslala mail i par dana kasnije bez objašnjenja stiže poštom novi router i još je morala platiti 1€ dostavu. U uputama stoji - samo uštekajte i sve će proraditi. Zove jučer, ne radi ništa, sve je probala. Naravno da neće, arkan je bio rabljen, radio je negdje i ostale druge postavke unutra. Proradio nakon factory reseta kad je s acsa povukao podatke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|